ZLATNI STUDIO 2024.

Mirko Fodor: ‘Puno sam radio na svom tijelu i umu, da budem zgodan i vispren k‘o Šprajc‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Mirko Fodor

 Cropix/

Počelo je nenadano, silnim pozivima i porukama prijatelja sa svih strana svijeta, iz, Albanije, Gibraltara, Žepča, Bangladeša, Hondurasa, Papue Nove Gvineje... Uz to, ljudi na ulici su mi prilazili sa smiješkom, obasipali su me cvijećem i grlili me nježno, a opet srdačno. Eto, to mi je bio mali znak da sam za Zlatni studio nominiran u kategoriji Najboljeg tv voditelja - kroz smijeh govori Mirko Fodor, kojeg je nominacija iznenadila.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Nisam se nadao nominaciji, ali opet, naravno da mi je zbog toga jako drago. Možda ove godine doguram i do samog vrha. Ipak, radio sam puno na svom tijelu i umu, da budem zgodan i vispren k‘o Šprajc... Kad sam doznao da ste me nominirali, u meni su se izmiješali čuđenje, ushit, radost, nevjerica, ali i žal, da zbog nominacije početkom sljedeće godine neću voditi dodjelu Zlatnog studija - govori najpopularniji tv profesor (završio je Geografiju na PMF-u) koji je tijekom 2023. godine radio na mnogobrojnim HTV-ovim projektima.

image

Jelena Glišić i Mirko Fodor

Davor Pongracic/Cropix

- Radio sam ‘Dobro jutro Hrvatska‘, ‘Volim Hrvatsku‘, brojne festivale i što drugo nego ‘Zlatni Studio‘ 2023. Bilo je i nešto na radiju, ali ne mogu se sjetiti točno što - kaže voditelj kultne radijske ‘Globotomije‘ koja je u rujnu ukinuta nakon 25 godina emitiranja.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Za Fodora su davno rekli kako spada u voditelje koji bi se, da ih zatvorenih očiju spusti padobranom u neku njima nepoznatu TV emisiju u par sekundi snašli i počeli voditi. U čemu je tajna?

- Tajna je u mojoj velikoj ljubavi prema padobranstvu, a i u teškom djetinjstvu, na Volovčici, gdje se mladi momak, da ne kažem ‘frajer‘, trebao snalaziti u svim mogućim i nemogućim uvjetima i situacijama. Doduše, ima malo i u ‘širokom‘ i, hm, dugotrajnom obrazovanju - objašnjava tv voditelj koji pleše, pjeva, pred kamerama pokazuje duhovitost i spontanost. Je li mu ponekad žao da se nije rodio u Italiji, jer nema sumnje da bi na RAI-ju bio ogromna zvijezda, pošto oni izuzetno cijene voditelje koji mogu baš sve?

- Iskreno, malo mi je žao, ali opet, još sam mlad za zlatne godine talijanskih voditelja, kao što su Pippo Baudo i Mike Bongiorno. No, tko zna.... Možda me u budućnosti čeka ‘Buongiorno Italija‘ i ‘Io amo l‘Italia‘ - kaže Fodor.

U slučaju da osvoji Zlatni Studio, kako bi izgledala fešta na kojoj bi se to proslavilo?

- S obzirom da sam neiskusan u dobivanju nagrada (vječna djeveruša, nikad mlada), nisam još o tome razmišljao. Ali, svi koji me poznaju dobro znaju koliko sam široke ruke i nadasve darežljiv (smijeh). Naravno da će tulum biti skroman i u razumnom obujmu, u skladu sa zabrinjavajućim trendovima u gospodarstvu i političkoj situaciji u svijetu - govori Fodor.

image

Zlatni Studio - novo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:54