VELIKI KONCERT

Mile Kekin u Tvornici kulture priprema finale turneje ‘Soundtrack za život‘

Na snimci je zabilježena sirova i organska svirka benda u punoj snazi, onakva kakva se može očekivati na njihovim koncertima uživo

Mile Kkein

 Valerio Baranović/

Mile Kekin priređuje finale turneje Soundtrack za život u Tvornici kulture. Godinu dana od zagrebačke promocije albuma, velikim će koncertom Mile i bend zaokružiti turneju i druge aktivnosti koje nose zajednički nazivnik "Soundtrack za život". Na svom najvećem solo nastupu pred zagrebačkom publikom, u subotu, 9. studenog 2024. godine odsvirat će best of kompletne dosadašnje karijere – od Hladnog piva do samostalnih izdanja.

image

Mile Kekin

Vjekoslav Skledar/

Mile Kekin prošle je godine objavio svoj prvi solo album nakon izlaska iz Hladnog piva. ‘‘Nježno đonom‘‘ sjajno su prihvatile i publika i kritika, a brojni su ga kritičari uvrstili među najbolja izdanja 2023. godine. Promociju albuma sa svojim fantastičnim pratećim bendom Mile je održao prošlog studenog u krcatom Vintage Industrial Baru. Koncert, koji su kritičari u svojim izvještajima strastveno hvalili, ovjekovječen je u obliku live albuma pod naslovom ‘‘Soundtrack za život – Live at Vintage‘‘, a predstavlja presjek Miline bogate karijere koja ima važno mjesto i u našoj glazbenoj povijesti. Na snimci je zabilježena sirova i organska svirka benda u njegovoj punoj snazi, onakva kakva se može očekivati na njihovim koncertima uživo. Zajedno s albumom objavljena je i live verzija hit singla ‘‘Reno4‘‘ koji je izašao na njegovom albumu ‘‘Kuća bez krova‘‘ prije šest godina.

Frontmen jednog od najvažnijih hrvatskih bendova svih vremena, čovjek čiji su glas i stihovi formirali i zauvijek ostavili svoj pečat na domaćem punku, u novoj se etapi svoje karijere predstavio u punom sjaju s jakim pratećim bendom. S Kekinom na turneji nastupa peteročlani bend sastavljen od iskusnih glazbenika i poznatih lica naše scene, a čine ga Viktor Slamnig, Andrija Lazo, Darko Krznarić, Mario Petrinjak te Mark Mrakovčić, ujedno i producent iznimno hvaljenog albuma ‘‘Nježno đonom‘‘.

Mile Kekin, čovjek koji je mnogima skrojio soundtrack za život, i njegov peteročlani bend priredit će veliko finale turneje koja će obuhvatiti tridesetak nastupa tijekom godine dana. Uz naglasak na numere s novog i aktualnog albuma te ostale pjesme iz solo karijere, Tvornica će s Milom i bendom ponovno moći pjevati i neke od hitova obožavanog i legendarnog Hladnog piva.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima Entrija ili online na Entrio.hr. Nakon što se rasprodaju early bird cijena se diže na 15 eura, dok će na dan koncerta iznositi 17 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:15