UKRALI JOJ IDENTITET

Mila Horvat: ‘U moje ime dopisuju se s ljudima koji misle da sam to stvarno ja, drsko i opasno!‘

Zatrpana sam pozivima, ali nemam nijedan profil na mreži. Sve sam prijavila, rekla je popularna televizijska voditeljica
Mila Horvat
 Marko Todorov/CROPIX

Televizijska voditeljica Mila Horvat drugi put ove godine našla se na meti drskih kradljivaca identiteta. Sad je netko na popularnoj društvenoj mreži Instagram otvorio profil pod njezinim imenom, a u samo nekoliko dana zapratilo ga je više od tri tisuće ljudi, što dovoljno govori o popularnosti ove sportske novinarke koja je karijeru gradila na HRT-u dok je trenutno gledamo na Arena Sportu.

Na lažnom Instagram profilu objavljene su njezine četiri fotografije već dostupne na internetu, posljednja u nizu je ona gdje nasmijano pozira s voditeljem Nove TV Franom Ridjanom. Među onima koje “Mila” prati našle su se i mnoge poznate osobe poput Ecije Ojdanić, Ornele Vištice, Dalibora Petka, Luke Nižetića, Slavka Sobina, Franke Batelić, Minee, Severine, Dejana Lovrena, Luke Modrića, Ivana Rakitića, Maje Šuput, Ivane Mišerić, Nine Badrić, Doris Pinčić...

Taj netko tko se skriva iza Milina profila išao je toliko daleko da njezinim prijateljima šalje poruke i s njima se dopisuje, što je Slobodnoj Dalmaciji potvrdila i sama voditeljica.

image
Mila Horvat
Neja Markicevic/CROPIX

- Budući da sam zatrpana pozivima i porukama nakon netočne informacije u medijima o mom navodnom Instagram profilu, želim obavijestiti sve da je ovaj profil pod mojim imenom lažan i da nemam nijedan profil na društvenim mrežama. Nijedan! Godinama već netko lažno koristi moj identitet i otvara razne profile, od Facebooka, Twittera pa sad i Instagrama. Nedavno je netko ukrao i moj identitet, iskoristio moje ime lažno u reklami nekog proizvoda na što sam reagirala i pravnim putem. Moram stoga reagirati i ovaj put i još jednom upozoriti ljude da ne nasjedaju. Takve osobe koje stoje iza tih prijevara u moje ime dopisuju se s ljudima koji misle da sam to stvarno ja.

Osim što je to krajnje neprimjereno i drsko, može itekako biti i opasno u vidu zaštite osobnih podataka. Sve sam prijavila putem odvjetnika koji će pravnim putem dalje poduzeti potrebne korake. Dotad još jednom skrećem pažnju i molim drage ljude da ne nasjedaju jer ja nemam nijedan profil ni na jednoj društvenoj mreži. Što god se pojavi s mojim imenom, znajte da je lažno! Ako ću ikad imati potrebu kreirati i otvoriti svoj profil onda će to biti službeno - rekla je za Slobodnu Dalmaciju Mila Horvat u nadi da će se ovaj lažan profil na Instagramu što prije izbrisati.

Podsjetimo, u veljači ove godine, voditeljica je postala žrtva prevare u lažnoj reklamnoj kampanji o “učinkovitoj formuli za mršavljenje” koja se munjevitom brzinom širila društvenim mrežama.

- Uzeli su moje fotografije iz ranijeg perioda, negdje 2007., 2008. godina. I na jednoj sam uočila da su me namjerno povećali da izgledam što punašnije, dok su drugu fotografiju suzili pa izgleda sve neprirodno. Totalna ludost. To je kazneno djelo. Krađa identiteta. Kršenje i zloupotreba mojih temeljnih prava. Ne znam tko se krije iza toga svega. Želim znati samo istinu - izjavila je Mila tad za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 05:59