PUT POD NOGE

MLADEN GRDOVIĆ SPAKIRAO KOFER, KREĆE U MOSKVU 'Vatrene u garderobi čekam s bilom gitarom i tu kreće velika fešta'

Raspjevani Zadranin dočekao je vizu, a na put će u društvu supruge Brankice i rođaka Šime. Slavit će, kaže, danima
Mladen Grdović
 Nikolina Vuković Stipaničev / HANZA MEDIA

Baš kako je i obećao našim “vatrenima” na čelu s Lukom Modrićem, zadarski pjevač Mladen Grdović večeras sa suprugom Brankicom i rođakom Šimom leti za Rusiju, a u Moskvi će biti u kasno navečer. Naravno, u avionu za Rusiju bit će i njegova legendarna “bila” gitara, spremna za kraj sutrašnje velike polufinalne utakmice protiv Engleza.

Za pamćenje

- Ma bit će to fešta za pamćenje, samo da dobijemo Engleze. Ma, ako i izgubimo, ostaje borba za treće mjesto. Nisam ništa spremio unaprijed, sve će biti spontano. U svakom slučaju, u Rusiji ostajemo do kraja. Iskoristit ću stanku od deset dana između koncerata. Išao bih ja k njima i ranije, ali morao sam odraditi dva koncerta u Sloveniji. Sad su riješeni svi papiri i zabava počinje - uzbuđeno priča Grdović.

Kako kaže, navikao je da se njegove pjesme pjevaju na stadionima, ali velika mu je čast što naša reprezentacija u Rusiji traži baš njega. S kapetanom Lukom Modrićem veže ga dugogodišnje prijateljstvo, a zapjevao je i prije sedam godina na njegovom vjenčanju.

- Luka je moje dite zadarsko i uvijek se vidimo kad dođe u Zadar. Pjevao sam mu na svadbi, a upravo nam je on i poslao karte. Navikao sam ja da se moje pjesme pjevaju, najbitnije je da te narod prihvati, a našima ulazim sa svojom bilom gitarom odmah u svlačionicu nakon utakmice i tu fešta tek kreće - najavljuje pjevač. A slavit će se, obećaje, danima. Nakon stadiona čitava će reprezentacija predvođena Grdovićem nastaviti slavlje u jednom od poznatijih moskovskih restorana u vlasništvu Hrvata.

- Malo je reći da će se slaviti do dugo u noć, a zabava će biti u jednom od najboljih restorana u Moskvi, Dorian Greyu, kojeg drži naš čovjek - kaže Grdović.

I samoga ga uz Moskvu vežu sportski uspjesi, pa se tako prisjetio svojih slavnih veslačkih dana.

- U Moskvi sam ‘73. bio kormilar braći Bajlo, a iz tih dana imam čak 20 zlatnih medalja. Bio sam među najboljima u Europi. Od sedme sam godine u glazbenoj školi, a veslačku sam karijeru završio sa 15 godina - prisjeća se.

Kako kaže, veliki je navijač, no ništa u usporedbi s njegovom suprugom Brankicom.

- Što da vam kažem, Brankica skače više nego ja. Navija iz sve snage - smije se.

Grdoviću ovo nije prvi put da pjeva za naše nogometaše, jer puno je puta bio na stadionima s Davorom Šukerom, a rekordan broj bilježi s Darijom Šimićem kojem je pjevao u Milanu i usput razgalio njegove talijanske suigrače.

Prijatelji

- U jednom restoranu u Milanu bio sam sa Šimićem, a tamo su bili i Kaka i Cafu. Pjevao sam im talijanske kancone, a dok sam izvodio pjesmu “Manuela”, Cafu se rasplakao. Vjerojatno ima neka bitna Manuela u njegovom životu. No, ovaj put na repertoaru su samo domaće stvari. Naravno, među njima je obavezna “Nije u šoldima sve”.

Uz naše će nogometaše biti do samog kraja, ali neće se, kaže, micati iz Moskve.

- Svojevremeno sam s Ivicom Šerfezijem dva mjeseca bio u Rusiji, gdje je on bio velika zvijezda. A i fešta će biti konstantno, malo je reći da će trajati do zore. Feštat ćemo dok god se ne vratimo, a onda nastavljamo na dočeku na Trgu - siguran je Grdović.

Veliki je uspjeh, smatra, već i to što smo sad među prve četiri reprezentacije svijeta, ali posebno bi volio pobjedu nad Englezima. - Gitaru nosim na stadion i odmah ulazim u svlačionicu. Ne treba meni razglas. I bez njega zabavljam sve koji me mogu čuti, rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 12:09