STIGLO 180 PRIJAVA

Na Doru žele Mia Dimšić, ali i kći bivšeg premijera, a pjesmu je opet poslao i Jacques Houdek

Ponovno se prijavila i Brigita, ali ovaj put s pjesmom u stilu svog oca Siniše Vuce, a među zvučnijim imenima su i Maja Bajamić i Tina Vukov

Albina je lani osvojila Doru i otputovala na Eurosong 

 Matija Djanjesic/Cropix

Sto osamdeset prijava stiglo je na natječaj što ga je HRT raspisao za Doru koja će se održati 19. veljače u Opatiji ili, u slučaju da se korona razmaše, Zagrebu. Novi urednik Dore, Tomislav Štengl, s članovima žirija će do kraja tjedna preslušati sve pristigle pjesme te odabrati četrnaest najboljih, te četiri rezerve za predstojeću Doru.

Izbor, sudeći po onom što smo mi čuli i doznali, neće biti lagan, a ova Dora mogla bi biti zapamćena po najraznolikijim glazbenim pravcima.

image

Mia Dimšić prijavila je country pjesmu na engleskom

Darko Tomas/Cropix

Jer na natječaj je svoju pjesmu po prvi puta poslala Mia Dimšić. Radi se o country skladbi na engleskom jeziku, koju je osječka kantautorica napisala prije dosta vremena i čuvala je baš za Doru, koju prati od malena.

Na Doru, odnosno Eurosong, želi i Mia Negovetić, koja će i ove godine, prođe li natječaj, pjevati pjesmu Denniza Jamma i Linnee Deb, Šveđana koji su joj lani napisali pjesmu ‘She‘s Like a Dream‘ s kojom je u veljači 2021. godine završila na visokom trećem mjestu.

image

Mia Negovetić vraća se na Doru

Matija Djanjesic/Cropix

Na Doru se ove godine žele vratiti Ella Orešković, kćerka bivšeg premijera Tima Oreškovića, (kojoj i ove godine, baš kao i na prethodnoj Dori, pjesmu piše Siniša Reljić Simba), kao i ToMa, odnosno Tomislav Marić koji je lani pjevao skladbu ‘Ocean of Love‘, te Brigita Vuco, koja, prođe li na natječaju, neće kao lani pjevati skladbu Ariana Vuice, nego pjesmu bližu glazbenom izričaju svog oca Siniše Vuce, kažu nam oni koji su njen uradak poslušali.

image

ToMa

Matija Djanjesic/Cropix

Na Doru bi htjela i Tina Vukov kojoj bi, bude li sve po planu, ovo trebala biti peta Dora. Naime, nadarena Riječanka na tom natjecanju debitirala je 2004. godine u suradnji s Matija Dedić Triom s pjesmom ‘Tuga dolazi kasnije‘, nakon toga je 2006. godine pjevala ‘Il Treno Per Genova‘ s kojom završava na 3. mjestu u finalu, dok je godinu dana kasnije s pjesmom ‘Tata‘ završila na četvrtom mjestu.

image

Tina Vukov

Goran Mehkek/Cropix

Tina je nastupila i kao jedna od natjecateljica na Dori 2012. godine na kojoj se birao predstavnik Hrvatske na Eurosongu, no ispala je već u prvom krugu natjecanja. Osim Tine, sreću na Dori ponovo bi htjela okušati i istarska kantautorica Elis Lovrić, koja se 2019. natjecala s pjesmom ‘All I really want‘, a godinu dana kasnije sa skladbom ‘Jušto‘.

image

Djevojke iz benda Eclipse fanovi su u anketi portala eurosong.hr izabrali kao one koje bi najradije vidjeli na Dori

Pjesme na natječaj poslali su i Lea Mijatović, Maja Bajamić, Barbara i Rajko Suhodolčan, djevojke iz skupine Eclipse (koje su fanovi Eurosonga u anketi proglasili našim najprikladnijim izvođačem za Eurosong), te Dino Petrić i Mahir Kapetanović, bivši natjecatelji showa The Voice i redovni sudionici A strane.

image

Jacques Houdek prijavio je pjesmu koju će pjevati Endi

Matija Djanjesic/Cropix

Šuška se da je za Doru svoju pjesmu poslao i Jacques Houdek, no neće je pjevati sam Jacques (inače posljednji hrvatski predstavnik koji je uspio ući u finale Eurosonga), nego mladi talentirani pjevač Endi s kojim Jacques već godinama surađuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:47