STJEPAN LACH

Mladi glazbenik i glumac: ‘Nakon 1. siječnja počinjem raditi novu pjesmu i čekam rođenje kćeri‘

Mladog pjevača prepoznaje i televizijska, ali i kazališna publika. Iako mu je glazba na prvome mjestu, iza njega je niz uloga

Stjepan Lach

 Cropix

Pjesmom "Tako nedostaješ" Stjepan Lach oduševio je i stručni žiri i publiku na ovogodišnjem Splitskom festivalu te osvojio nagradu za najbolju interpretaciju. Pjesma je zaživjela i na top-listama te potvrdila da Lach ima sigurno mjesto u novoj generaciji glasova koju hrvatska publika voli. I ona je, također, jedan od razloga zbog kojih ga je žiri nagrade Zlatni Studio nominirao u kategoriji Novo lice u glazbi.

image

Stjepan Lach na finalnoj večeri 61. Festivala zabavne glazbe Split.

Tom Dubravec/Cropix

- Najiskrenije, nisam očekivao nominaciju. Bio sam u nekim svojim pričama, pa sam se iznenadio. Naravno, to mi je uljepšalo godinu - rekao nam je Stjepan. - Nominacije su uvijek potvrda da dobro radiš ono što si odabrao.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Lach je, osim kao glazbenik, i televizijskoj i kazališnoj publici poznat i kao glumac. Od "A-strane" i serije "Dnevnik velikog Perice", preko mjuzikala "Uskrsli", "Mamma Mia", "Pacijenti" i "Jalta, Jalta" pa do drame "Gospoda Glembajevi" na Dubrovačkim ljetnim igrama, pokazao je raskoš svojeg talenta. Bio je i mentor TV-voditeljici Maji Ciglenečki u showu "Zvijezde pjevaju".

image

Maja Ciglenečki i Stjepan Lach u ‘Zvijezde pjevaju‘

Dario Njavro/hrt/Dario Njavro/hrt

U cijelu tu umjetničku priču Stjepan Lach ušao je s 18 godina kada je počeo studirati geografiju u Zagrebu. Fakultet je završio, no umjesto da mlade umove poučava o zemljopisnim širinama, planinskim vrhovima i dalekim krajevima, otišao je u glazbu. Prijavio se na "The Voice" i otad ne prestaje pjevati. I glumiti.

- Na prvoj godini studija upisao sam Školu pjevanja Husar i Tomčić, išao sam na radionice mjuzikla i sve se nekako posložilo - kaže Stjepan i dodaje kako je glazba njegovo primarno područje, nešto čime se najviše želi baviti. - Ali, ne zatvaram vrata prilikama da glumim.

image

Stjepan Lach

Tomislav Kristo/Cropix

Zadovoljan je što nakon dvije godine krize zbog pandemije glazbenici imaju mnogo posla, iza njega je žestoko ljeto, a i prosinac je ispunjen događanjima. Trenutačno je fokusiran na nastupe. Za Novu godinu će s nekoliko ljudi iz benda "A-strane" od 22 sata do ponoći zabavljati Zagrepčane.

- Poslije 1. siječnja počinjem raditi na novoj pjesmi. Nisam od rokova, da moram planski objaviti nešto. No, uvijek se nešto radi, razmišlja, uvijek su tu neke info snimke, potencijal - govori Stjepan koji je album prvijenac "Više od ljubavi" objavio u studenome prošle godine. - Bitno je biti prisutan, ali i pružiti ljudima ono što valja.

U svemu što radi ovaj mladi pjevač ima i veliku podršku obitelji, a posebno supruge Jelene te sinova Benjamina (4) i dvogodišnjeg Izaka. Obitelj će se, kaže, baš oko dodjele nagrada Zlatnog Studija povećati za jednog člana jer im stiže treće dijete, ovaj put - djevojčica.

image
Zlatni studio
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. ožujak 2024 18:21