KAKO SU SE ODJENULI

Modni sud Jutarnjeg: ‘Puljak začudio kravatom, Glasovac sjaji u ružičastom, a jel to Penava u Pradi?‘

Naš poznati modni dizajner i stilist Ivan Friščić komentirao je outfite političarki i političara, te njihovih pratnji tijekom glasanja

Ivica Puljak, Ivan Penava, Sabina Glasovac, Fani Kerum

 /Cropix

Za mnoge prigode i događanja povezana s politikom i političarima postoje pravila odijevanja, protokol, bonton. U predizbornim kampanjama odjeća, stil odijevanja, asesoar mogu prenositi poruku. No, za sam dan izbora, protokola nema. To je bilo savršeno jasno i danas na biračkim mjestima širom zemlje.

- Odlazak na izbore, za sve, pa i za poličare, kandidate aktivnost je koja ne podliježe nekom dress kodu - kaže modni dizajner i stilist Ivan Friščić - To je građanska dužnost koju treba obaviti i bitno je da što više ljudi dođe na birališta, a ne u čemu dolaze.

Friščić kaže da su i na ovaj izborni dan naši političari ostali dosljedni sebi i svojem standardnom modnom izričaju, ma kakav on bio.

image

Ivica i Marijana Puljak glasaju u OS Pazdigrad.

Tom Dubravec/Cropix

- Izbor odjeće u kojoj će se pojaviti na biračkom mjestu, doduše, daje zadnju priliku da se pošalje neka poruka glasačima zbog simbolike - tumači Friščić kojega je, baš zbog simbolike, začudio izbor kravate splitskog gradonačelnika Ivice Puljka. On je, naime, odabrao plavu kravatu koja bi, kaže, bila primjerenija za nekoga tko je u koaliciji s HDZ-om, a ne u koaliciji Rijeke pravde. Doduše, crveni sako odjenula je njegova supruga, saborska zastupnica Marijana Puljak.

image

Sandra Benčić

Ranko Suvar/Cropix
image

Tomislav Tomašević sa suprugom Ivom

Ronald Gorsic/Cropix

Dosljedni sebi i onome što se može nazvati veganskom modom ili neutralnom, neformalnom stilu, ostali su i Sandra Benčić iz Možemo! i njezin stranački kolega, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je na biračko mjesto došao sa suprugom Ivom Mertić Tomašević.

- Tomašević je kao i uvijek u svojim trapericama, ovaj put plavim, a ne crnima, majici, jakni, cipelama-tenisicama. Čovjeku je to u redu i sasvim je jasno da se neće promijeniti. Ovaj put taj je njegov stil primjeren prilici - govori dizajner i dodaje kako ni ekipa iz Možemo! nije iskoristila priliku za neku neverbalnu poruku građanima.

- Benčić je doduše imala neki zeleni šal, ali to je sve - kaže Friščić i dodaje kako je Iva Mertić Tomašević modno uskladila sa suprugom, a odjenula je supermoderne široke traperice, te šarenom maramom na kojoj prevladavaju plavi i zeleni tonovi malo podigla kombinaciju.

image

Sabina Glasovac

Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Saborska zastupnica, potpredsjednica SDP-a te nositeljica liste koalicije Rijeke pravde u IX. izbornoj jedinici Sabina Glasovac jedna je od rijetkih političarki koja je odabrala živu boju za odlazak na glasanje - odjenula je haljinu ružičaste boje, koju je kombinirala s cipelama visoke pete i crnom torbom.

image

Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović

Ronald Gorsic/Cropix
image

Andro Krstulović Opara sa suprugom Danielom

Vojko Basic/Cropix
image

Ivan Radić sa suprugom Ivom

Vlado Kos/Cropix

- To je dobar izbor, super joj stoji, primjerene je dužine. - kratko komentira Friščić.

Dobar i vrlo primjeren prilici modni izbor napravila je i Daniela Matić Krstulović, supruga kandidata HDZ-a u X. izbornoj jedinici Andre Krstulovića Opare. Liječnica čiji stil često hvale odjenula je plavu haljinu.

- Opet se vraćam na simboliku boje. Ne znam je li gospođa odabrala namjerno baš tu plavu boju, no izbor je bio mudar. To je, osim toga, lijepa, dnevna, košulja-haljina koja joj savršeno pristaje i uskladila se sa suprugom.

Predsjednik Zoran Milanović i njegova supruga Sanja Musić Milanović bili su vrlo modno neutralni i kao i uvijek usklađeni.

- Ona je uvijek jako dobro odjevena i zna odabrati. - kaže dizajner.

Modno osviješten je i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je na biračko mjesto došao u pratnji svoje supruge odvjetnice Ive Kovačević Radić.

image

Fani i Željko Kerum

Vojko Basic/Cropix
image

Ivan Penava

Miroslav Slafhauzer/Cropix

- Jako su zgodan par, djeluju vrlo samouvjereno, perspektivno. On ima trendovske tenisice, je vjetrovka u skladu s vremenom. Isto tako i supruga je obučena sportski i casual - komentira Friščić i dodaje kako su i potpredsjednik vlade i ministar obrane Ivan Anušić i njegova supruga Mandica odjenuli decentno i primjereno prilici.

U izbornom danu najviše komentara po pitanju odjeće dobila je, očekivano, Fani Kerum, supruga Željka Keruma.

- Obukla je sve brendove koje je mogla... Ima crne Pradine crne koledžice, Guccijevu torbu, remen i hlače su Elisabetta Franchi. Nisam siguran za sako, moguće je da je isto Gucci. Zasigurno se radi o nekoliko tisuća eura. - kaže Friščić i dodaje - Sigurno je jedno - baš su se modno uskladili ona i suprug koji je imao rozu kravatu.

A kada se već spominju modni brendovi - sportsku jaknu s Pradinim znakom za glasovanje je odabrao i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:02