Jan Bolić

Moj susret s 50 centom: ‘On je jedina zvijezda koja me motivirala za život, gledao sam ga već s 11 godina‘

Jan se s američkom zvijezdom sreo u Domu sportova i poklonio mu svoju novu knjigu "Dan po dan"

Jan Bolić

 Saša Jungić Hoću Knjigu Megastore/

Rekao mi je: ‘O! Hi!‘ Nije izigravao nikakvu zvijezdu, bio je jako pristupačan, a prema meni se ponašao kao prema prijatelju - otkriva nam riječki književnik Jan Bolić (28) detalje svog susreta s 50 Centom. Jan se s američkom zvijezdom sreo u Areni Zagreb - dan poslije zagrebačke promocije svoje nove knjige "Dan po dan" - na zagrebačkom koncertu svog idola kojem je poklonio knjigu što ju je napisao.

- Još ni sam ne vjerujem da se to stvarno dogodilo. Ni u snovima nisam to mogao zamisliti, ali sam jako htio da se dogodi. Svi koji me znaju, baš onako dobro, znaju koliko mi je 50 Cent važan. On je jedina zvijezda koja me inspirirala i motivirala u životu - govori Jan i nastavlja:

- U Zagreb sam s Kvarnera doputovao na dva dana jer sam isplanirao spojiti promociju svoje knjige i odlazak na njegov koncert. Tako da sam imao dva superuzbudljiva dana, a to volim - kaže Jan koji američkog glazbenika voli od malena.

image

Jan Bolić i 50 cent

Privatna Arhiva/

- S jedanaest godina išao sam na njegov prvi koncert u Zagrebu u Domu sportova. Već tada mi je to bio koncert za pamćenje. Zato sam sada, čim sam vidio vijest da on ima koncert u Areni Zagreb, odmah kupio karte i rekao mami: ‘Moram ga upoznati! Ovo mi je jedina prilika!‘ Tako je i bilo. Poslali smo mu pismo, koje sam ja napisao, a onda smo ga preveli. Uz pismo smo mu poslali i moju fotografiju i linkove mojih društvenih mreža. Imao sam veliku podršku organizatora, oni su mu proslijedili pismo, ali su mi i rekli da se ne nadam previše susretu - počinje priču Jan koji koristi priliku da zahvali svim ljudima koji su mu pomogli da ostvari ovaj svoj veliki san.

No, kako je izgledao sam susret slavnog glazbenika i književnika koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 2 zbog koje može pomicati samo dva prsta ali to ga nije omelo da se raduje životu i odrekne svojih snova?

- Naš susret je izgledao nevjerojatno. Uveli su me u backstage. Rekli su da nema autograma, da nema nikakvih potpisa. Sve stvari trebaš pustiti. Čak nas ni moja mama nije smjela fotografirati mojim iPhoneom, nego je žena koja je dio menadžmenta 50 Centa uzela moji iPhone i ona nas je fotkala. Tako je bilo i s knjigom, koju je 50 Centu umjesto nas predala ta gospođa. Kada smo ušli, stigao je već nakon nekoliko minuta. Čim me je vidio, nasmijao se i rekao: ‘O! Hi!‘ Onda smo se fotkali. Pa je vidio knjigu. Pitao me je jesam li to ja napisao. Vidio je potom i moj potpis i posvetu. Jako mu je bilo drago. Ma, čim je došao, bio je jako topao i to se osjeti - ističe Jan koji ne krije da mu je 50 Cent iznimno važan. Čime ga je konkretno inspirirao američki glazbenik?

- 50 Centa slušam već jako dugo. Sad nešto manje jer ne stignem, ali uvijek volim pustiti njegove pjesme. No, ja volim i samu njegovu pojavu. Inspirirao me njegov život. Zaista je u životu prošao puno toga. Zamalo su ga i ubili. Inspiracija mi je taj njegov životni put. Nikad nije odustao i uvijek je slijedio svoj san - govori Jan i ističe da je 50 Cent tijekom njihova susreta bio jako pristupačan.

- Prema meni je bio kao prema nekom svom prijatelju. Pitao me kako da mi priđe da se možemo zajedno fotografirati... Ponašao se kao normalan i običan čovjek. Zapravo jako topao i srdačan čovjek - opisuje Jan kojeg pitamo koje pjesme svog idola najviše voli.

- Ima ih stvarno puno. Meni su sve njegove pjesme hitovi, pa ću sada izdvojiti samo neke poput ‘In Da Club‘, ‘Candy Shop‘, ‘Window Shopper‘, ‘Wanksta‘, ‘Many Man‘, ‘Magic Stick‘... - kaže Riječanin.

Je li Jan glazbeniku imao prilike reći o čemu piše u svojoj novoj knjizi?

- Nisam mu rekao o čemu je knjiga, ali sam mu rekao da je on moja motivacija i inspiracija. Bilo mu je drago kad je vidio knjigu i posvetu. Zapravo, mislim da mu je bilo drago čim me vidio. Zaista! - kaže Jan koji je knjigu "Dan po dan" u izdanju Beletre posvetio svima onima koji ne odustaju. Zašto ne treba odustati?

image

Jan Bolić

Saša Jungić Hoću Knjigu Megastore/

- Jer je život dar. Svaki novi dan je dar. Treba iskoristiti svaku minutu i sekundu koja nam je poklonjena, najbolje što možemo. Ne treba odustati jer to onda znači da životu kažemo ‘ne‘, ne želimo više živjeti. A koliko još prekrasnih stvari možemo proživjeti ako ne odustanemo... Mnogo. Trebamo slijediti snove i živjeti što ispunjenije. Nije uvijek lako. Možemo odmoriti, ali nakon odmora, trebali bismo nastaviti dalje - naglašava Jan.

Pitamo što ga je inspiriralo da napiše knjigu ispovjedne proze.

- Inspirirao me život. Pišem o svom životu, stavovima, mislima, razmišljanjima... - kaže pisac koji u svojoj knjizi tvrdi da smo svi rođeni s misijom. Koja je njegova misija?

- Da, ja uistinu mislim da svi mi imamo neku misiju. Netko je otkrije prije, a netko poslije. Što se mene tiče, uvijek kažem da je pisanje moj poziv. A upravo je to i moja misija. Svojim knjigama i pisanjem o svojem životu, pa i općenito svojim životom u kojem slijedim svoje snove, želim potaknuti ljude da i oni mogu živjeti svoje snove. Želim im kazati da mogu živjeti sretnije i zahvalnije unatoč preprekama u životu. Jer život je zaista dar i nećemo dobiti drugu priliku da ga proživimo - kaže Jan.

image

Jan Bolić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 01:02