NOVA DISNEYEVA ZVIJEZDA

Mia Negovetić: ‘Obožavam raditi tako posebne projekte, ali je najteže šutjeti o njima‘

‘Encanto: naš čarobni svijet‘, u kina stiže 25. studenoga, a Mia je posudila glas glavnoj junakinji filma

Mia Negovetić

 Matija Djanjesic/Cropix

Obožavam to! Imati priliku raditi takvo što, stvarno je posebno. Bilo je jako teško šutjeti, ali napokon mogu podijeliti da sam posudila glas glavnoj junakinji - kaže Mia Negovetić koja je u novom Disneyjevu crtiću "Encanto: naš čarobni svijet", što u kina stiže 25. studenoga, posudila glas glavnoj junakinji Mirabel. Crtić je animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto.

Moć iscjeljenja

Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel. Ali kad otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina "normalna" Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje obitelji... Osim Mije, glasove likovima posudili su Ksenija Prohaska, Filip Riđički, Ervin Baučić... a 19-godišnja Riječanka svoj dio snimala je u Zagrebu, u Livada produkciji.

- Bio je težak i naporan posao, ali istovremeno i zabavan i poučan. Uvijek puno naučim na takvim snimanjima, najviše o sebi. Lik koji sinkroniziram navede me na razmišljanje i često se povežem s njim. Mirabel ima puno karakternih crta kao i ja, stvarno smo slične - kaže Mia kojoj ovo nije prvi takav angažman.

image

'Encanto: naš čarobni svijet'

Podsjetimo, ona je svoj glas 2016. posudila i za Disneyjev animirani film "Vaiana: Potraga za mitskim otokom", i to upravo princezi Vaiani.

- Zanimljivo je da sam i u jednoj i u drugoj pronašla mnogo sličnosti sa sobom, a neopisivo sam nestrpljiva da izađe 'Encanto'.

Teško se rastati

Tim iz Livada produkcije samo se može poželjeti, tako dragi i predivni ljudi, jako je teško na kraju snimanja bilo otići i rastati se, ali uvijek se nadam novoj suradnji u budućnosti - nada se Mia koja je morala malo razmisliti kad smo je pitali koji joj je bio omiljeni crtić u djetinjstvu.

- Uh, teško je na to odgovoriti (smijeh). Mogu izdvojiti tri, na jednog je teško svesti: 'Corpse Bride', 'Potraga za Nemom' i 'Bambi' - rekla nam je Riječanka koja ne miruje ni na glazbenom planu pa ovom prigodom najavljuje da sprema novi singl i otkriva da radi na svom albumu. Riječanki je ovo još jedna potvrda da je svoju karijeru koju gradi usmjerila na pravi put.

image

Mia Negovetić

Matija Djanjesic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:24