HVALEVRIJEDNA AKCIJA

Mladen Bodalec postao je glasonoša Marijinih obroka koji nastoje svoj djeci osigurati obrok

Poznati glazbenik, roker iz Prljavog kazališta priključio se humanitarnoj akciji za najmanje i najpotrebitije
Ekipa iz organizacije Marijinih obroka s Mladenom Bodalecom
 Marijini Obroci

Želite li izabrati posebni dar za svoje voljene, a ujedno nahraniti gladnu djecu u najsiromašnijim zemljama svijeta?

Kampanja Love to live. Live to love. (Voli da bi živio. Živi da bi volio.) sve nas poziva da činimo dobra djela i živimo život ispunjen ljubavlju.

Ima li veće ljubavi od darivanja onih najmanjih i najpotrebitijih?

Marijini obroci su međunarodna humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zemljama svijeta omogućava djeci hranjivi obrok na mjestu njihova obrazovanja.

image
Mladen Bodalec
Marijini Obroci

Glazbenik Mladen Bodalec, poznati roker iz Prljavog kazališta, prepoznao je tu jednostavnu, ali snažnu viziju te podupire Marijine obroke već punih osam godina pa se tako pridružio i aktualnoj kampanji Marijinih obroka Love to live. Live to love. pozivajući sve one koji imaju više nego im je potrebno da podijele s onima koji nemaju ni najosnovnije. Evo i kako se Mladen našao u Info centru Marijinih obroka i o čemu se točno radi.

Iako su radi pandemije neke škole još uvijek zatvorene, Marijini obroci nastavljaju ispunjavati svoje obećanje svakodnevnog obroka za više od 1,6 milijuna djece koja se oslanjaju na njihov program prehrane te i dalje nastoje doprijeti do sljedećeg djeteta koje čeka svoj obrok.

image
Marijini Obroci

S obzirom na to da više od 60 milijuna djece koja su sada u osnovnoškolskoj dobi ne ide u školu radi siromaštva, rad ove organizacije zapravo tek započinje.

image
Marijini Obroci

Više o Marijinim obrocima i aktualnoj kampanji saznajte na službenoj stranici i Facebook stranici.

Marijini obroci

• Marijini obroci jednostavna su ideja koja djeluje. Organizacija osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva.

• U normalnim okolnostima, Marijini obroci omogućavaju svakodnevne obroke djeci u okviru školskih programa prehrane u 19 zemalja: Malaviju, Liberiji, Zambiji, Zimbabveu, Keniji, Južnom Sudanu, Ugandi, Etiopiji, Beninu, Nigeru, Madagaskaru, Indiji, Mjanmaru, Tajlandu, Ekvadoru, Haitiju Libanonu, Siriji i Rumunjskoj.

• Kada su se škole zatvorile zbog pandemije covida-19, ova humanitarna organizacija provodila je raspodjelu paketa hrane i higijenskih potrepština u lokalnim zajednicama. Kroz ove distribucije, Marijini obroci nastavili su dosezati gotovo svu djecu koja su i prije pandemije bila uključena u program prehrane Marijinih obroka, omogućujući roditeljima ili skrbnicima da djeci kod kuće kuhaju obroke - na njihovom privremenom mjestu obrazovanja.

• Prateći ponovno otvaranje škola, Marijini obroci u suradnji s lokalnim zajednicama i dugogodišnjim partnerima nastoje uspostaviti programe prehrane u školama, tamo gdje je to moguće i u skladu s lokalnim sigurnosnim mjerama, istovremeno nastavljajući s raspodjelom hrane roditeljima u onim zajednicama gdje su škole još uvijek zatvorene.

• Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

• Marijini obroci obvezuju se potrošiti najmanje 93 posto od svake donacije izravno za programe prehrane. To je moguće zato što većinu posla u organizaciji obavlja vojska predanih volontera – uključujući njih više od 80.000 samo u Malaviju.

• U svim zemljama gdje se provodi program prehrane Marijinim obrocima upravljaju lokalne zajednice. Gdje god je to moguće, obroci se pripremaju s prehrambenim sastojcima koji se uzgajaju i kupuju lokalno. Time se podupiru obitelji i jača lokalno gospodarstvo.

• Marijini obroci nastali su 2002. godine kada je Magnus MacFarlane-Barrow, tijekom razdoblja gladi posjetio Malavi, i upoznao majku koja je umirala od AIDS-a. Kad je Magnus upitao njenog najstarijeg sina Edwarda koji su mu životni snovi, on je odgovorio jednostavno: „Želim imati dovoljno hrane za jesti i jednog dana ići u školu.“

• Marijini obroci Hrvatska od 2009. godine do danas, zahvaljujući dobroti podupiratelja iz Hrvatske, imaju otvorenih 18 školskih kuhinja koje se nalaze u Liberiji, Malaviju, Beninu, Zambiji i Ekvadoru. U 2020. godini Marijini obroci Hrvatske nahranili su više od 50 000 gladne djece u školi. U osnivanju su 2 nove školske kuhinje.

• Podaci za uplatu donacija: IBAN: HR7923600001102102666, SWIFT: ZABAHR2X

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 19:00