NEPOPRAVLJIV

MLADEN GRDOVIĆ UHIĆEN ZBOG OBITELJSKOG NASILJA Popularni hrvatski pjevač nasred ulice u Zadru napao suprugu Brankicu i njenu prijateljicu!

U srijedu prijepodne Grdović je trebao u Zadru održati konferenciju za novinare u povodu velikog slavljeničkog koncerta koji bi se trebao održati 15. veljače, ali na njoj se, bez ikakvog objašnjenja, nije pojavio
 Luka Gerlanc / CROPIX

Poznati zadarski pjevač Mladen Grdović u utorak je priveden na Prekršajni sud zbog nasilja u obitelji i drskog ponašanja, piše Zadarski.hr.

Grdović je u ulici Matija Gupca u Zadru verbalno i fizički napao svoju suprugu Brankicu i drsko se ponašao prema njenoj prijateljici.

Da se nešto neobično događa, bilo je jasno već u ranim poslijepodnevnim satima u srijedu kad je pjevač propustio konferenciju za novinare na kojoj je najavljen njegov koncert povodom 40 godina karijere. Koncert se održava sljedeći petak, a Grdović organizatorima jučer u to vrijeme nije bio dostupan na mobitel.

Zadar, 060219.
Pjevac Mladen Grdovic se danas nije pojavio na konferenciji za novinare na kojoj se najavio njegov koncert povodom 40 godina karijere. Koncert se odrzava sljedeci petak, a Grdovic danas organizatorima nije bio dostupan putem mobitela.
Na fotografiji: organizatori.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX
Prazno mjesto na konferenciji za novinare povodom 40 godina karijere Mladena Grdovića

Premda su dan ranije sve dogovorili s Mladenom, ni sami organizatori nisu znali što se dogodilo i gdje je pjevač bio. No, sad je vrlo vjerojatno da su obiteljski problemi kumovali i izostanku s konferencije za novinare.

Mladen Grdović jedan je od najpopularnijih domaćih glazbenika, koji je minulih desetljeća sjedio za volanima crvenog Ferrarija, nekoliko Mercedesa, Jaguara, Porschea... Nekolicinu luksuznih i brzih automobila u alkoholiziranom je stanju i slupao.

U studenom prošle godine uspio je srušiti presudu za nesreću 2016. godine kada se njegov Jaguar zabio u betonski stup, a Grdoviću je izmjereno 3,6 promila alkohola u krvi. ‘Ja nisam vozio. Sjedio sam na suvozačkom mjestu, a tko je vozio, ne znam jer sam bio prepijan’, glasio je njegov argument koji je Visoki prekršajni sud RH uvažio.

O Grdovićevim bračnim problemima piše se već godinama, a i ovo nije prvi put da intervenira policija.

Još prošle godine pričalo se da se par razvodi, no Mladen je na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju otputovao u pratnji Brankice i tako stavio točku na naklapanja o razvodu.

Zadar, 121110
Festival zabavne glazbe Zadar 2010 u velikoj dvorani Kresimira Cosica. Na slici Mladen Grdovic sa suprugom Brankicom.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Mišković / CROPIX
Brankica i Mladen Grdović

- Svi mi imamo krize u životu, pa onda i u braku. Svi imamo uspone i padove. Nije lako trpjeti pjevače, neuredan je to život, to su stalna putovanja. Evo, neki dan sam rekao da ljeto uglavnom provodim na autoputu. Prosječno nastupam tri do četiri puta tjedno, moj tjedan je: spavanje, vožnja, autoput, auto, nastupi. Baze su mi automobili i hoteli. Ali, moja glavna baza je moja Branka. To je žena za koju bih napravio sve na svijetu. Mi se volimo, nas nitko neće razvesti, nas dvoje rođeni smo jedno za drugo - rekao je Grdović koji se s Brankicom vjenčao 1996. godine u Las Vegasu, a kum im je bio Stojko Vranković.

Glasine su krenule nakon što je u javnost u svibnju 2018. procurila informacija da je supruga protiv njega podnijela prvu tužbu za utvrđivanje bračne stečevine na Općinskom sudu u Zadru. Iako je Branka dotad podnijela dvije tužbe, od kojih je jedna bila i za razvod, zadarski supružnici ostali su u ‘sretnom braku’.

U rujnu 2017., dva mjeseca nakon što ju je podnijela, Branka je povukla tužbu za razvod braka od zadarskog pjevača. Tad se bila i odselila iz kuće u Arbanasima te je neko vrijeme živjela kod majke. Razvod je zatražila zbog nepomirljivih razlika, no Grdović ju je počeo posjećivati te se ona naposljetku vratila u njihovu obiteljsku kuću u Arbanasima, no ponovno se odselila pa navodno nekoliko mjeseci opet nisu živjeli zajedno.

Brak poznatih zadarskih supružnika obilježilo je dosad više svađa i policijskih intervencija, što je Grdović svojedobno prokomentirao riječima kako u svakom braku, pa tako i njegovu, ima trzavica, no da njihova ljubav sve pobjeđuje.

Grdović je i ranije zbog svađi sa suprugom imao problema s policijom, koja ga je osim toga 20-ak puta prijavljivala zbog pijane vožnje i izazivanja manjih prometnih nesreća. Sudovi su mu u većini slučajeva izricali novčane kazne i određivali zaštitne mjere oduzimanja prometne dozvole. Prema neslužbenim podacima jednom mu je bila određena i mjera liječenja, kao i mjera izvanrednog liječničkog pregleda.

Prema pisanju medija Grdović je 2009. uvjetno osuđen zbog obiteljskog nasilja nad suprugom i bratom.

Zadarski pjevač jedan je od miljenika dijaspore, često odlazi na turneje po Kanadi, Americi i Australiji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:11