PJESMA ‘PJESMA‘

Mlada šansonijerka udružila snage s glazbenom divom: ‘Ovaj duet je ostvarenje mog najvećeg sna‘

Suradnja Ane Opačak i Gabi Novak u pjesmi jednostavnog naziva ‘Pjesma‘ ujedno i najava Aninog albuma prvijenca
Ana Opačak i Gabi Novak
 Marko Čordaš

Jednostavno i simbolično - „Pjesma“ - naziv je novog singla u kojem je glazbena diva Gabi Novak snage udružila s Anom Opačak i podarila nam vokalnu suradnju koja emotivnom snagom i težinom nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ovaj singl je ujedno i najava Aninog albuma prvijenca koji će uskoro ugledati svjetlo dana.

Ana je već deset godina prisutna na našoj sceni gdje se izdvaja specifičnim glazbenim stilom na tragu francuske šansone. Ova suradnja s Gabi Novak joj je, kako kaže, ostvarenje sna, a svakako i potvrda dugogodišnjeg kvalitetnog rada kojem je priznanje ovom suradnjom odala i jedna od naših najvećih glazbenih diva.

“Kad smo se dogovarali oko snimanja ove 'Pjesme' jedina osoba koja je dolazila u obzir za taj duet bila je samo i isključivo Gabi. Za mene je već sama ideja i pomisao da bismo mogle snimiti duet bila ostvarenje sna, a da ne govorim što mi je značilo kad me nazvala i rekla da joj se sviđa i pjesma i ono što radim i da će ju rado otpjevati sa mnom. Točno se sjećam gdje sam bila i što sam radila u trenutku kad sam primila njezin poziv. Ona je za mene oduvijek bila netko kome sam se divila, njezin stil pjevanja i način interpretiranja za mene ima jednu posebnu toplinu, kao da te grli glasom dok pjeva“, rekla je Ana o suradnji s Gabi.

Anin i Gabin glas je u ovoj pjesmi spojen u neodoljivo šarmantnu meditativnu kombinaciju. Prekrasne riječi i glazbu su napisale Ines Prajo i Arijana Kunštek, Anine dugogodišnje suradnice i autorice većine njenih pjesama, dok je aranžman djelo Ivana Popeskića. U pjesmi je gostovao još jedan sjajan glazbenik, Ante Gelo, čije su maestralno odsvirane gitare uz sjajne vokale Gabi i Ane dodatna vrijednost ove 'Pjesme'.

Pjesma je dobila i video spot u režiji Tonija Mijača, još jednog Aninog stalnog suradnika, s kojim je joj je ovo sedma suradnja.

image
Toni Mijač

„Toni svaki put savršeno pogodi atmosferu i moj doživljaj pjesme. I inače mu slijepo vjerujem kad se radi o videospotovima, a ovaj put je to bilo i doslovno jer apsolutno nisam mogla vizualizirati kako će spot ispasti. Samo sam mu rekla da pjesmu doživljavam kao nešto što je izvan konkretnog prostora i vremena i da bih voljela da to i vizualno prenese. Uz sva ograničenja koja smo imali vezano za trajanje snimanja, za broj ljudi koje smijemo imati na setu, on nas je opet potpuno oduševio. Bio je izazov snimiti spot pridržavajući se epidemioloških okvira, ali stvarno smo zadovoljni kako je ispalo", rekla je Ana.

Ovaj singl ujedno je i najava Aninog prvoga albuma koji će objediniti različite stilove i utjecaje koji su pjevačicu glazbeno formirali, od popa i rocka preko jazza i šansone, stvarajući stilsku fuziju koja sjajno odgovara Aninom vokalnom šarmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. rujan 2022 08:02