ZLATNI STUDIO 2023.

Mia Dimšić iskreno: ‘Dobro da sam prešla 30-u, dvadesete su bile pune neodumica i promjena‘

Kantautorica iz Osijeka ponovno je u konkurenciji za najveću medijsku nagradu koju je osvojila 2018. godine

Mia Dimšić

 Cropix

- Na sceni sam oko sedam godina, što i nije baš jako puno. Nakupilo se nekog iskustva, bilo je sjajnih trenutaka, ali i dalje je prekrasno kada dobiješ nominaciju za ovakvu nagradu, kada se nađeš u društvu sjajnih kolegica i kolega. Bez obzira na ishod, Zlatni Studio je velika stvar za mene - kaže Mia Dimšić (30). Slavonska kantautorica s velikim krugom obožavatelja ove godine nominirana je za našu najveću medijsku nagradu u kategorijama pjevačice godine te za pjesmu godine, "Guilty pleasure", kojom je predstavljala Hrvatsku na Eurosongu.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Nominacije su joj, kaže, uvijek lijepo iznenađenje, a Zlatni Studio ima posebno mjesto u njezinu srcu jer je 2018. godine, na prvoj dodjeli, bila proglašena pjevačicom godine.

- Bila sam beskrajno ponosna. To je bila moja prva velika nagrada u medijskom svijetu. Sjećam se da nisam mogla naći riječi, da sam bila strašno uzbuđena - govori Mia koja je tada sa Stjepanom Jimmyjem Stanićem otpjevala spoj njegova evergreena "Prolazi sve" i njezina hita "Život nije siv".

Ona se upravo vratila iz SAD-a, gdje je provela nekoliko tjedana. Kroz smijeh kaže kako još uvijek pati od jet laga, teško joj se prebaciti u našu vremensku zonu. Osim privatnog uživanja u Sjedinjenim Državama, imala je i niz poslovnih susreta.

- Bila sam u New Yorku, Philadelphiji, Las Vegasu... Bila sam već prije u SAD-u, ovo je bio peti put, ali sam sada prvi put posjetila zapadnu obalu i Los Angeles, koji me posebno oduševio. Doista sam uživala - kaže pjevačica koja se susrela s ljudima iz glazbene industrije i promovirala svoj novi album na engleskom jeziku "Monologue". Taj album, kako je objasnila, svojevrsna je ispovijest i razgovor sa samom sobom, pa odatle i naziv naslovne pjesme. Osim nje, album bi, ako se nešto ne promijeni u hodu, trebao sadržavati 11 skladbi.

Tijekom boravka u SAD-u Mia je proslavila svoj "veliki" 30. rođendan. Je li joj teško pao oproštaj s dvadesetima i osjeća li se drugačije?

- Osjećam se zapravo potpuno jednako kao prije tog dana. Zapravo... Osjećam se malo bolje - otkriva Mia i dodaje: - Mislim da je velika prednost starenja to što ti je s godinama mnogo jasnije što je bitno, a što nije. Dvadesete su pune nedoumica, promjena. Ne kažem da ih nema nakon 30-e, no mislim da sve gledaš malo drugačije, svjesniji si sebe, iskustvo pomaže u nekim odlukama i planovima.

image


Mia Dimsic u outfitu za Eurosong

Davor Pongracic/Cropix

Cijeli prosinac za nju je ispunjen obavezama i nastupima, a to joj savršeno odgovara. Dakako, prati i "vatrene" na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, pa smo s Miom razgovarali između dva poluvremena utakmice Hrvatska - Brazil.

Za kraj godine Mia ima poprilično zahtjevan plan. Podne 31. prosinca obilježit će u Puli, a zatim sa svojim bendom sjeda u automobil i odlazi sve do Trilja, gdje će s publikom na otvorenom ući u novu, 2023. godinu.

- Bit će to jedan intenzivan dan, ali drago mi je da je tako, da se stvari vraćaju u normalu. Dugo smo živjeli s ograničenjima, dugo je sve bilo na čekanju. Sada je dobro i neka i dalje bude tako - nada se pjevačica.

U godini koja dolazi osim albuma na engleskom jeziku planira novi album na hrvatskom jeziku.

- Počeli smo raditi, stvarati pjesme, a ‘Sunce moje‘, koja je objavljena prije mjesec dana, početak je te priče - zaključuje Mia.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 09:24