JOŠ DVA TJEDNA

Mijenja se imidž Baby Lasagne za Eurosong, doznajemo detalje: ‘Vraćaju se rukavi, a evo što će s frizurom...‘

Kreatorica Valentina Pliško, koja je osmislila imidž našeg pjevača i za Doru, i ovog puta je spojila istarsku tradiciju s ‘metalom‘
 Sander Koning/Afp/Profimedia

Danas, točno dva tjedna uoči nastupa u prvom polufinalu Eurosonga (‘Rim Tim Tagi Dim‘ eurovizijski fanovi diljem svijeta premijerno će uživo čuti 7. svibnja), Baby Lasagna na eurovizijskim kladionicama i dalje drži drugo mjesto. Ispred njega samo je Švicarac Nemo sa skladbom ‘The Code‘, no zahvaljujući ljudima koji se klade na Hrvatsku, polako ali ustrajno se penje prema vrhu, pa mu trenutačno kvota za pobjedu iznosi 19 posto naspram 25 posto za Švicarsku.

Koliko se hrvatska pjesma dopada obožavateljima Eurosonga dokaz je i prvo mjesto Baby Lasagne u anketi na eurovizijskom portalu wiwibloggs čiji su čitatelji istarskog glazbenika proglasili najboljim solističkim izvođačem na Eurosongu. Zanimljivo, Švicarac je po ovoj anketi drugi, a treća je Angelina Mango iz Italije, koja je, prema kladionicama na četvrtom mjestu, jer je ispred nje Nizozemac Joost Klein čija kvota za pobjedu tu iznosi 13 posto.

No, bit ćemo pametniji nakon što ovog vikenda počnu prve probe izvođača u Areni Malmo. Tek tada će kladionice ‘podivljati‘ jer će se po prvi put vidjeti kako se 37 natjecatelja snalazi na velikoj sceni, kako zvuče, kako izgledaju...

Što se izgleda tiče, kostimi Baby Lasagne su, naravno, gotovi. Kreatorica Valentina Pliško, koja je osmislila imidž našeg predstavnika i za Doru, i ovog puta je spojila istarsku tradiciju s ‘metalom‘. Premda tim Baby Lasagne prije subote - kada u ranim poslijepodnevnim satima naš predstavnik ima prvu probu u Areni - ne želi otkrivati detalje, neslužbeno doznajemo da rukavi na novim kostimima i dalje postoje, kao i da na pozornici ovog puta neće sve biti samo crno-bijelo. S bojom, ali onom za kosu, razigrat će se navodno i Baby Lasagna. Ne, neće, kako sada stvari stoje, na pozornicu izaći crne kose, nego će samo tik uoči nastupa, neslužbeno doznajemo, ubaciti pokoji novi svijetli pramen.

Kako bilo, Baby Lasagna i njegov tim predvođen HRT-ovcem Tomislavom Štenglom, šefom naše eurovizijske delegacije, u petak ujutro putuju put Švedske. Baby Lasagna obećao je da će tamo na sceni ostaviti i srce i dušu i dati najbolje od sebe, a na nama je sad da navijamo za 28-godišnjeg glazbenika iz Umaga koji bi nam, po predviđanjima, dogodine mogao dovesti Eurosong u Zagreb.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 12:12