PRED PREMIJEROM

Mia Dimšić na meti kritika zbog nastupa za HDZ: ‘Sjećam se da je svirala i na poziv SDP-a...‘

Fotografije ili snimke nastupa nije podijelila na svojim profilima na društvenim mrežama

Mia Dimšić na proslavi 34. obljetnice osnutka zagrebačkog HDZ-a

 Vanesa Pandzic/Cropix

Na X-u je jutros osvanula fotografija pjevačice Mije Dimšić i pokrenula raspravu na Forum.hr-u i X-u, bivšem Twitteru. Iako spomenuta fotografija na prvu djeluje kao da je zabilježena na još jednom od brojnih njezinih nastupa, zapravo potječe s predbožićnog nastupa mlade osječke kantautorice na 34. obljetnici osnutka zagrebačkog ogranka HDZ-a.

- 34. obljetnica osnutka zagrebačkog HDZ-a, ljudski kapital kao najveće bogatstvo - stoji u objavi predsjednika zagrebačkog HDZ-a, Mislava Hermana, a na jednoj od fotografija sa spomenutog događaja, uz fotografije premijera Andreja Plenkovića, Gordana Jandrokovića te Davora Božinovića, nalazi se i fotografija Mije Dimšić koja je, prema svemu sudeći, zapjevala na tom skupu.

Proslava se održala 21. prosinca u zagrebačkom hotelu Sheraton, a sama fotografija pjevačice tijekom nastupa uzburkala je internetske komentatore koji su osudili njenu odluku da nastupa u sklopu domjenka neke političke stranke.

Jedan od komentatora objasnio je kako razumije da su devedesetih i 2000-ih glazbenici nastupali za HDZ, no nastupati za dotičnu stranku u 2024. godini smatra nezamislivim.

- Da sam pjevač u 2024., ne bih nastupao ni za stranku koju simpatiziram, a 100 posto ne bih nastupao za stranke duboke države kao HDZ - stoji u nastavku komentara. Neki su je čak i prozvali "režimskom pjevačicom".

image

Nezadovoljni komentator

Screenshot Forum.hr

Također, neki od komentatora osudili su Miju zbog nastupanja pred članovima HDZ-a te je uspredili s Jacquesom Houdekom koji je 2007. godine pjevao "HDZ zna", ujedno i tadašnju himnu stranke.

Doduše, nije poznato što je 31-godišnja pjevačica izvela pred premijerom, članovima HDZ-a i simpatizerima stranke. Fotografije ili snimke nastupa nije podijelila na svojim profilima na društvenim mrežama, a novinarima Jutarnjeg do trenutka pisanja ovog teksta nije odgovorila na upit za komentar.

Jedna korisnica X-a prisjetila se i da je mlada pjevačica 2018. nastupila u Rijeci na tradicionalnom koncertu riječkog SDP-a povodom proslave Dana žena.

image

Komentar o nastupu Mije Dimšić

Screenshot X/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:44