RTL DIREKT

Mojmira Pastorčić nije mogla vjerovati kada je saznala tko je njezina imenjakinja: ‘Je li to moguće?‘

Mojmira Pastorčić u razgovoru s gostom saznala je da postoji dupin imena Mojmira, ima svog prijatelja Malog, a očekuju i potomstvo

Mojmira Pastorčić

 Screenshot/rtl/

Voditeljica i urednica RTL-ovog Direkta Mojmira Pastorčić iznenadila se kada je čula tko je njezina imenjakinja. U RTL Direktu razgovarala je s morskim biologom i višim kustosom Hrvatskog prirodoslovnog muzeja Draškom Holcerom o napadima kornjača i dupina.

Stručnjak je objasnio da se ponekad među dupinima pojavljuj samotne jedinke koje se vremenom sve više privikavaju na ljude i prilaze im. Ipak, poručuje da bismo sva morska bića trebali pustiti na miru.

"Poruka je nemojte dirati nikoga koga sretne u moru, a što se tiče dupina, u slučaju opažanja dupina koji su ozlijeđeni ili se čudno ponašaju, dojavite nam putem aplikacije Marine Ranger. Inače u toj aplikaciji mi pomoću leđnih peraja možemo prepoznati gotovo sve dupine u Jadranu”, piše Danas.hr.

Mojmiru je zanimalo za koliko dupina u Jadranu postoje imena, a takvom odgovoru se nije nadala.

„Otprilike za 3500 tisuće i ono što možemo reći da u dogovoru s vašim kolegama imamo dupinku koja se zove Mojmira. Inače, danas je Mojmira jedna vrlo zanimljiva odrasla ženka, ima svog prijatelja Malog i očekujemo i potomstvo”, odgovorio je Holcer. Mojmira se iznenadila ovime, ali i nije mogla vjerovati.

„Ma stvarno, je l‘ to moguće? Ajme, odlično, baš vam hvala. To je jedina Mojmira koju poznajem. Doduše, ne poznajem još. Predivno”, rekla je voditeljica, a njezinu reakciju možete pogledati ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:37