EUROSONG 2022.

Mia Dimšić večeras nastupa u polufinalu: ‘Nervozna sam, imam samo 3 minute...‘; ANKETA!

Prvo polufinale starta večeras u 21 sat, a Mia s pjesmom ‘Guilty Pleasure‘ nastupa jedanaesta

Jutarnji ekskluziva: Mia Dimsic, kostim za Eurosong by ELFS

 Danijel Galić

Tek sad, kad sam ovdje, u cijeloj toj eurovizijskoj atmosferi, polako sam počela shvaćati da se sve to stvarno događa i da nas dijeli još samo par sati od eurovizijskog polufinala u kojem nastupam. Kako se osjećam uoči večerašnjeg izlaska na pozornicu Eurosonga?. Euforično! Ponosno! Ali, imam i laganu nervozu jer nije mala stvar morati se prezentirati u najboljem svjetlu dosad u samo tri minute. Vjerujte, u proteklim danima u Torinu smo dali sve od sebe, a sad se moramo samo opustiti i biti svoji na bini - poručuje Mia Dimšić iz Italije, uoči večerašnjeg nastupa u prvom polufinalu Eurosonga u kojem se natječe sedamnaest zemalja.

HRT će tradicionalno prenositi sve tri eurovizijske večeri (kako prvo polufinale večeras, tako i drugo eurovizijsko polufinale koje je na rasporedu u četvrtak, te, jasno, samu subotnju završnicu televizijsko-glazbenog spektakla).

Prvo polufinale starta večeras u 21 sat, a Mia s pjesmom 'Guilty Pleasure' nastupa jedanaesta. Osim nje večeras će svoje pjesme predstaviti Albanija, Latvija, Litva, Švicarska, Slovenija, Ukrajina, Bugarska, Nizozemska, Moldavija, Portugal, Danska, Austrija, Island, Grčka, Norveška i Armenija. Deset najboljih osigurat će ulaz u subotnje finale.

Prema kladionicama to bi trebale biti Ukrajina (čiji predstavnici Kalush Orchestra s pjesmom 'Stefania' slove za favorita Eurosonga), potom Grčka, Norveška, Nizozemska, Armenija, Portugal, Albanija, Moldavija, Latvija i Švicarska. Kladionice 'ne vide' našu predstavnicu u završnici, ali njezina intuicija govori drugačije.

image

Mia Dimšić

- Intuicija je uvijek tu negdje u pozadini, blizu srca. Od samog početka cijele ove priče ona mi govori da je sve ovo došlo u pravo vrijeme i da sam spremna. Pokušavam što manje razmišljati o plasmanu iako naravno da priželjkujem finale. Međutim, i ako ga ne bude, sve je ovo za mene već velik osobni i poslovni uspjeh iz kojeg sam puno naučila i to je ono najvažnije - govori Mia, koju će večeras uz HRT-ovu delegaciju u Torinu, u dvorani Pala Alpitour, uživo bodriti i članovi njezine obitelji te desetak prijatelja.

29-godišnja Osječanka za koju će danas navijati cijela Hrvatska ima poruku za sve svoje navijače:

- Hvala od srca svima na podršci, porukama, lijepim riječima... Ovo iskustvo mi je najviše od svega ponovno potvrdilo i pokazalo kakve ljude imam oko sebe. To je apsolutno najveće bogatstvo cijele ove priče - poručuje Mia.

Za Miju će gledatelji moći glasati tijekom prve polufinalne večeri Eurosonga putem sljedećih brojeva telefona:

image

Brojevi na koje se može glasati za Miju Dimšić na Eurosongu

Glasanje kreće oko 22:25 sati, trajat će 15 minuta, a moći će se glasati neograničen broj puta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 12:34