PREMIJERA SPOTA

Mor Roll u novom singlu ‘Mogla si se zvati‘ predstavlja fuziju istarske tradicijske glazbe i elektronike

‘Pjesma je nastala na proputovanjima - slušajući marokansku i andaluzijsku glazbu, osjetio sam potrebu izraziti se na drugačiji način‘

Mor Roll

 PROMO

Istarski glazbenik i producent Mor Roll predstavlja drugi singl s hvaljenog studijskog albuma "AndaluzIstria" koji je objavljen u travnju ove godine za diskografsku kuću Dancing Bear.

Pjesmu "Mogla si se zvati" čini interesantna fuzija istarske tradicijske glazbe i elektronike koja sadrži samplirane vokale, a na kojima su snimljeni pravi originalni istarski pjevači, kantaduri i svirci. Ovaj osebujan glazbenik samplirane vokale potom je umiksao i ubacio u vlastitu elektronsku podlogu i time isporučio fantastičan materijal savršen za sve glazbene sladokusce koji od glazbe traže nešto više.

"Uopće mi nije žao zbog kombiniranja ovakve fuzije jer primjećujem da ljudi dosta hvale ovakav izričaj te smatraju da sam puno bliži sebi u ovakvom spoju žanrova", kaže Vedran Šilipetar, poznat pod pseudonimom Mor Roll. Samim time kreirao je jednu originalnu fuziju i žanr u kojem se smjestio i house, uz klupsku svirku i natruhe jazza, odnosno žanr koji ni sam ne može u potpunosti objasniti.

Pjesma "Mogla si se zvati" nastala je na Vedranovim proputovanjima gdje je slušajući marokansku i andaluzijsku glazbu osjetio potrebu izraziti se na drugačiji način. Mor Roll ju je potom isproducirao sam tijekom lockdowna kad je imao sreću u nesreći da se posveti nekim vlastitim vještinama koje je prije zapostavljao.

Kreativni procesi i rad tako su rezultirali sjajnim studijskim albumom "AndaluzIstria" koji je u žanrovski šarolik popis pod svoje okrilje smjestio i najnoviji singl "Mogla si se zvati".

Mor Roll je prvim, iznimno autentičnim singlom "Susedica", koji se našao na ovom originalnom izdanju, nastupio i na CMC festivalu u lipnju 2022. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:04