SVE ZBOG EZANA

Mediji iz BiH Hrgu nazvali ‘kontroverznom‘ zbog jedne rečenice, ona poručuje: ‘Ovako počinju svinjarije‘

Fokusirali su se na izjavu da je, kad je prvi put čula ezan, mislila da je taj zvuk poziv na rat.

Mirjana Hrga

 Cropix/facebook

Bivša TV voditeljica i nekadašnja savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, Mirjana Hrga, jučer se prisjetila svog rada na televiziji Al Jazeera.

"Sutra će biti rođendan mojoj televiziji kojom sam se zapravo oprostila od novinarstva. Nakon nje, nisam mogla raditi na ničem slabijem i odustala sam. Dali su mi svijet na dlanu i učinili me kompletnijim čovjekom. Jedan od razloga zašto sam pristala raditi za tu televiziju (osim globalnog izazova) bio je i osobni strah od nepoznavanja Muslimana i njihove vjere.Mislila sam da je zvuk ezana poziv na rat, prvi put sam u Sarajevu zalegla na pod hotela. Poslije ću biti na podu, ali u pancirki, u nekim svjetovima koje nikada ne bih upoznala da nije bilo ove televizije. Da, ja sam bogata osoba. Hvala im na tome. Hvala im što su me iščupali iz prosječnosti, hvala ima na darovanoj težini shvaćanja ali i dalje ne znam što da radim s tim bogatstvom. Interesantno. Svugdje sam se iskreno legitimirala kao Hrvatica katolkinja. Osim - 2 puta. Oprostivo. Spašavala sam živu glavu. U Ukrajini sam na ruskim kontrolnim točkama, tog dana kada sam skoro poginula pod rafalnom paljbom sa cijelom svojom ekipom prešutjela da sam Hrvatica. Pozivala sam se na činjenicu da smo "cлавянские братья". Prošlo je. U Tripoliju sam prešutjela da radim za AlJazeeru. Neću duljiti... Danas kada vidim ovaj video - a nema me tamo već 5 godina - i kada vidim da su stavili moje inserte, znam da sam učinila najpametniju stvar u svojem životu. Hvala Tarik, hvala Edhem. Na HTV-u sam provela dvostruko duže. Da me netko nije stavio u leksikon te televizije, teško bi bilo dokazati da su me oni stvorili i odgojili. AlJazeera se svojim ljudima ponosi. Svakom ciglicom koja je uzidana u tu veliku kuću. Čak i kada odu. I zato kada mi uber-Hrvati kažu da i nisam nešto jer sam 'radila za Muslimane' ja im odgovaram - radila sam za ljude i profesionalce. I ponosim se time. Ostajte takvi. Sretan vam rođendan", napisala je na Facebooku, a tu su vijest prenijeli i mediji u Bosni i Hercegovini.

Oni su je nazvali kontroverznom i posebno se fokusirali na rečenicu u kojoj navodi kako je, kad je prvi put čula ezan, mislila da je taj zvuk poziv na rat, no kasnije je naučila što to točno znači. Njihovu objavu također je prokomentirala na svom Facebook profilu.

"Uopće nisam kontroverzna. Ja sam najdobronamjernija osoba koju poznajem. A ovako počinju svinjarije. Kad nedobronamjerne budale iz super korektne priče - mojeg današnjeg posta koji je zahvala njihovim sunarodnjacima - izvade sr***e. I sada što radi prosječni čitatelj? Nema vremena, ili je glup, ili je zlonamjeran ili je samo neoprezan. A možda i lijen pa dopušta da mu drugi sublimiraju misao pa onda i stav. I ispadne što ispadne. Sramota da kreteni pohlepni u borbi za svaki klik ovako narušavaju međuljudske odnose. Nadam se da ste na meni zaradili bar koju marku", napisala je Hrga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. lipanj 2022 10:46