VENO & MARTA

Mlade zvijezde Antene Zagreb osvajaju eter: Oni su, ponajprije, strastveni zaljubljenici u radio

Marta Dugandžić i Veno Parasilovac od studenoga prošle godine, od 13 do 17 sati, suvereno vode dnevnu emisiju VenoiMarta Show
Marta Dugandžić i Veno Parasilovac
 Zeljko Matic

Njih su dvoje vrlo brzo postali važan dio dana vjernih slušatelja Antene Zagreb. Marta Dugandžić (29) i Veno Parasilovac (26) od studenoga prošle godine, od 13 do 17 sati, suvereno vode dnevnu emisiju VenoiMarta Show, u kojoj stvaraju, kako sami kažu, kreativni cušpajz od informacija, savjeta, preporuka za sve i svašta - od mode i glazbe, filmova i događanja, do gadgeta i igrica. Ovi mladi ljudi su, ponajprije, strastveni zaljubljenici u radio.

- Još kao studentica novinarstva shvatila sam da me od svih medija najviše, i gotovo jedino, zanima radio. Odrastala sam uz svakodnevno slušanje radija, jer je moja mama svako jutro započinjala uz kavu i jutarnji radijski program. Radio je i jedini medij koji, uz sve, podrazumijeva i glazbu. Danas, u 2020-ima, uz razvoj društvenih mreža, radio postaje puno više od onog što je bio kada sam ga prvi put upoznala. I to je izazov s kojim se Veno i ja svakodnevno susrećemo - kaže Marta, koja je i prije no što je diplomirala novinarstvo radila kao producentica na Anteni Zagreb.

Uz to se, s 24 godine preselila u New York, gdje je upisala masters iz Korporativnih komunikacija. Nakon dvije i pol godine, vratila se u kući, i krajem 2018. godine, počela raditi kao suvoditeljica i izvršna producentica u Jutarnjem showu na Anteni Zagreb.

image
Marta Dugandžić i Veno Parasilovac
Zeljko Matic

Veno, koji uz voditeljski posao trenutno studira digitalni marketing, u radio se zaljubio još u djetinjstvu.

- Za početak, volim pričati - kaže i dodaje: "Shvatio sam da me ljudima lakše slušati u kratkim intervalima između dobre mjuze. Amaterski sam se bavio glumom, što me već s 12 godina dovelo do snimanja radiodrama. Prvi put kad sam stao za mikrofon, zaljubio sam se".

Njihov radni dan počinje mnogo prije no što se oglase u eteru. Šale se da je u njihovom dvojcu podjela posla prirodna - Marta je zbog dugogodišnjeg iskustva kao producentica najčešće ta koja slaže kostur i temelje emisije, a Veno na sve baci šljokice i začini do kraja. Teme kojima se bave tiču se mladih ljudi, poput njih samih, a svakodnevne životne situacije neiscrpan su im izvor ideja za emisiju.

- Svaka tema koje se uhvatimo mora imati i elemente preko kojih se provlači na društvene mreže i Antene Zagreb i, naravno, Instagram profila @venoimarta - tumači Veno, koji taj njihov profil opisuje kao “produženu ruku etera Antene Zagreb”.

image
Marta Dugandžić i Veno Parasilovac
Zeljko Matic

- Ima tu svega, od muške manikure, kad sam na prijedlog naše slušateljice Veni lakirala nokte, do žicanja čokoladne torte od renomiranih zagrebačkih slastičarni u povodu Svjetskog dana čokoladne torte - opisuje Marta.

- Ima i svakakvih prankova, socijalnih eksperimenata, koji uključuju zelenu salatu na zubima... Da baš ne otkrijemo sve, najbolje da sami pogledate. Profil koriste za izravnu, ponekad i sasvim osobnu komunikaciju sa slušateljima, koja je ključna da bi ljudima ponudili sadržaj koji ih zanima.

- Najviše volimo kad nam se followeri, koji su ustvari naši slušatelji, javljaju i daju feedback na ono što radimo. Komunikacija sa slušateljima definitivno je jedan od najljepših i najvažnijih segmenata našeg posla - zaključuje dvojac zaljubljen u svoj posao, u radio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 02:28