REŽIM AUTOFAGIJE

Mirna: ‘Izgubila sam šlaufić oko trbuha i osjećam se bolje, ali ne radim to zbog viška kilograma‘

Mirna Maras Batinić oduševljena je režimom autofagije u sklopu kojega 8h jede bilo što, a 16h pije samo vodu, čaj i kavu
Mirna Maras Batinić
 Marko Todorov/CROPIX

Televizijska voditeljica Mirna Maras Batinić (41) prije dvije godine operativnim zahvatom izvadila je cijelu štitnjaču, s kojom je imala problema od rane mladosti, a ova simpatična "Bingo djevojka" od tada pozorno osluškuje svoje tijelo i budno pazi na zdravlje.

Ovih dana na Instagramu je otkrila i program prehrane koji joj je život promijenio nabolje.

- Htjela sam se uvjeriti da mi režim autofagije odgovara i sad kad to znam, dijelim s vama. Već dva mjeseca sam u režimu 16/8 - 8h jedem (bilo što), a 16h pijem samo vodu, čaj, kavu... Dva dana u tjednu napravim pauzu.

Ne radim to zbog viška kilograma, već zato jer se puno bolje osjećam.

Rezultat: osjećam se bolje, imam više energije (što je za osobu bez štitnjače vrlo važno), izgubila sam šlaufić oko trbuha, ne osjećam se napuhano... I iako sam se toga najviše bojala, uopće nije teško izdržati tih 16h. Istražite malo temu, zdravo je i važno za cijeli organizam - poručila je Mirna pratiteljima.

Inače, autofagija je oblik staničnog čišćenja, tj. metabolički proces koji stanice koriste kako bi razgradile i reciklirale stanične komponente i iz tijela izbacile vlastite otpadne tvari. Autofagiju je zapravo "otkrio" nobelovac i japanski stručnjak za staničnu biologiju Yoshinori Ohsumi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:23