POKAZAO DRUGO LICE

MIRELA PRISELAC REMI PROGOVORILA O DANIMA KADA JE RADILA SA ŠKOROM 'Htjela sam mu dati šansu, međutim ispostavilo se da je s**onja'

 
 Youtube

Poznata glazbenica Mirela Priselac Remi iz grupe Elemental gostovala je u novoj epizodi koprivničkog RockLive podcasta, projekta Rocklive ekipe.

U iscrpnom i otvorenom razgovoru, Remi se dotakla brojnih glazbenih i društvenih tema. Osim tema o glazbenom i emocionalnom sazrijevanju, razlozima zašto ju živcira pričati o počecima hip-hop scene u Hrvatskoj, glazbenim suradnjama i položaju žena u društvu, posebno su zanimljive izjave o mogućem angažmanu u politici i komentar njene ranije izjave da je Miroslav Škoro 'apsolutni as'.

Naime, Remi i Škoro su svojedobno kao članovi žirija sudjelovali u jednom televizijskom šou, kada je slavonski glazbenik na Remi ostavio pozitivan dojam. No to je bilo puno prije njegove kandidature za predsjednika kad je po mišljenju Remi, Škoro pokazao svoje pravo lice.

'Škoro je apsolutni as. Fascinirao me svojim umom i svojim smislom za humor', to je tvoja izjava. Misliš li i dalje tako?', pitao ju je voditelj.

- Kad sam ga upoznala bila sam spremna zaboraviti njegov dugogodišnji staž u HDZ-u, jer... znaš... Ljudi smo, radimo sad u jednoj potpuno drugoj emisiji i ne želimo zbrajat grijehe iz prošlosti. No to je bila moja jedna velika škola i velika pogreška što sam uspjela nasjest na neke stvari. A Škoro je kasnije u svojoj kandidaturi za predsjednika, u toj kampanji, a i sada u svom političkom djelovanju, pokazao svoje pravo lice koje je u potpunoj suprotnosti sa svime što ja zastupam i u što vjerujem. Da, svjesna sam te svoje izjave i žao mi je zbog nje. Tu sam pogriješila. Htjela sam mu dati šansu, ono, nećemo bit seronje, međutim ispostavilo se da je on seronja.

Postavio sam ti to pitanje jer me zanimalo da li se kroz druženje s ljudima koji su od nas različiti, te razlike smanjuju? Počnemo li kroz druženje, ignorirati te devijacije kod ljudi?

- Nije u pitanju bilo toliko ignoriranje već to što sam ga ja upoznala u jednom posve drugačijem kontekstu, u kontekstu zabavno-glazbene emisije na HRT- u gdje je on nastupao kao muzičar. On je bio tamo u žiriju zbog svojeg pjevačkog iskustva i svoje muzičke karijere. Ja sam ga upoznala kroz tu prizmu. Mi nismo tamo pričali o politici, niti se to uopće spominjalo. Ono kako sam ja njega u upoznala i doživjela, činilo mi se da je to normalan lik, koji je simpatičan, šaljivđija, iznimno inteligentan, brz, koji odmah sve kuži i ima tri šale spremne u rukavu. I to sve skupa stoji i zbog toga je on, zapravo, dosta opasan kao političar zato što je iznimno inteligentan, ali njegov sustav vrijednosti je u potpunoj suprotnosti s mojim sustavom vrijednosti. Kad je izašao van kao predsjednički kandidat i kad je pokazao svoje pravo političko lice, ja sam vidjela da to nije onaj čovjek kojeg sam ja upoznala i da se meni predstavljao u jednom svjetlu, a s druge strane pokazuje neko svoje pravo lice. Ja ne izuzimam sebe od odgovornosti oko te izjave, međutim mislim da je dosta bitan taj kontekst u kojem sam se ja družila s njim u sklopu zabavne, šoubiz emisije. Ja s njim nisam pričala o tome što bi on radio u Jasenovcu, kazala je Remi.

Poslušajte čitav intervju:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 05:30