GLAMUR I STIL

Moda Zlatnog Studija: Smjele i elegantne kombinacije o kojima se najviše pričalo

Glazbeno-scenski spektakl dodjele najveće medijske nagrade prilika je za pokazivanje stila, otmjenih toaleta i šetnju po crvenom tepihu

Modna izdanja na dodjeli Zlatnog Studija

 Cropix/

Već pet godina, dodjela medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista, prva je prilika za šetnju crvenim tepihom u godini, za brojne osobe s estrade, iz svijeta televizije, filma i kazališta. Naš veliki glazbeno-scenski spektakl koji se prenosi uživo ujedno je i važan modni događaj.

Uzvanici i nominirani koji se okupe na Prisavlju pokazuju svoje dugo pripremane toalete, većinom s potpisima naših dizajnera. Pripreme za dodjelu Zlatnog Studija 2023. već su krenule, a mi donosimo neke od najupečatljivijih kombinacija s prethodnih glamuroznih večeri.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Judita Franković

Na prvoj dodjeli, 2018. godine, golemu pažnju je privukla glumica Judita Franković, inače poznata po svojem osebujnom i originalnom modnom izričaju i sjajnom stilu. Ona je bila moderatorica, a oduševila je sve izabravši bijelu haljinu, točnije vjenčanicu iz tadašnje najnovije kolekcije brenda eNVy Room. Haljina na čijem su gornjem dijelu, dubokog dekoltea i otvorenih leđa, našiveni volani, varljivo je jednostavna. Lagano pada i završava velikim volanom. Juditin izgled "odbjegle mladenke" s oduševljenjem se komentirao danima nakon ove svečane večeri.

image

Judita Franković

Marko Todorov/Cropix/Cropix

Jelena Rozga

Druga haljina o kojoj se tada puno pisalo i govorilo bila je ona pjevačice Jelene Rozge. Lijepa Splićanka došla je na dodjelu u crvenoj kreaciji dizajnerice Diane Viljevac, inspiriranoj holivudskim glamurom 50-ih godina 20. stoljeća. Dekoltirana haljina imena Eva, spuštenih ramena i dubokog proreza, otkrila je savršenu figuru pjevačice, a tanki remen istaknuo njezin struk. Outfit je Jelena upotpunila decentnim mrežastim čarapama u boji kože, a cjelokupan stajling začinila crvenim Guccijevim sandalama, crnom clutch torbicom s potpisom brenda Liu Jo te statement visećim naušnicama od svjetlucavih kamenčića iz H&M-ove kolekcije Studio za proljeće/ljeto 2018. I frizura je pridonijela uvjerljivosti njezina stila a la Jessica Rabbit.

image

Jelena Rozga, Zlatni studio 2018.

/Cropix

Bojana Gregorić Vejzović i Franka Batelić

Na dodjeli Zlatnog Studija 2019. godine, 2. veljače, svi su gledali Bojanu Gregorić-Vejzović koja je odabrala dugu elegantnu haljinu crne boje, golih leđa i naglašenog struka s potpisom dizajnerskog dvojca eNVy Room.

- Ljubiteljica sam klasike i zato sam odabrala crnu haljinu - objasnila je tada Bojana. - Mislim da su dijelovi od tila dovoljan odmak od klasike. Zaljubila sam se u ovu haljinu čim sam je vidjela na reviji i željela sam je odjenuti za neku svečanost, a mislim da je dodjela Zlatnog Studija idealna prilika za to.

image

Bojana Gregorić Vejzović

Tomislav Kristo/Cropix/Cropix

Haljinu istih kreatora, pa i sličnoga kroja, odjenula je i pjevačica Franka Batelić, samo je njezina imala duge rukave i bila je bijele boje. Pjevačica je cijeli izgled zaokružila glamuroznom valovitom frizurom i svjetlucavom clutch torbicom.

image

Franka Batelić

Marko Todorov/Cropix/Cropix

Severina

Dodjela Zlatnog Studija 2020., jedno od posljednjih velikih, glamuroznih okupljanja prije no što se pandemija koronavirusa razmahala svijetom, imala je mnogo modnih zvijezda, no najveća je bila Severina koja je nagrađena za koncert godine. Blistala je u svjetlucavoj haljini brenda PatBO. Duga haljina s naglašenim ramenima i otvorenim strukom te nešto dubljim dekolteom pokazali su se kao pun pogodak. U pravu romantičarku pretvorila ju je i njezina frizura, koja ju je pomladila nekoliko godina. Statement detaljem na sredini haljine, točno u struku, Sevka je još jednom pokazala da prati aktualne trendove te ih sjajno zna uklopiti u svoj stil. Dozu seksepila, koji je uvijek prisutan u njezinim stajlinzima, zanosna Splićanka ostvarila je otvorenim leđima na haljini. Uz svečanu kreaciju nosila je neupadljivu, svjetlucavu clutch torbicu koja se stopila s haljinom.

image

Severina

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Severina, je zablistala i 2022., kada je bila prezenterica u kategoriji glazbe. Pjevačica se odlučila za haljinu talijanskog brenda Attico u živim bojama i s dodatkom perja. Uz nju je imala i ljubičastu torbicu s perjem, a cjelokupni stajling začinila je zaglađenom punđom s dva izvučena pramena. Haljina s dubokim izrezom na leđima zove se ‘‘Ophelia‘‘ i tipična je za ovaj brend osnovan 2016. godine u Milanu. Dizaj­nerice Gilda Ambrosio i Gior­gia Tordini vole "glamur i svjetlucanje", a u kreiranju haljina posebno ih nadahnjuje fino donje rublje poput kombinea i svilenih ogrtača.

Albina Grčić

U prvom modnom planu 2021. godine bila je i pobjednica Dore, Albina Grčić koja je bila nominirana u kategoriji novog lica u glazbi, na pozornicu je došla u crnoj pripijenoj haljini brenda Arileo s dubokim dekolteom i visokim prorezom sa strane. Haljina je na prvi pogled vrlo jednostavna, no šarm joj daju upravo izrezi te remen s golemom zlatnom kopčom koji, simbolično za nju, ali i za ime brenda, krasi veliko slovo A, te puf rukavi. Sve je upotpunila romantična frizura, sandale na platformu brenda Ledenko i decentan make-up.

image

Albina Grčić

Marko Todorov/Cropix/Cropix

Mada Peršić

Najraskošniju, najviše zamijećenu haljinu 2021. godine, u vrijeme pandemije i ograničenja, odabrala je glumica Mada Peršić - ona je odjenula dugu haljinu bogatog donjeg dijela s čipkom dizajnera Ivice Skoke.

- Razgovarali smo i odlučila sam se za potpuno glamurozni izgled. Željela sam, recimo tako, ispoštovati događaj na kojem sudjelujem, svečanu priliku. A to je, na neki način i prizivanje još ovakvih prilika za susret, slavlje i druženje - rekla je tada Mada Peršić.

image

Mada Peršić

Damir Krajac/Cropix/Cropix

Linda Begonja

Glumica Linda Begonja, nominirana za najbolju glumicu u kazalištu 2022. godine, plijenila je pozornost u haljini Lei Lou, dizajnerice Aleksandre Dojčinović. Duga haljina u trendovskoj pastelnoj plavoj nijansi s remenom, ukrašena predimenzioniranim cvijetom, bila je savršen izbor za glumicu. Hrabar duboki dekolte dodatno je naglasio njezinu ženstvenost.

image

Linda Begonja

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Lucija Šerbedžija

Pobjednica u kategoriji najbolje kazališne glumice 2022. godine, Lucija Šerbedžija istaknula se posebno zanimljivim stajlingom. Ostala je vjerna Keti Balogh, čije komade često bira za svečane prilike. Cjelokupni Lucijin outfit - crno-bijelu suknju i zanimljivu bijelu košulju te nakit koji su svi primijetili potpisuje kultna hrvatska dizajnerica.

image

Lucija Šerbedžija i Željka Udovičić

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Ivana Kovač

Pjevačica je izazvala golemu pozornost kada se na dodjeli Zlatnog Studija 2022. odlučila za plameno-crvenu haljinu BiteMyStyle, dizajnera Zorana Aragovića s kojim često surađuje. Haljina smjelog izreza, s naglašenim ramenima i volanima, zgodnoj crnki donijela je mnoštvo komplimenata.

image

Ivana Kovač

Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Nina Badrić

Nina je u veljači ove godine kući otišla sa svojim drugim Zlatnim Studijem za pjevačicu godine, a još je jednom pokazala kako se nose "šljokice". Odjenula je hlače i pripadajuću bluzu danskog brenda Rotate Birger Christensen. Taj su brend, s motom isticanja ženstvenosti i ženske snage, osnovale su stilistice i modne influencerice Thora Valdimars i Jeanette Friis Madsen u suradnji s luksuznom modnom concept trgovinom Birger Christensen.

image

Nina Badrić

Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix
image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 23:34