PREMIJERA SPOTA

Moderno, a opet retro: Grupa Pavel na pjesmi ‘Dani koji sjaje‘ udružila snage s Novim fosilima

Vratili smo se na trenutak u kraj ‘70-ih i drage mi ‘80-e. Nadam se da će se singl svidjeti publici, nas je očarao, kaže Sanja Doležal

Pavel i Sanja Doležal

 Screenshot

Nakon iznimno uspješnog albuma "Ennui", zagrebačka grupa Pavel najavljuje novi, sedmi studijski album koji otvaraju neočekivanom, zanimljivom suradnjom s članovima benda čija je glazba, kaže Aljoša Šerić, obilježila njegovo djetinjstvo i odrastanje. Novi singl "Dani koji sjaje" grupa Pavel snimila je s nekadašnjim članovima Novih fosila - Sanjom Doležal, Marinkom Colnagom i Vladimirom Kočišem Zecom.

"Što sam stariji, to više slušam glazbu koja mi je obilježila djetinjstvo, a ova pjesma inspirirana je prekrasnim albumima Novih fosila iz sedamdesetih i osamdesetih godina. Nevjerojatan je privilegij surađivati s ljudima koji su uljepšali moje odrastanje i još sam uvijek u čudu da su pristali sudjelovati u snimanju. Hvala im neizmjerno", rekao je Aljoša o novoj pjesmi koja svojom energijom, a i samim nazivom najavljuje vedrije i toplije dane "koji sjaje".

Tonka je pak o pjesmi i samoj suradnji rekla: "Zahvalna sam na prilici da surađujemo s divnima Sanjom, Zecom i Marinkom, od njih se puno toga da naučiti, sve ono o čemu pjevamo u pjesmi oni zaista i potvrđuju, svojom pozitivom i zaraznom energijom. Nadam se da će se to prenijeti i na slušatelje - malo prkosa životu".

Autorski potpis i ovoga puta pripada Aljoši Šeriću, uz producenta Jeru Šešelju koji je uz Aljošu koautor glazbe i aranžmana, dok je Dalibor Grubačević raspisao aranžman gudača. Na pjesmi su uz Sanju, Marinka i Zeca prateće vokale pjevali Nataša Mirković i Vladimir Pavelić Bubi, članovi zadnje postave Novih fosila, uz Dariju Hodnik i Dragana Brnasa. Videoekranizaciju pjesme, koja bez sumnje u nama izaziva osjećaj nostalgije za nekim minulim vremenima, u priču je upakirao Radislav Jovanov Gonzo.

image

Novi fosili

Screenshot

"Iznenadio nas je, ali jako razveselio poziv za suradnju s Tonkom, Aljošom i dečkima. Kad smo čuli pjesmu, odmah smo rekli - to je kao stvoreno za nas! Pjesma je moderna, a opet lagano retro. Pravi primjer pop glazbe kakvu mi izvodimo godinama. Snimanje u studiju proteklo je veselo i uz puno smijeha, a tako je bilo i na snimanju spota. Vratili smo se na trenutak u kraj sedamdesetih i drage mi osamdesete. Nadam se da će se ova pjesma svidjeti publici, kao što je i nas očarala", govori Sanja Doležal.

Novim singlom "Dani koji sjaje", osim što najavljuje novi album, Pavel podsjeća i na najavljeni koncert na Ljetnoj pozornici Tuškanac 29. lipnja za koji su ulaznice već u prodaji putem sustava Eventim i na prodajnim mjestima Eventima. Zelena oaza usred grada bit će savršena kulisa za bezvremenske hitove Pavela koji će nam donijeti presjek iz svih faza benda s dosad objavljenih šest studijskih izdanja, ali i premijerno uživo izvođenje upravo objavljene pjesme.

image

Pavel

Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 21:21