SMJENA GENERACIJA

MLADE ZVIJEZDE HRVATSKE ESTRADE Ovo su nova lica koja dominiraju top-ljestvicama

Kutlić, Brkljača, Domenica, Cvek i Zsa Zsa predvode smjenu generacija
 Tom Dubravec, Ivana Nobilo / promo, Hit produkcija, CROPIX

Drago mi je da sam s pjesmom ‘Indigo’ već punih devet tjedana na ljestvici HR Top 40 i da se još uvijek penjem prema vrhu. ‘Indigo’ mi je možda i najdraža pjesma koju sam dosad imala prilike snimiti.

Prva Dora

Ta skladba puno mi znači, prvenstveno jer sam s njom nastupala na svojoj prvoj Dori u životu i sigurno će mi, kao takva, predstavljati uspomenu za cijeli život. Sretna sam što su Vjekoslava i Tonči Huljić ponovno uspjeli napraviti, po mnogima, zaraznu pjesmu - kaže Domenica Žuvela. 26-godišnjakinja iz Vele Luke, skupa sa svojim vršnjacima utaborila se na top-lista Hrvatske diskografske udruge, jedinoj službenoj, točnoj i sveobuhvatnoj listi radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne te brojne lokalne postaje, njih preko 130. Je li se nadala da će iza sebe sa svojom pjesmom ostaviti ‘Parni valjak’, Danijelu Martinović, ‘Leteći odred’ i mnoge druge hit majstore?

SPECIJAL_JL
Dugi Rat, 270418.
Pjevacica Domenica Zuvela pozira u prostoru nekadasnje tvornice Dalmacija u Dugom Ratu.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

- Ajme! Čast mi je što sam u tako dobrom društvu. Ja nikada u životu ne razmišljam na način tko je ispred, a tko iza mene. Veseli me ovo što radim, drago mi je što mi Vjekoslava i Tonči pišu pjesme koje mi se sviđaju i drago mi je što ljudi uživaju na mojim koncertima - kaže Domenica, koja je za predstojeće ljeto već dogovorila gotovo trideset nastupa. Slično razmišljaju i Marko Kutlić i Nela, koji sa skladbom ‘U zagrljaju spašeni’ čvrsto stoje na drugom mjestu HR Top 40, odmah iza Petra Graše i pjesme ‘Voli me’.

- Jako mi je drago što smo Nela i ja već šest tjedana za redom s našom pjesmom ‘U zagrljaju spašeni’ pri samom vrhu nacionalne top liste, a već peti tjedan smo broj dva na toj ljestvici. To je samo potvrda da se trud i rad isplatio i da se pjesma svidjela radijskim urednicima i slušateljima, te da imamo hit - ističe Marko Kutlić. 24-godišnji miljenik tinejdžerica, ali i starije publike, u ovoj pjesmi snage je udružio s tri godine mlađom Antonelom Đinđić Nelom. Mladi zaljubljeni par svoje je emocije pretočio u pjesmu čiju je poruku Marko, priznao je, shvatio tek kada se zaljubio u Nelu.

Zagreb, 120618.
Studio Hanza media.
Pjevac Marko Kutlic.
Foto: Ivana Nobilo / CROPIX
Ivana Nobilo / CROPIX

- Kada mi je moj dugogodišnji prijatelj Aleksandar Čubrilo prvi put pustio ovu pjesmu, nije me se dojmila. Pokušavao sam otkriti ‘što je pisac htio reći’, ali nisam uspio. Nastavio sam s radom na drugim pjesmama i potpuno zaboravio na nju. Dugo vremena nakon, našao sam se u Nelinom zagrljaju. Danima mi je u glavi zvonilo: ‘Kada spoje se davno raspuknuti dijelovi, mi samo šutimo u zagrljaju spašeni’, no nikako se nisam mogao sjetiti gdje sam to pročitao ili čuo. Tražeći te riječi, došao sam do one pjesme koja me tada učinila ravnodušnim. Od tog dana pjesma ‘U zagrljaju spašeni’ dobila je svoj pravi smisao i pronalazim se u svakoj riječi - kazao je Marko Kutlić.

Privilegije

Na četvrtom mjestu nacionalne top ljestvice, odmah iza Giuliana i skladbe ‘100 posto lud’, nalazi se Zsa Zsa. 24-godišnjakinja iz Međimurja novim singlom ‘Sve što hoću’, a nakon hitova ‘Sve u meni se budi’, ‘Kada budemo sami’, ‘Tragom tvojih tragova’ i ‘Pruži mi ruku’ kojima je počela strelovit uspon na vrh glazbene scene, najavljuje i skoro objavljivanje svog prvog albuma pod diskografskim okriljem Rubikon Sound Factoryja koji svi ljubitelji njenog prepoznatljivog vokala jedva čekaju.

- Biti tjednima na top listi za mene je veliki kompliment i priznanje da je pjesma slušana i da sam na ispravnom putu - kaže Jure Brkljača (24), koji je sa skladbom ‘Ne postojim kad nisi tu’ peti na prestižnoj top ljestvici. Iza ove iznimno lagane i moćne balade, stoji jedno od najvećih autorskih imena Miroslav Rus, a pjesma je premijerno izvedena na Dori u Opatiji.

Hit produkcija
Jure Brkljača

- Jure i ja smo imali cilj promovirati našu pjesmu na jednom tako velikom projektu kao što je Dora. Plasmanom u finalnu večer to nam je i uspjelo...i uvjeren sam da će ta pjesma u sljedeća tri mjeseca uraditi za Juru veliki posao, to jest skrenuti pažnju na jednog izvanserijskog mladog pjevača.

Znam da smo s time iskočili iz svih pretpostavki kakva pjesma treba za daljnji uspjeh na Eurosongu, ali naš cilj je bio pjesma koja će imati duži vijek trajanja i po meni smo uspjeli u tome - kaže Rus.

Od mladih glazbenih snaga na HR Top 40 nalazi se još i Matija Cvek (25) i to s dvije pjesme: ‘Ako nađem nekoga’ drži 32. mjesto, a duet ‘Probudi se’, što ga je mladić snimio sa Sašom Antićem i Mladenom Badovincem na 33. je mjestu HR Top 40.

promo
Matija Cvek

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 23:44