GLAZBENA NAGRADA

Na 29. dodjelu Porina Mia Dimšić došla opremljena - rakijom: ‘Ispunjavam obećanje‘

Ove se godine nagrada Porin dodijeljuje u dvorani Gradski vrt u Osijeku

Na dodjelu nagrada Porin stigla i Mia Dimšić

 Cropix

Večeras se održava prijenos dodjele Porina, s time da je dio nagrada već dodijeljen na preddodjeli.

Ove se godine nagrada dodijeljuje u dvorani Gradski vrt u Osijeku, a među prvima koji su dobili Porina je skupina Krankšvester, koja je isproducirala najbolji album hip hop glazbe. Članovi ove skupine, poznate po eksplicitnim tekstovima, kažu da se nisu nadali ovoj nagradi te da su već bili pripremili kisele osmijehe.

3ki Stil, jedan od članova grupe, inače je i Osječanin.

- Mislim da je čak i namješteno, kao što su i Miju Dimšić poslali na Eurosong. Još samo da Osijek bude prvi u nogometu - komentirao je 3ki Stil u krankšvesterovskom stilu.

U hodniku Gradskog vrta smo na putu za šminku i frizuru sreli i Miju Dimšić, koja je na dodjelu došla opremljena - rakijom.

- Uvijek svima govorim da ću im donijeti rakije kad dođu u Osijek, pa sada ispunjavam obećanje - smije se ova također Osječanka, koja večeras ima ulogu prezenterice.

Priznaje da ima osobne favorite.

- Navijam za Matiju Cveka. Ovo je bila njegova godina. I kao prijatelju i kao kolegi mu želim da večeras bude njegova večer - rekla nam je Mia, koja, kaže, svaki dan radi na detaljima oko svojeg nastupa na Eurosongu.

- Dogovaramo sve, idemo polako, ali sigurno. Radimo na samoj pjesmi, ali i na vizualnom dijelu izvedbe - kaže nam Mia, koju u narednom periodu čekaju promotivne aktivnosti Eurovizije, u sklopu kojih ide u Tel Aviv, London, Amsterdam...

Razgovarali smo i sa skladateljem Tomislavom Oliverom, koji je bio nominiran za najbolju produkciju albuma klasične glazbe, za svoju suradnju s Vidom Veljakom.

- Čast je prvi puta biti nominiran. Nadam se da ćemo se i narednih godina viđati na dodjeli ove nagrade - kaže Tomislav, kojem je upravo rad na "Resonance(s)u" obilježio prošlu godinu.

- Puno smo uložili i mislim da je album drugačiji. Da pomiče granice, da je poseban. Na njemu je specifičan spoj elektronike i violončela, za kojeg vjerujem da je osvježenje na našoj sceni - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:34