ZVIJEZDE PJEVAJU

Mila Horvat o novom životnom izazovu: ‘Imam skrivene aseve u rukavu, vidjet ću hoću li ih upotrijebiti‘

Milu ćemo pratiti u HTV-ovom showu ‘Zvijezde pjevaju‘, u kojem nastupa u paru s Larom Antić-Prskalo

Mila Horvat

 Šime Eškinja

Milu Horvat od subote ćemo moći vidjeti i čuti u jednom sasvim novom svjetlu. Sjajnu televizijsku novinarku, urednicu, voditeljicu, nogometnu analitičarku, PR agenticu i producenticu - u čijim smo sportskim analizama i razgovorima sa sportašima poput Luke Modrića, Erica Cantone, Alberta Tombe, Pepa Guardiole, Zlatana Ibrahimovića, Andresa Inieste i mnogih drugih godinama na televiziji uživali, a koja u posljednje vrijeme svoju karijeru nastavlja graditi kao sportska menadžerica u inozemstvu - pratit ćemo u HTV-ovom showu ‘Zvijezde pjevaju‘, u kojem ona nastupa u paru s Larom Antić-Prskalo. Mila, koja se nakon sedam godina vraća na HTV, povjerila nam je osjeća li tremu pred svoju pjevačku premijeru, otkrila kakvu glazbu voli i čije su posteri, u doba kada je bila tinejdžerica, krasili zidove njene sobe.

image

Lara Antić Prskalo i Mila Horvat

Šime Eškinja

Što je presudilo da pristanete pjevati u spektaklu ‘Zvijezde pjevaju‘?

- Moj raspored. Već sam prije nekoliko godina s kolegama s HRT-a bili u nekim neformalnim razgovorima o mom potencijalnom sudjelovanju u ovoj emisiji, ali nikad to nismo do kraja konkretizirali. Ljetos sam dobila ponovno poziv. Taman sam bila u opuštenom ljetnom raspoloženju na odmoru i bez previše razmišljanja rekla: ‘Da‘. Pogodili su dobar ‘tajming‘. Možda bi odgovor bio drukčiji u zimskom periodu (smijeh). Dakako, na ruku mi je išao i moj poslovni raspored pa se sve dobro poklopilo.

image

Mila Horvat

Šime Eškinja

Koliko hrabrosti zapravo treba da se pred televizijskim kamerama pokažete u ovom novom svjetlu?

- Hrabrosti ili ludosti? (smijeh). Nema to veze s hrabrošću, ovo gledam isključivo kao zabavu i neki novi segment iz kojeg opet mogu naučiti nešto drukčije i novo od vrsnih profesionalaca. Mogu testirati svoje granice i obogatiti sebe za još jedno iskustvo, kako god ono završilo. Ukratko: dovoljno sam još znatiželjna da istražujem različita područja ako za to imam priliku.

Jeste li gledali prošle sezone showa i čiji su vam se nastupi najviše dopali?

- Jako puno putujem i tv uređaj za mene kao da i ne postoji. Više slušam glazbu i gledam filmove, a ostalo popratim koliko stignem internetom. Ali svakako da su mi apsolutni hit bili prošlogodišnji pobjednici - moj dragi kolega Robi Ferlin i Mario Lipovšek Battifiaca. Njih naprosto niste mogli zaobići ni izvan granica Hrvatske.

image

Mila Horvat

Šime Eškinja

Na kakvoj glazbi ste odrasli?

- Moji roditelji su oduvijek imali istančan glazbeni ukus. Odmalena sam slušala u najvećoj mjeri stranu glazbu - od Roya Orbisona, Tine Turner, Elvisa, Stonesa, Beatlesa, ABBA-e pa sve do klasike. Nezaobilazni su bili i Sanremo i te divne talijanske pjesme. Kasnije sam pod utjecajem starijih rođaka prešla na U2, Springsteena, Gunse, rock ‘80-ih... Od naših bili su tu Prljavo Kazalište, Parni Valjak, Jura Stublić... To je udarilo temelje mome glazbenom uhu i ukusu, a nisam previše odstupala od toga ni kasnije, samo sam u sve to dodala još malo jazza, opere... Sve zavisi od raspoloženja. Ali, bila strana ili domaća glazba, meni pjesma mora imati težinu - kako u stihovima, tako i u melodiji. Ja zaista nisam ljubitelj lakih nota.

Čiji posteri su u doba kad ste bili tinejdžerica krasili zidove vaše sobe?

- Ukupno sam imala samo dva postera u životu: prvi je bio onaj Dražena Petrovića, a drugi Toma Cruisea. Moglo bi se reći da je moj izbor bio jasan (smijeh).

U kojim ste prilikama dosad ‘puštali glas‘? Jeste li pjevali na tulumima, svadbama...?

- Na svadbama uglavnom zauzmem plesni podij, na internim tulumima obično puštam glazbu, a pjevam kad sam sama - pod tušem ili u automobilu. To je moja komfor zona. Moja oaza mira.

image

Mila Horvat

Šime Eškinja

Jeste li ikad pjevali u školskom zboru ili pohađali muzičku školu?

- U mojoj osnovnoj školi u Zagorju bila sam članica školskog zbora, u sklopu glazbenog odgoja. Povremeno sam pjevala i u crkvenom zboru nedjeljom na misi, ali ništa profesionalno.

image

Mila Horvat

Šime Eškinja

Jeste li zadovoljni zbog toga što vam je u showu ‘Zvijezde pjevaju‘ mentorica žena?

- Prezadovoljna! Ja sam potajno i priželjkivala mentoricu jer sam godinama kroz posao okružena s 99 posto muških osoba, tako da sam htjela napokon suradnju s jednim ozbiljnim ženskim autoritetom, a to je i dobrodošao predah od mog svakodnevnog okruženja. Lara je divna, ne samo kao pjevačica, profesionalac i umjetnica, već i kao osoba. Naše druženje, učenje i pjevanje za mene je prava antistres terapija.

Imate li tremu uoči prve emisije?

- Pitajte me to 8. listopada u 19:50 sati (smijeh). Ali, nisam tremaš nikad bila. Pa, radila sam sve najveće sportske i ostale projekte uživo godinama na televiziji i uvijek je kod mene umjesto treme u pitanju više onaj pozitivni adrenalin i odgovornost prema svima s kojima radite i za koje radite. Ovaj put to osjećam prema mojoj mentorici, fantastičnom bendu koji sve izvodi uživo, suradnicima i, naravno, publici. Sve ovo je jedno novo iskustvo za mene jer ovaj put ne govorim već pjevam. Znatiželjna sam i sama kako ću se snaći u tom okruženju.

Što mislite koji će glazbeni pravac vama i vašoj mentorici Lari najviše odgovarati?

- Velika je sreća što Lara i ja imamo sličan glazbeni ukus, onda je sve lakše. K tome smo i znatiželjne pa istražujemo, volimo se okušati u nekim novim žanrovima i testirati same sebe, igrati se, zabaviti prije svega. Zbog toga je pravi gušt raditi. Najvažnije je da uživamo u svakoj izvedbi, a publika će najbolje procijeniti kakve smo.

image

Lara Antić Prskalo i Mila Horvat

Šime Eškinja

Što mislite, koji bi mogli biti vaši najjači aduti u ovom showu?

- Imamo mi već skrivene aseve u rukavu za svaki slučaj (smijeh), pa ćemo vidjeti hoćemo li ih morati upotrijebiti. Ne smijemo sad otkriti sve, nešto treba sačuvati i kad krene show.

Strahujete li od kritika žirija?

- Ma ne, strahove sam davno svladala u puno ozbiljnijim i teškim životnim situacijama. Ovo je za mene prije svega jedna dobra zabava i super zanimljivo iskustvo. Pa i ‘Ples sa zvijezdama‘ u kojem sam nastupila još davne 2010. godine, u sličnom formatu, danas pamtim kao sjajnu životnu epizodu. Ne sumnjam da će i ovaj show ići u korak s time.

Tko će biti vaši najveći navijači?

- Prijatelji i obitelj, naravno. Ima i dosta suradnika iz raznih sfera društva i poznanika iz Hrvatske i inozemstva koji s nestrpljenjem iščekuju show jer me nikad nisu čuli kako pjevam pa im je to sad glavna zanimacija, svakodnevno me zadirkuju u vezi toga. A najviše su me iznenadili interes i podrška i naših pravih glazbenih zvijezda koji prate i komentiraju pa vjerujem da zabave i smijeha neće nedostajati. Samo bez pritiska i prevelikih očekivanja, molim!

image

Mila Horvat

Šime Eškinja

Ovo je natjecateljski show. Držite li se vi one ‘važno je sudjelovati‘ ili pucate na pobjedu?

- Kao što sam već istaknula nekoliko puta, ja ovaj show doživljavam isključivo kao jedan lijep glazbeni predah od briga, problema svakodnevice, loših vijesti kojima smo okruženi... U prvom redu važno nam je priuštiti ljudima malo opuštanja, smijeha, pozitivne energije, a sve to dobro će doći i nama samima koji sudjelujemo u ovom spektaklu. Ja na sve ovo gledam kao na dobrodošao glazbeni intermezzo do nogometnog SP- a u Kataru.

Kad smo već kod nogometa, kakva su vaša očekivanja od predstojećeg SP u Kataru? Tko će po vama biti favoriti?

- Moj favorit su uvijek naši Vatreni, a po ovome što su pokazali u zadnjim utakmicama mislim da s pravom imamo ponovno velika očekivanja. Jedva čekam da počne prvenstvo!

Za kraj, vratimo se još malo na HTV na kojem ste radili trinaest godina. Jesu li vas preplavile emocije, kako ste se osjećali kada ste ponovo kročili na Prisavlje?

- Pa moram priznati da su najemotivniji, kako to obično i biva, bili susreti sa starim kolegama, suradnicima koje nisam dugo vidjela, neke uopće još od 2015. godine kad sam otišla s HRT-a. Dugo vremena je od tada prošlo, ali opet, već drugi dan na Prisavlju bilo mi je kao da nikad nisam ni otišla. Veselim se zaista ovom projektu, mojim dragim suradnicima i glazbi koja me ispunjava i liječi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:40