MONIKA SABLIĆ

‘Moda oduvijek propitkuje i provocira. Tako je i s mojim novim majicama‘

Modna kreatorica nije niti slutila da će natpis "Vaccinated" izazvati toliko oprečnih reakcija
Monika Sablić

Novom sportskom kolekcijom uniseks majica sa samo jednom veličinom za muškarce i žene poznata splitska dizajnerica Monika Sablić odlučila se odmaknuti od svojih prepoznatljivih ženstvenih kreacija, a prva u nizu ona je aktualnim natpisom "Vaccinated", odnosno "cijepljen/a". Pritom nije ni slutila koliko će njezin dizajn podijeliti javnost, ionako podijeljenu oko teme cijepljenja protiv korone.

- Moda oduvijek propitkuje, a često i provocira. Srećom, živimo u vremenima kad svatko može na različite načine reći nešto o trenutku u kojem živimo. Dosad sam svoje osjećaje i mišljenja izražavala kreacijama bez natpisa, a sad mi se sviđa i ovako potaknuti rasprave. Mislim da nije loše što sam izazvala oprečne reakcije. I na ovaj način komuniciram s onima koji prate moj rad. Uostalom, nema onoga tko bi svima ugodio. A zašto i bi? - objašnjava dizajnerica i dodaje da joj gore Instagram i Facebook od narudžbi, ali jednak je broj i negativnih komentara antivaksera.

- To me je prilično iznenadilo. Meni je svejedno hoće li se netko cijepiti ili ne. Nikome ne namećem cijepljenje niti na majicama piše da se to mora. S druge strane, možda majica pomogne kod putovanja jer već dajete do znanja da ste cijepljeni. Oni koji se protive ne moraju kupiti majicu niti gledati moje profile. Bit će i drugih natpisa pa se mogu odlučiti za neku drugu optciju - napominje Monika Sablić, dodajući kako slijede i hudice i trenirke u istoj muško/ženskoj kolekciji. Na ideju o kreiranju majice potaknula ju je njezina dugogodišnja prijateljica.

- Prije desetak dana bila sam poslovno u Kijevu. Kći i ja bile smo na večeri sa slavnim nogometašem Artemom Milevskim i Oljom Aljonovom, bivšom suprugom kapetana Dinama Kijev i ukrajinske reprezentacije Aleksandra Šokovskog. Olja mi je prijateljica više od 20 godina, ima također svoj modni brend. Došla je u sličnoj majici i tako me inspirirala za ovu liniju. A isti dan kad sam ja objavila svoje majice, to je učinila i modna kuća Valentino - otkrila je Sablić.

image
Monika Sablić ima nove modne kreacije
Monika Sablić/Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:50