ARIJANA PODGAJSKI

Miss Universe predstavila nacionalni kostim uoči izbora za Miss Universe: ‘U Ameriku nosim djelić moga Zagorja‘

Lijepa 20-godišnjakinja Miss Universe Hrvatske 2022. osvojila je krajem svibnja ove godine

Arijana Podgajski

 Vedran Peteh/Cropix

U prostorijama Hrvatske etno kuće ‘Materina priča’ Arijana Podgajski prošetala je u kreaciji etno dizajnerice Mine Petre kojom će predstavljati Krapinsko-zagorsku županiju u segmentu nacionalnih haljina na izboru za Miss Universe 2022.

Lijepa 20-godišnjakinja studentica je Zagrebačke škole ekonomije i managementa (ZŠEM), a titulu Miss Universe Hrvatske 2022. osvojila je krajem svibnja ove godine.

image

Arijana Podgajski

Matija Djanjesic/Cropix

Odlazak u Ameriku je sve bliži, a tako je i Arijana sve nervoznija, ali i uzbuđenija, kako nam je kratko ispričala prije nego što žuri na fakultet održati prezentaciju iz engleskog.

- Samo čekam trenutak kada ću sjesti u avion. To će biti to. Sve od tada je na meni u tom trenutku, kaže pomalo nervozno, ali s osmijehom na licu, a još se više veseli jer nikada nije bila u Americi, niti putovala avionom.

- Bit će to interesantno. Ujedno sam uzbuđena, nervozna i sretna, priznaje Arijana koja putuje za New Orleans već 2. siječnja 2023.

image

Željko Kolar, Arijana Podgajski i Vladimir Kraljević

Vedran Peteh/Cropix

Predstavljanje u tzv. ‘nacionalnim kostimima’ segment je izbora za Miss Universe gdje do izražaja dolazi maštovitost kreatora, a tome će se pridružiti i Hrvatska s naglaskom na našu baštinu i prirodne ljepote.

- Ovom haljinom smo htjeli spojiti tradiciju s nečim novim, objašnjava kreatorica haljine, Mina Petra.

image

Antonia Maričević, Mina Petra, Arijana Podgajski, Marijana Petir, Marija Kraljević

Vedran Peteh/Cropix

- Dakle, ne zaboravljam i nikada nisam iz svoje kolekcije isključila lan. To je nešto na čemu je Hrvatska počivala. Imamo toliko ljepote, a sada to nastojimo oživjeti. Mislim da tome nikada neće biti kraja, dodaje etno dizajnerica koja je ovom prigodom surađivala s mladom akademskom slikaricom Antoniom Maričević.

Antonia je oslikala prednju stranu ručno tkane lanene haljine koja prikazuje promotivni logotip Krapinsko-zagorske županije ‘Zagorje, bajka na dlanu’.

image

Mina Petra, Arijana Podgajski i Antonia Maričević

Vedran Peteh/Cropix

Arijani se također haljina sviđa, a pogotovo priča koja stoji iza nje.

- Drago mi je što ću u Ameriku ponijeti i djelić mojeg Zagorja noseći ovaj nacionalni kostim, kaže Arijana, inače iz Krapine.

A budući da se izbor održava za manje od mjesec dana, njezin raspored je poprilično ‘gust’, kako kaže, a pogotovo jer uz to studira. U pitanju su vježbe hodanja, isprobavanje haljina i dodatno vježbanje engleskog jezika.

image

Arijana Podgajski

Vedran Peteh/Cropix

Arijanu su na predstavljanju došle podržati i neke od bivših nositeljica titule Miss Universe Hrvatske: Ivana Delač (2003.), Lana Obad Jurič (2010.), i Ivana Mišura Vlaović (2014.)

Arijana sebe opisuje kao spontanu, ambicioznu i simpatičnu (kaže da ju tako bar drugi opisuju), a to nam je i dokazala. Iako je osvojila titulu Miss Hrvatske, prilično je skromna i vodi klasičan život jedne 20-godišnjakinje.

- Volim provoditi vrijeme sa svojim prijateljima, ali nekada volim i biti sama. Odrasla sam samo s mamom pa kada bi ona bila na poslu, ja sam bila sama doma nakon škole. Volim nekada tu samoću. Ipak, kada sam doma obožavam biti sa svojim kućnim ljubimcima, kaže ona za svoje tri mačke i psa, a u procesu je i nagovaranja majke za još jednog.

U slobodno vrijeme gleda serije i filmove. Osim toga, voli jogu, šetati prirodom i čitati. Želi se zalagati za mentalno zdravlje, prava žena i napuštene životinje. Iako je pobijedila na ovom prestižnom izboru za Miss Hrvatske, ostala je dosljedna sebi, kako kaže.

- Ne želim samu sebe hvaliti, neka to drugi govore, a ja ću svoje mane…, smije se Arijana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:57