EUROSONG 2022.

Mia Dimšić iz Torina: ‘Spremna sam! Hotelski frižider pun mi je kulena i domaće rakije, neka vide što propuštaju‘

Jedva čekam nastup i veselim se svakoj sljedećoj probi, poručuje Mia Dimšić iz Torina, gdje će nastupiti na ovogodišnjem Eurosongu

Mia Dimšić

Kakav je osjećaj biti na eurovizijskoj pozornici u Areni u Torinu? Predivan! A mogu misliti kako će tek biti kad sva ta mjesta ispred nas budu ispunjena ljudima. Jedva čekam sam nastup i veselim se svakoj sljedećoj probi - poručuje Mia Dimšić iz Torina, gdje će danas odraditi i svoju drugu eurovizijsku probu uoči nastupa u prvom eurovizijskom polufinalu koje je na programu 10. svibnja.

- Zasad je sve baš onako kako sam htjela i sav naporan rad se isplatio. Velika je čast moći pjevati svoju pjesmu na takvoj pozornici s takvim razglasom i standardima produkcije - ističe Mia, čiji eurovizijski kostim boje fuksije, što su je za nju napravili Elfsi, svi jako hvale. Kako se Mia u njemu osjeća?

image

Mia Dimšić

image

Mia Dimšić

- Samopouzdano, moćno i ženstveno. Iako je on svakako odmak od mojih uobičajenih scenskih kombinacija, i dalje se osjećam svojom i to je zapravo bilo najteže postići. Iza kostima stoje Elfsi kojima vjerujem već godinama, a to je najvažnije. Kad je između nas odnos dobar, i prijedlozi, sugestije i ideje lakše teku. Imali smo nekoliko proba i puno sličnih varijanti kostima dok na zadnjoj svi nismo osjetili koja nam je nekako najispravnija. Uvijek treba vremena da se tako nešto dogodi i mislim da možemo biti jako zadovoljni rezultatom - priča Mia koja zbog puno proba, pressica i ostalih obaveza na Eurosongu još nije stigla u potpunosti razgledati Torino, grad u kojem nikad dosad nije bila.

image

Mia Dimšić ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja u kojoj se čuva Torinsko platno

Privatna Arhiva

- Uspjeli smo tek malo prošetati po centru grada. Uz to, ovdje je dosta strog protokol zbog situacije s covidom. Testiraju nas svaka tri dana, a delegacije su potpuno odvojene jedne od drugih: svaka delegacija ima svoje termine za dolazak u dvoranu, pripremu, probu, izjave za medije... Nemamo baš priliku viđati jedni druge, ali u prolazu smo se sreli i pozdravili s izvođačima iz Danske, Armenije, Islanda, Srbije i Australije. Sve smo ih već upoznali ranije na pripremnim Eurosong koncertima u Londonu, Tel Avivu, Madridu i Amsterdamu - objašnjava Damir Bačić, koautor pjesme 'Guilty Pleasure', koji otkriva koji je to 'guilty pleasure' naše eurovizijske delegacije u Italiji.

- Torinski sladoled, pistachio gelato - uz smijeh govori Damir.

Izvrsnim sladoledom počastila se cijela naša delegacija, na čelu s Tomislavom Štenglom, od kojeg doznajemo kako će Mia 'Guilty Pleasure' na Eurosongu otpjevati u kombinaciji engleskog i hrvatskog jezika.

- Zapravo, većina stihova bit će na engleskom, ali će kraj pjevati na hrvatskom jeziku - kaže Tomislav Štengl, šef naše eurovizijske delegacije koji nema dovoljno riječi hvale, kada je osječka glazbenica u pitanju.

image

Mia Dimšić predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu 2022.

- Mia je na probama bila odlična, odlično je otpjevala i ekipa RAI-ja je odradila odličan posao. Uz nekoliko manjih korekcija mislim da smo odradili super probe i da je sjajna odluka da Mia pjesmu izvede u kombinaciji hrvatskog i engleskog jezika, kojim ona besprijekorno vlada - kaže Štengl.

- Diplomirala sam anglistiku i germanistiku pa je engleski već toliko dio mene da praktički više ne moram ni razmišljati dok ga pričam. Osim toga, sve ove Eurosong aktivnosti svakako su ga dodatno izoštrile jer sam u periodu pripreme za Eurosong gotovo svakodnevno imala skype intervjue s brojnim ljudima iz cijeloga svijeta - govori Mia, koja uoči svog 'Dana D' nema treme.

image

Mia Dimšić stigla je u Torino

- Vjerujem da će treme ipak biti neposredno prije polufinala, a najbolje ju je razbiti, barem meni, tako da si osvijestiš koliko možeš biti sretan što si uopće tu gdje jesi. Zahvalnost je najvažnija stvar u mom životu i uvijek pomaže staviti stvari gdje im je mjesto te razlučiti bitno od nebitnog. Na dan Dore cijelo prijepodne sam slala dugačke poruke ljudima koji su bili tu da im se zahvalim na svemu i te su me interakcije ispunile tolikom ljubavlju da sam do navečer jednostavno prštala pozitivnom energijom i trema je bila zanemariva. Pokušat ću sad s tim istim trikom i vidjet ćemo hoće li upaliti - otkriva Mia koja je na press konferenciji promovirala kulen i domaću slavonsku rakiju, rekavši inozemnim novinarima da moraju doći u Slavoniju i sami to isprobati. Je li što od toga ponijela sa sobom u Torino, za okrepu i zdravlje?

- Frižider u hotelskoj sobi je već pun pa mislim da je odgovor jasan. Naravno, moramo malo ponuditi svoje proizvode i strancima da vide što propuštaju, a i sami se okrijepiti - kroz smijeh kaže pjevačica koju će u Torinu uživo bodriti njena obitelj, desetak prijatelja, ekipa iz njene izdavačke kuće...

- Ako se mene pita, imat ću najbolju delegaciju na svijetu! - kaže Mia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:36