‘I AM ERIC‘

Mladi Podravec izbacio svoj prvi album: ‘Još mi uvijek sve ovo djeluje nestvarno, presretan sam‘

Momak koji je oduševio na Dori kaže da ga čeka zanimljiva godina, za koju se nada da je jedna od prekretnica u njegovoj karijeri
ERIC, portret
 Jan Iveta

Eric Vidović (20) objavio je svoj prvi album „I Am Eric“. Talentirani vokalist, multi instrumentalist, kantautor i producent iz Rasinje kraj Koprivnice time nastavlja svoj glazbeni put kao jedan od najperspektivnijih mladih imena na hrvatskoj sceni. Svoje prvo studijsko izdanje ovaj je samozatajni Podravec skoro u potpunosti sam napisao, snimio i producirao.

- Osjećaj je stvarno nevjerojatan, još uvijek mi ne djeluje stvarno da je moj album vani! Dugo smo spremali sve ove pjesme i konačno mogu reći da su upakirane u ovo izdanje koje je od danas dostupno svima. Jako sam sretan, nadam se da će se slušateljima album svidjeti i da će mu se vraćati - kaže Eric, koji se glazbom bavi već dvanaest godina.

- Počeo sam u glazbenoj školi s osam godina svirajući gitaru i to smatram svojim kreativnim početkom, iako sam i ranije uživao u slušanju glazbe i sviranju svojih dječjih bubnjeva i saksofona, koji su mi svojedobno bili omiljeni instrumenti. Cijeli život sam izložen glazbi i jako mi je drago da sam naučio raditi produkciju i da samostalno mogu stvarati nešto novo i svoje - ističe mladić koji je svoj glazbeni put započeo kao gitarist klasične glazbe, za što je dobio brojna priznanja i nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

Eric, kojeg je publika u veljači zapazila na Dori, a iza kojeg stoji Universal Music Hrvatska, izlazak svog debitantskog albuma popratio je službenim videospotom za novi singl „No Good“, pjesmu koju je također sam napisao, snimio i producirao:

- Ova pjesma je nastala prošle godine u vrijeme karantene, a inspiracija se pojavila tako što sam smislio početnu melodiju na gitari. Nakon toga sam postepeno ubacio druge elemente i svidjelo mi se u kojem se smjeru kreće zvuk. Tekst nije inspiriran konkretnim događajem iz mog života, pokušao sam napisati nešto u čemu bi se drugi mogli prepoznati i mislim da je rezultat jako dobar. Rekao bih da je ovo super pjesma za noćnu vožnju ljeti - smatra glazbenik.

Album „I Am Eric“, objavljen u izdanju diskografske kuće Universal Music Hrvatska, na jednom mjestu okuplja 11 pjesama, od kojih je 10 napisano na engleskom, a jedna na hrvatskom jeziku. Među njima su se našle zapažene „Not Gonna Let Go“, koja je dospjela na 10. mjesto HR Top 40 ljestvice najemitiranijih pjesama u radijskom eteru, te „Reci mi“ čije smo taktove imali priliku premijerno poslušati tijekom Dore. Objava prvijenca “I Am Eric“, čiji je distributer u Sjedinjenjenim Američkim Državama diskografska kuća Republic Records (Ariana Grande, The Weeknd, Post Malone...), za Erica je, kažu u Universalu, tek početak njegovog glazbenog puta, koji već sada pokazuje kako je riječ o glazbeniku koji ima puno razloga da samouvjereno nastavi raditi na svojoj karijeri. Razmišlja li Eric i o inozemnoj karijeri?

- Smatram da moje pjesme mogu i na inozemnom tržištu postići dobar uspjeh, a uz tim koji imam mislim da to nije neostvariv cilj. U svakom slučaju, čeka me zanimljiva godina, a nadam se da će mi ostati u pamćenju kao jedna od prekretnica u mojoj karijeri, ali isto tako da će i nadolazeće godine biti jednako uspješne - nada se Eric.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:23