'KOJA JE OVO DRŽAVA'

MNOGI POZNATI NA BREŠANOVOJ PREMIJERI, DAME IPAK U PRVOM PLANU Glumica i dizajnerica oduševile izgledom, ali prava bomba ipak je bivša missica

 
 Josip Kevrić / Promo

Nakon do sada nezapamćene medijske kampanje za hrvatski film u kojoj su mjesecima na kapaljku puštane informacije o filmu te nakon velike zagrebačke premijere, i splitska publika je imala priliku vidjeti o čemu se radi u novoj komediji Vinka Brešana, 'Koja je ovo država'.

Splitska premijera nove Brešanove komedije održala se sinoć u kultnom splitskom kinu Karaman, a kako je ekipa filma mjesecima držala radnju u tajnosti, za premijeru je vladala do sada neviđena zainteresiranost. Da se radi o jednom od naših najbitnijih redatelja govore i brojne poznate osobe koje su posjetile premijeru poput Tončija, Vjekoslave i Ivana Huljića, Ane Gruice sa suprugom Boranom, sestara Zaninović, Fani Čapalije, Anamarije Asanović, Ive Perkušića, modnih dizajnera Arileo, Ledenko i Nede Makjanić Kunić.

'Biti u ovom kinu, najstarijem u Hrvatskoj i Europi, veliki je privilegij. Imam čast da vam tu puštam film. No, koliko čast, toliko je i obaveza. Volio bih malo popraviti film, ali neću imati vremena do projekcije', našalio se Brešan u obraćanju publici uoči premijere.

FOTOGALERIJA: Poznati na premijeri nove Brešanove komedije

Osim Ane Gruice koja u vijek izgleda besprijekorno i Anamarije Asanović koja zna kako naglasiti atribute, pažnju je privukla jedna od naših najljepših i najuspješnijih misica Fani Čapalija. Nekadašnja Miss Hrvatske i Miss Europe, rijetko istupa u medijima, živi mirno i povučeno na otoku Čiovu. Bezvremenski lijepa 43-godišnjakinja pokazala je da još uvijek ima liniju za modne piste.

Radnju filma pogledat ćete u kinima jer uskoro film kreće u kino distribuciju, ali glumačku postavu čine Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lazar Ristovski, Goran Grgić, Sebastian Cavazza, Goran i Bojan Navojec, Goran Bogdan, Iva Mihalić, Alma Prica, Vedran Mlikota i brojni drugi.

Sama priprema za realizaciju filma trajala je oko dvije godine, a u projektu je bilo angažirano više od 300 ljudi. Sniman je u Zagrebu, Lepoglavi i Lici, a faza postprodukcije u Varšavi, gdje se radila obrada tona, kolor-korekcija i specijalni efekti. Film je sniman između ostalog i u zgradi Vlade Republike Hrvatske te u kaznionici Lepoglava.

Uz Interfilm, producirali su ga Orka Production Studio iz Varšave i Zillion film te poduprijeli Hrvatski audiovizualni centar, Poljski filmski institut, Filmski centar Srbije, Poljska televizija, Eurimages i EU fond Kreativna Europa - MEDIA.

'Koja je ovo država' kreće u kino distribuciju 3. siječnja 2019.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:58