DORA 2024.

Na Eurosong ide Baby Lasagna: Rasturio je s 247 bodova od publike, na konferenciji za medije u suzama!

Pratili smo uživo prijenos finala Dore - hrvatskog nacionalnog izbora za Eurosong

Baby Lasagna

 Screenshot/

Održana je finalna večer Dore 2024. Favorit društvenih mreža i kladionica uvjerljivo je odnio pobjedu. Baby Lasagna će nas s "Rim Tim Tagi Dim" predstavljati u svibnju u Malmö u Švedskoj na ovogodišnjem Eurosongu. Ovo je konačni poredak:

  1. Baby Lasagna – Rim Tim Tagi Dim
  2. Vinko – Lying Eyes
  3. Let 3 – Babaroga
  4. Damir Kedžo – Voljena ženo
  5. Alen Đuras – A Tamburitza Lullaby
  6. Marcela – Gasoline
  7. Pavel – Do mjeseca
  8. Eugen – Tišine
  9. Vatra – Slatke suze, gorka ljubav
  10. Natalie Balmix – Dijamanti
  11. Lara Demarin – Ne vjerujem ti
  12. Boris Štok – Can We Talk
  13. Lana Mandarić – More
  14. Stefany – Sretnih dana dat će Bog
  15. Battifiaca feat. Ferlin – Vodu piti trizan biti
  16. Saša Lozar – Ne plačem zbog nje
image

Konačni raspored prije proglašenja bodova publike za Baby Lasagnu

Screenshot/hrt/

Live prijenos događja

23.00 Baby Lasagna u suzama je odgovorio na pitanje kome posvećuje pobjedu.

"Obitelji", sa stankom u suzama odgovorio pobjednik.


22.40 Baby Lasagna pobjednik je Dore 2024! Osvojio je impozantnih 247 bodova od publike, a 74 boda od stručnog žirija.

"Hvala svima što ste glasali", poručio je Baby Lasagna.

"Ja sam uvijek išao sa stavom nije gotovo dok nije gotovo. Nisam razmišljao o pobjedi. Bitno mi je da damo sve od sebe, da mogu navečer zaspati jer znam da sam dao sve od sebe", ispričao je pobjednik.

Došlo je preko 180 tisuća glasova publike. Pobjednik je osvojio impozantna 247 bodova, a nakon njega po bodovima od publike je Alen Đuras sa 27 bodova publike.


22:38

image

Bodovi gledatelja


22.33 Čitaju se bodovi gledatelja.

image

Bodovi u finalu


22.28 Vodi Baby Lasagna sa 74 boda, Vinko je na drugom mjestu s 59 glasova nakon glasova žirija.


22.24 Zagrebački žiri 12 bodova dao je Baby Lasagni.


22.23 Njemački žiri 12 bodova dao je eugenu.


22.22 Talijanski žiri najviše bodova dao je Vinku.


22.21 Splitski žiri najviše bodova je dao Baby Lasagni.


22.20 Islandski žiri 12 bodova dao je Baby Lasagni.


22.19 Riječki žiri 12 bodova dao je Baby Lasagni.


22.18 Ukrajinski žiri zahvalio se Hrvatima na potpori u ratu, a potom su pročitali glasove. Dvanaest bodova dobio je Vinko.


22.16 Krenulo dijeljenje glasova stručnih žirija. Prvi na redu je Osijek i dali su najviše bodova Baby Lasagni, a 10 Letu 3.


22.10 Dok se čekaju rezultati, evo kakva je atmosfera u Green roomu. Na fotografijama se može vidjeti da su mnogi gledali u mobitele i vjerojatno glasali.

image

Atmosfera u Green roomu

Boris Ščitar/
image

Atmosfera u Green roomu

Boris Ščitar/
image

Atmosfera u Green roomu

Boris Ščitar/
image

Atmosfera u Green roomu

Boris Ščitar/
image

Atmosfera u Green roomu

Boris Ščitar/
image

Atmosfera u Green roomu

Boris Ščitar/

21.58 U show dijelu programa nastupaju prošlogodišnji pobjednici Let 3 s pjesmom "Mama ŠČ" s kojom su nas predstavljali prošle godine na Eurosongu u Liverpoolu.

image

Let 3 u show dijelu programa

Renato Branđolica/

Potom izvode "Ero s onoga svijeta."


21.57 Glasanje je gotovo.


21.42 Voditelji su otvorili glasanje. Trajat će 15 minuta. O pobjedniku odlučuju gledatelji svojim SMS-ovima i pozivima te stručni žiri.


21.36 Završio je natjecateljski dio programa.


21.34 Vinko Ćemeraš u polufinalu je oduševio gledatelje svojim vokalnim sposobnostima pjevajući "Lying Eyes", a sada ponovno nastupa u finalu. Ovaj mladi glazbenik iz Čapljine i pobjednik The Voicea zatvara natjecateljski dio ovogodišnje finalne večeri.

image

Vinko Ćemeraš

Renato Branđolica/

21.30 Marcela izvodi svoju pjesmu "Gasoline". Marcele se mnogi sjećaju iz showa Hrvatska traži zvijezdu u kojem je sudjelovala 2011. godine. Osim našoj publici, poznata je i međunarodno zbog turneja s bendom Golden Earring i sudjelovanja na nizozemskom Voiceu.

image

Marcela na Dori

Renato Branđolica/

21.25 Prema kladionicama i reakcijama na društvenim mrežama, Marko Purišić koji nastupa pod umjetničkim imenom Baby Lasagna ove godine je jedan od favorita. U tijeku je energični nastup ovog mladog glazbenika s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim".

image

Baby Lasagna

Renato Branđolica/

Reporterka Jutarnjeg javlja da je Baby Lasagnu u publici bordila majka. Komentari na društvenim mrežama i dalje su puni podrške za mladog glazbenika.


21.21 Damir Kedžo je ponovno na Dori i pjeva "Voljena ženo". Pobjednik je Dore 2020. s "Divlji vjetre", ali zbog pandemije se te godine Eurosong nije održao, pa nas Kedžo tada nije predstavljao. Ranije je Kedžo bio na Dori 2005. s grupom Saša, Tin i Kedžo s pjesmom "Zašto" i 2023. s pjesmom "Angles and Demons".

image

Damir Kedžo

Renato Branđolica/

21.17 Vatra izvodi "Slatke suze, gorka ljubav". Njihov frontman Ivan Dečak tvrdi kako oni ne pripadaju ni jednom žanru. U ovoj pjesmi spojili su programing i elektroniku s mandolinom koju svira Sanja Vrančić.

image

Vatra na Dori

Renato Branđolica/

Ivan Dečak na lijevom dlanu je imao ispisano nešto. Kako doznajemo, radi se o stihovima pjesme.

image

Ivan Dečak


21.14 Eugen pjeva svoju baladu "tišine" koju je napisao prije pet godina inspiriran trenutkom velike tuge. Želi da se eugen i tišine pišu malim početnim slovom i tim nepoštivanjem (pravopisne) norme želi privući publiku da upozna njega i njegovu pjesmu.

image

Eugen

Renato Branđolica/

21.09 Alen Đuras na pozornici izvodi suvremenu pop-produkciju s autentičnim elementima hrvatske tambure "A Tamburitza Lullaby". Ipak, ranije je Đuras sudjelovao na Eurosongu u Kijevu 2017. kao prateći vokal Jacquesu Houdeku.

image

Alen Đuras

Renato Branđolica/

Ovogodišnja pjesma s kojom se natječe kreacija je autorskog tima iz Švedske Saunacata i Siniše Reljića – Simbe.


21.08 Boris Štok našoj reporterki Klari Rožman objasnio zašto je došlo do kratkog prekida Dore.

"Tehnička greška. Nije mi radio monitoring. Morao sam pričekati da je otklone. Nije me izbacilo iz takta, bio je odličan nastup. Otpjevao sam bez problema", objasnio je.

Inače, monitoring je sustav ozvučenja pomoću kojeg glazbenik čuje sebe dok pjeva.


21.06 Prošle godine Let 3 pobijedio je na Dori s "Mamom ŠČ". Mogu li to ponoviti i ove godine? Predstavljali su nas 2023. u Liverpoolu i osvojili 13. mjesto.

image

Let 3

Renato Branđolica/

U ovogodišnjem polufinalu su iznenadili nastupom na koji su doveli piliće, o kojima već neko vrijeme pričaju, ali i pjevačicu Severinu kao iznenađenje. Izvode svoju „Baba rogu“ u kostimima Juraja Zigmana.

Stiže podrška na društvenim mrežama.


21.00 Puljanke Lare Demarin mnogi se sjećaju iz 2018. kad je surađivala s Matijom Cvekom i bendom The Funkensteins. Lara pjeva "Ne vjerujem ti" na pozornici Dore.

image

Lara Demarin

Renato Branđolica/

20.56 Saša Lozar bio je na Dori i 2005., s grupom Saša, Tin i Kedžo i pjevali su "Zašto". Večeras se pjevač i radijski voditelj natječe u finalu pjevajući "Ne plačem zbog nje".

image

Saša Lozar

Renato Branđolica/

20.52 Pavel čine Aljoša Šerić i Antonia Matković koji nastupaju s pjesmom "Do mjeseca".

image

Pavel na Dori

Renato Branđolica/

"To je jedna lijepa pop numera, baš dobra pjesma i nadam se da će se dopasti ljudima", rekao je ranije glazbenik.


20.48 Stefany u autentičnom kostimu koji je kreirao Marko Grubnić pjeva "Sretnih dana dat‘ će Bog". Bijeli kostim skida tijekom plesne koreografije koju joj je osmislio Alen Sesartić.

image

Stefany na Dori

Renato Branđolica/

20.43 Boris Štok trenutno izvodi "Can We Talk", pjesmu potpisuje irski dvojac Aidan O’Connor te John Doherty. Prošle je godine na Dori nastupao s pjesmom "Grijeh".

image

Boris Stok

Renato Branđolica/

20.42 Trenutno se ne događa ništa na pozornici. Voditelj Duško upozorio na tehničke probleme i ispričavao se. Trajalo je nekoliko minuta, publika je pljeskala i podupirala. Ipak, na društvenim mrežama nisu podržali ovu grešku.


20.38 Lana Mandarić pjeva "More". Nedavno smo Lanu gledali u Superstaru gdje se plasirala u 10 najboljih, a sada se natječe u finalu Dore.

image

Lana Mandarić

Renato Branđolica/

Stižu reakcije na Laninu i Natalinu pjesmu.


20.33 Voditelji Mario Battifiaca i Robert Ferlin zajedno su odnijeli pobjedu u desetoj sezoni showa Zvijezde pjevaju. Sada se ovaj dvojac natječe u finalu s pjesmom "Vodu piti trizan biti".

image

Mario Battifiaca feat. Robert Ferlin

Renato Branđolica/

Nastup je već potaknuo reakcije na X-u.


20.29 Finalnu večer otvara Zagrepčanka Natalie Balmix koja je izborila svoje mjesto u finalu unatoč tehničkoj pogrešci u polufinalnoj večeri. Nakon njezinog nastupa u eteru se ponovno čuo dio pjesme. Na konferenciji za medije ispričala je kako je to nije omelo jer ona to nije čula.

Natalie pjeva "Dijamanti", pjesmu kojoj je autor Darko Dimitrov, njezin mentor u srpskom natjecanju IDJ Show u kojem je osvojila srca publike.

image

Natalie Balmix

Renato Branđolica/

Stižu komentari na X-u zbog Natalinog falša.


20.00 Let 3 se ne predaje iako nisu favoriti ove godine.

"Večeras se obračunavao s Babarogom. Mislili smo da smo je uništili, ali ne da se. Žilava je. Koprca se. S nama je večeras i kraljica pravde, nadamo se da ćemo je konačno uništiti."

"Kako nam je natjecati se na Dori? Mu smo tu slučajno. Ne natječemo se. Mi smo u križarskom pohodu. Nismo ovdje kao natjecatelji nego kao križari. Kako nam se čine ovi koji se natječu? Slatki su", kazali su Prlja i Mrle iz Leta 3 prije nego li su po njih došli pilići koji su ih otjerali put pozornice.


Danas je večer odluke - tko će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2024. u švedskom Malmu? Sve je spremno za spektakl u HRT-ovom studiju Anton Marti gdje ćemo čuti 16 pjesama koje su svoje mjesto u finalu izborile tijekom dviju polufinalnih večeri. O pobjedniku odlučivat će gledatelji svojim SMS-ovima i pozivima te stručni žiri.

Voditelji finala su Anja Cerar, Maja Ciglenečki i Duško Ćurlić. U show dijelu programa nastupat će prošlogodišnji pobjednici Let 3. Ako je suditi prema komentarima na društvenim mrežama, cijela Europa jedva čeka nastup Baby Lasagne.

"Hrvatski prijatelji, pošaljite ga na Eurosong. Ovo vam je šansa za top 5 i čak pobjedu. Stvarno mi se sviđa pjesma i umjetnik. Jako je neobično. Poštovanje i 12 bodova iz Ukrajine", glasi komentar jedne Ukrajinke među brojnim sličnima na društvenim mrežama.

Veteranke Dore, Eurosonga i naše scene osvrnule su se na ovogodišnje nastupe.

"Malo sam razočarana tolikim falševima koje sam čula na Dori, pogotovo tijekom prve polufinalne večeri. Pa nije Dora školska priredba, za takvo natjecanje ipak bi se izvođači trebali bolje pripremiti", govori naša jedina eurovizijska pobjednica Emilija Kokić, što je još rekla, kao i što je komentirala Ksenija Urličić, "mama Dore", pročitajte ovdje.

Reporterka Jutarnjeg uhvatila je Severinu uoči početka finala.

"Ovo mi je najdraži nastup u životu. Idemo se zezati."

Splitska pjevačica nastupit će ponovno s Letom 3 u svojoj ulozi kraljice Pravde i ljubavi. Njezina prijateljica Jovanka Broz Titutka koja je u subotu na generalnoj probi uspješno ušla u njen kostim Doru će pak pratiti u društvu svojih prijateljica u obližnjoj birtiji, kaže, a pobjedniku poručuje da im se pridruži kad Dora završi.

"Bit će to luda i nezaboravna fešta", dodaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:27