PODIJELIO PIKANTERIJE

Mladen Grdović: ‘U Kalembera i mene uperili su mitraljeze, a Severina i Lokin stalno su se svađali oko šoldi‘

Grdović je slušateljima Happy FM-a otkrio i s kim se najbolje slaže na sceni, pričao o crvenom Ferrariju, vinu koje liječi...

Mladen Grdović

 Niksa Stipanicev/Cropix

Novu sezonu Special Happy Showa otvorio je legendarni Mladen Grdović koji će krajem ove godine proslaviti 45 godina glazbene karijere. Zahvaljujući ‘pismi’ obišao je svijet, ne pamti koliko puta je bio u Americi, Kanadi i Australiji, a sa slušateljima Happy FM-a podijelio je zanimljive anegdote s dalekih putovanja i otkrio kako su Vlado Kalember i on jedva izvukli živu glavu u Argentini, da su se Severina i Lokin ‘uvik’ svađali oko ‘šoldi’…

Strastvenom Dalmatincu, navijaču Hajduka, Mladenu Grdoviću glazba je ispisala životni put, pjeva od svoje sedme godine, a s petnaest godina je već imao prvi bend. Danas je jedan od najpopularnijih pjevača domaće zabavne glazbe, koji je rado viđen gost u SAD-u, Australiji, Kanadi, Argentini jer hrvatskim iseljenicima u svojim pjesmama donosi dašak mora, Dalmacije i Hrvatske, a oni njemu nezaboravne uspomene.

- Recimo Australija, unazad 18 godina vodio sam Severinu na turneju, a Duško Lokin je bio menadžer. Lokin i Severina su se non stop svađali zbog šoldi. Čim smo došli u Sydney, a od tamo startaš, ona je pokupovala dva kufera robe, a letjeli smo i za Melbourne i trebalo je dodatno platiti te kofere. Rekao sam joj - Seve, nisi u pravu. Uvik sam bio između njih, a bila je moja turneja…, prisjetio se Grdović.

- Jednom drugom prilikom, također u Australiji, Maju Šuput smo, dok je još pjevala u grupi Enjoy, odveli u go-go bar. Sredili smo je, Maja tada nije znala gdje je vodimo, rekli smo joj fini bar, tamo se pije šampanjac, a dočekale su je cure u toplesu…, dodao je pjevač.

image

Mladen Grdović

Happy Fm/

Ipak, najjača ‘štorija’, dogodila se u Južnoj Americi koju je obišao u društvu Vlade Kalembera i Srebrnih krila, prisjetio se Grdović.

- Vlado i ja smo pokupili dvije cure koje su nam bile interesantne. Taman kad smo ih trebali šarmirati u romantici obale Ognjene zemlje upali smo u mrežu, u zonu di ne smiješ biti. Bilo ih je desetak oko nas, ja sam mislio da su oni svi mali, a imali su dva metra i mitraljeze, jedan je gurnuo pušku na mene, ja sam krenuo nešto reći, a Vlado me ušutkao. Srećom prepoznali su curu koja je bila s nama, bila je prvakinja u golfu u Argentini, mislim da se preziva Špralja, pitali su je što radi s nama? Rekla je da smo mi iz njezine domovine Hrvatske, za koju oni nikad nisu čuli. Procedura je trajala tri sata, da nije bilo te igračice, ne znam što bi bilo. Jedva smo izvukli živu glavu…, prisjetio se.

Grdović je slušateljima Happy FM-a otkrio i s kim se najbolje slaže na sceni, pričao o crvenom Ferrariju, vinu koje liječi, a da je ono dobro potvrđuje to što ga je pio i dobri Isus, poručio je. Nakon što je voditelj Elvis Mehičić otpjevao refren njegove pjesme - Nije u šoldima sve - Grdović ga je zamolio da više ne pjeva i usporedio ga sa svojim pokojnim bratom Paolom, rekavši da podjednako imaju sluha – kao tovar…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 13:38