‘ZVIJEZDE PJEVAJU‘

Mnogi su imali tremu, Sandi je zapjevao s bivšom misicom, a jedan je par doslovce rasturio

Izvođači su se okušali u žanrovima balada i dancea skladbi, nitko nije ispao, a emisiju su vodili, tko drugi, Barbara i Duško
'Zvijezde pjevaju'
 Dario Njavro/ Hrt

Počela je deveta sezona popularnoga glazbeno-natjecateljskog showa 'Zvijezde pjevaju'. Osam zvijezda sa svojim mentorima bori se za naslov najboljeg pjevačkog para sezone, a u nadmetanju za titulu pokušat će osvojiti simpatije publike i žirija, u kojemu se nalaze Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi, Marko Tolja i Jurica Pađen, izvijestio je HRT.

Parovi su svojim izvedbama u prvoj emisiji pokazali kako se snalaze i što znaju u žanrovima balada i dancea skladbi.

Bivša miss Hrvatske i poduzetnica Josipa Kusić i mentor Sandi prvi su kročili na pozornicu nastupivši upravo s njegovom dance pjesmom 'Vrijeme novih ljubavi'.

image
Josipa Kusić u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt
image
'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt

Zanimljiv nastup u kojemu je Josipa probila led te se solidno snašla, iako je bilo "proklizavanja" i treme, komentirao je, među ostalim, žiri. Usto, dodao je i kako pjesma nije bila odviše zahtjevna, ali i da je više od pjevačkog umijeća Josipa osvojila svojom lijepom i snažnom dominacijom. Ukupan zbroj sudačkih ocjena prvome je paru donio 28 bodova.

Nakon ocjena žirija uslijedilo je, kao i nakon nastupa svakoga sljedećega natjecateljskog dua, ocjenjivanje publike putem posebnih uređaja. Njihove ćemo ocjene, pak, vidjeti iduće subote jer nas u večerašnjoj emisiji nije napustio nijedan par.

Nakon Josipe i Sandija nastupili su glumica i redateljica Arija Rizvić i Marko Kutlić.

image
Arija Rizvić i Marko Kutlić u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt
image
Arija Rizvić i Marko Kutlić u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt

Žiriju, koji je ustvrdio kako glumice i inače dobro pjevaju, u pjesmi 'Čovjek kojeg volim' zamjetni su bili Arijini mali iskoraci iz tonaliteta. Sudačka četvorka paru je za nastup s jednom od najljepših domaćih balada dodijelila ukupno 29 bodova.

Glumac Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović otpjevali su potom hit 'Hot Stuff'.

image
Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović
Dario Njavro/ Hrt
image
Marko Petrić i Gina Victoria Damjanović u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt

Kod Marka, koji ima lijepu boju glasa, osjetila se trema, istaknuo je žiri. Izvedba nije bila loša i imala je sinergiju, ali Marko se nije posve prepustio pjesmi te mu je, za razliku od mentorice Gine, nedostajalo malo emocije, zavodljivosti i smješka. Ocjenjivački sud njihovu je dance nastupu dao ukupno 26 bodova.

Nakon dancea, baladom 'Snijeg dašak zimskoga ozračja' u studio donijeli su HRT-ov novinar i urednik Damir Smrtić i Ivana Kindl.

image
Ivana Kindl i Damir Smrtić u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt

Pjesma je taktički odabrana i iako u njoj nema puno raspjevavanja, bilo je tu svega, ustvrdio je žiri. No Damir je dobio i čestitke za ulazak u takvu jednu novu ulogu, a mentorica Ivana kompliment kako će zasigurno iz njega znati izvući ono najbolje. Zbrojem ocjena žirija par je dobio 22 boda.

Baladom 'Čarobno jutro' sljedeći su se predstavili glumica Dora Fišter i Bojan Jambrošić.

Prema sudu pojedinih članova zvjezdane četvorke bili su odlični u duetu dok se trema osjetila u Dorinim solo dionicama. Žiri je komentirao i kako je u pjesmi koja nije jednostavna glumici ipak falilo malo uvjerljivosti. Zbroj sudačkih ocjena paru je za nastup sa spomentom baladom donio 24 boda.

Šesti večerašnji par, glumac Boris Svrtan i Lea Mijatović, izveli su dance nastup s pjesmom 'Morski vuk'.

image
Boris Svrtan i Lea Mijatović u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt

Bila bi to apsolutna desetka za Borisovu samouvjerenost i vladanje pozornicom. Vrlo zabavno i energično, s nedvojbeno odličnim trenucima, no tonovi su znali "pobjeći", ali prostora za napredak ima, istaknuo je među ostalim žiri davši paru ukupno 26 bodova.

Tri boda manje (23) dobio je pretposljednji večerašnji natjecateljski duo, meteorologinja Kristina Klemenčić Novinc i Vlado Kalember za nastup s baladom 'Sve još miriše na nju'.

image
Barbara Kolar, Kristina Klemenčić Novinc i Vlado Kalember
Dario Njavro/ Hrt

Uz osvrt žirija na uvjerljivost izvedbe i zavidnu Kristininu energiju, unatoč pokojem promašenu tonu, zamijećene su i njezine operne "eskapadice" koje pak otvaraju jedna potpuno nova vrata iza kojih bi moglo biti mnogih iznenađenja.

Stand up komičar Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo bili su posljednji večerašnji te ujedno i par s najvećim zbrojem sudačkih ocjena (32). Za izvedbu dance hita 'Kad nema ljubavi' "prijeki sud" imao je samo riječi hvale.

image
Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt

Osim što je po ocjenama žirija riječ o najboljem nastupu prve emisije, žiri nije krio i oduševljenje izborom pjesme. Za Ivana je pritom istaknuo i kako je njegov nastup bio kombinacija doze superiornosti i muzičkog talenta, no da je u pojedinim trenucima ipak "prerasturio".

Ocjenama žirija iduće će se subote, kada kreće i prvo ispadanje, pribrojiti ocjene publike koja je, kako smo napomenuli, cijelu večer glasovala u studiju.

Podsjetimo, publika ove sezone sve do završne emisije, u kojoj joj se priključuju i glasovi gledatelja, u jednakom omjeru kao i žiri ima priliku i pravo odlučivati o plasmanu parova. Svi nastupi parova izvedeni su uz pratnju sjajnoga benda 'Zvijezde sviraju', a kroz emisiju su nas vodili iskusni i omiljeni - Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

image
Ivan Šarić i Lara Antić Prskalo, Josipa Kusić i Sandi Cenov u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt
image
Marko Tolja, Jurica Pađen, Danijela Martinović, Mirela Priselac Remi u 'Zvijezde pjevaju'
Dario Njavro/ Hrt
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:50