ISPOVIJED LJUBAVNIKA

‘Na Bilim noćima Alen Nižetić upozorio nas je da šutimo, da Torcida ne čuje da govorimo – kaj!‘

Članovi zagrebačkog benda Ljubavnici podijelili su interesantnu priču s nastupa na Bilim noćima

Mario Regelja i Igor Stanković

 Happy FM

Osim Maria Regelje i Igora Stankovića članovi benda Ljubavnici su Kristijan Slavić, Borna Biondić i Stjepan Malkoč. Relativno su mladi, na našoj estradi su od 2015., kada su izdali svoju prvu pjesmu, no u današnjem sastavu tek od 2016. Na prijedlog imena Ljubavnici, koje je u najmanju ruku neobično, došao je frontmen Mario.

- Razmišljao sam što bi moglo biti provokativno, jer dobro je kada je nešto provokativno na ovu ili onu stranu, da bude interesantno, i da lakše od drugih naziva, ono da ne moraš slomiti jezik dok ga izgovaraš i da ulazi i zadržava se u uhu. Predložio sam dečkima i njima se svidjelo, brzo smo se dogovorili.

Svih do sada objavljenih 20-ak pjesama imaju i svoje pripadajuće spotove, na što su članovi izuzetno ponosni, jer su svjesni da se danas "pjesme više gledaju nego slušaju". Drugi studijski album je u izradi i trebao bi biti gotov do kraja godine, nedostaju im tri, četiri pjesme. Na njemu će biti i iznenađenja, odnosno neočekivanih dueta, samozatajno su najavili dečki slušateljima Happy FM-a.

image

Mario Regelja i Igor Stanković

Happy FM

Najluđe snimanje spota su doživjeli snimajući kadrove za pjesmu "Ne zaboravi me", kako su otkrili Mario i Igor.

- Do zapuštene plaže mogli smo doći samo pješice, natovareni teškom opremom, baš smo imali za pješačiti. To nam je bio jedan od najjačih treninga ikada i jedno od napornijih snimanja.

Iako zagrebački bend, jedan od svojih najvećih hitova "Lijepa ženo Dalmatinko", posvetili su upravo Dalmatinkama. Pjesma je spontano nastala u glavi frontmena Maria. No, na svirkama je najbolje od publike prihvaćena pjesma "Zauvijek ljubavnik", s kojom su bili na CMC festivalu. U njoj posebno uživaju susjedi Slovenci, hvale se dečki.

- Oni vole te rumbe, koje mi znamo napraviti da zvuče dosta dobro. Slovenci su najveći partijaneri koje smo upoznali. Slovenci nas šiju, luđi su i od Zagoraca i stvarno su odlična publika. S njihovih koncerata ne znaš hoćeš izaći živ.

Smatraju da je razlog tome to što su Slovenci stilom života više orijentirani na sjever, Alpe i Njemačku, no da im u glazbi odgovara južniji zabavnjački melos. Kod susjeda dečki imaju i 20 koncerata na godinu, jer ih stalno zovu. Sviraju i u Švedskoj i Norveškoj gdje živi velik broj Hrvata koji su u ovim zemljama uspostavili puno hrvatskih zajednica, folklornih udruga, društava, koji njeguju hrvatsku tradiciju i s radošću i nostalgijom dočekuju sve naše izvođače.

image

Mario Regelja i Igor Stanković

Happy Fm/

Zanimljivo je i kako su ovi mladi glazbenici uglavnom Dinamovci, svirali ne jednom, nego desetak puta na Hajdukovim Bilim noćima. Na jednom od prvih nastupa, bili su prateći band Alenu Nižetiću, a Igor je pritom dobio upozorenje.

- Alen Nižetić ima par pjesama posvećenih Hajduku, Hajdukovci ga jako vole i zovu ga da svira na tim Bilim noćima. Ja, kao jedan pravi Dinamovac, dođem prvi put na Bilu noć, i Alen ne zna ništa o meni i tako mi počnemo svirati. Ja sam prije toga preslušao pjesme Hajduka da mi malo uđu u uho. I tako ja sviram, sviram, sve se čudim, Torcida tamo divlja, slavi u sali, to je ludilo. Stanemo u pauzi i ja kažem: "Čuj Alen, ja sam Dinamovac, meni je ovo čudno, kaj je ovo?", na šta on meni kaže: "Prika samo šuti, nemoj da te Torcida čuje da govoriš kaj". Malo sam se poklopio po ušima, šutio pod pauzom, odsvirao i idemo doma. Koliko god sam Dinamovac, ta atmosfera koju oni rade na tim Bilim noćima je nešto stvarno posebno.

Igor, koji je sa slušateljima podijelio zanimljivu anegdotu s juga, osim glazbom, bavi se i glumom.

Čak dulje nego što je glazbenik, više od 20 godina je član Gradskog kazališta Jastrebarsko, hvali ga Mario. Sve to iziskuje puno snage i volje, nekada se poklope nastupi pa se biraju prioriteti, no kada se voli ono što se radi sve se da iskombinirati – zaključio je Igor.

Inače, ovi mladi glazbenici ljubimci su ženskog dijela publike, ali vole ih i klinci i ljudi u zreloj dobi. Što se tiče planova osim inozemstva, nastupaju i po Hrvatskoj. Ovaj vikend su u Bjelovaru, nakon toga u Čakovcu, pa opet u Sloveniji. Na pitanje kada će neki nastup u Zagrebu kažu: "Kaj ćeš doma, doma te svi znaju", u nadi da nije neki hajdukovac u blizini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:59