POPULARNI TV FORMAT

NA HTV SE VRAĆA SHOW 'ZVIJEZDE PJEVAJU', DOZNALI SMO SVE DETALJE U nikad boljoj novoj sezoni pjevat će i lovac iz 'Potjere', a voditelji su isti

Televizijski format koji je na malim ekranima živio sedam sezona i posljednji je put bio na programu 2014. godine, 2. ožujka vraća se u termin subotom uvečer nakon HTV-ova Dnevnika. Uz mentore i natjecatelje, ovaj se put i žiri promijenio, a jedino su voditelji, Duško Ćurlić i Barbara Kolar, ostali isti
Ella Dvornik i Frano Riđan
 CROPIX

Ella Dvornik, Katarina Strahinić, Ashley Colburn, Tara Thaller, Frano Ridjan, Krešimir Sučević-Međeral, Krešimir Macan i Borko Perić natjecat će se u HRT-ovu showu “Zvijezde pjevaju” koji će se 2. ožujka nakon središnjeg Dnevnika prikazivati na HTV-u 1.

Taj se televizijski format u nas prikazivao tijekom sedam sezona, a dosadašnji pobjednici bili su Lamija Alečković i Jacques Houdek, Nikša Kušelj i Ivana Kindl, Ana Vilenica i Jacques Houdek, Tina Katanić i Marko Tolja, Dražen Čuček i Natali Dizdar, Marija Borić i Ervin Baučić te Goran Navojec i Ivana Kindl. Show u kojem su glas pustili i nezaboravni Davor Meštrović Meštar i Katja Kušec, bio je omiljen publici, a gledanost posljednje sezone emitirane 2014. godine bila je između 12 i 15 posto.

Glazboljupci

Što se glazbenih afiniteta novih natjecatelja tiče, popularni lovac “Potjere”, Krešimir Sučević-Međeral, voli klasični rock and roll, a nedavno je na svom Facebook profilu uz poruku “Ovo je genijalno!” objavio snimku pjesme “Bohemian Rhapsody” izvedene u 42 različita stila. Njegov imenjak Krešimir Macan također voli rock, ali voli i zapjevati s dubrovačkim kolendarima.

Katarina Strahinić koju gledamo na HTV-u u serijalu “Ko te šiša”, unatoč brojnim glumačkim ulogama, u javnosti još nije imala prilike zapjevati. Točnije, pjevala je kao djevojčica u vrtiću i školskom zboru, ali glazbu obožava, a voli slušati klasiku, rock i ex jugoslavenski rock. Ella Dvornik ljubav prema glazbi naslijedila je od tate Dina Dvornika, a Tara Thaller, zvijezda HBO-ove serije “Uspjeh”, glazbu toliko voli da je zbog muzike svojedobno upisala satove plesa u plesnoj školi Nicolasa Quesnoita.

- Kao glumici važno mi je razvijati različite vještine, a jedna od njih je i ples - kazala je nedavno Tara.

Satovi pjevanja

Ashley Colburn, američka novinarka koja je oduševljena našom zemljom, prije nekoliko godina kupila je kuću u Hrvatskoj i velika je ambasadorica naše zemlje u SAD-u, obožava glazbu 2Cellos, odnosno Luke Šulića i Stjepana Hausera, koje bi voljela upoznati.

Kad je riječ o glazbi, glumac Borko Perić voli sve što vole mladi, kažu nam njegovi prijatelji, a lani je snimao videospot s istarskim glazbenikom Brunom Krajcarom. Borko je svojedobno učio pjevanje kod profesora glazbe opernog prvaka Stojana Stojanova, kojem su na sate pjevanja odlazili i Ivana Banfić, Đani Stipaničev, Marko Škugor... Borko je tamo odlazio u vrijeme kad je imao problema s važnim glumačkim alatom - glasom.

Posljednji natjecatelj, radijski i televizijski voditelj Frano Ridjan, o svojim pjevačkim sposobnostima samokritički je progovorio dok je s kolegama s radija (Ivanom Mišerić, Miljenkom Cvitkovićem Minjom i Sašom Lozarom), uvježbavao glazbeni skeč na pjesmu “Neprilagođen”, za dodjelu nagrada Zlatni Studio.

- Pjevanje ni ples nisu mi jače strane. Iskreno, grozan sam pjevač, još gori plesač. To ne znači da, nažalost, iza sebe nemam javnih pjevačkih nastupa. Pjevao sam 2015. godine na zagrebačkom Zrinjevcu, kad sam pjesmom ‘Be my baby’ grupe Ronettes javno zaprosio moju Leu, ali tada sam imao sreće jer su me ‘pokrili’ članovi zbora Ivan Goran Kovačić i bend Ante Gele.

Sreća me napustila kad sam tu istu pjesmu na nagovor kolegica iz HTV-ove emisije ‘Kod nas doma’ javno ‘tulio’ u TV studiju. Treći put pjevao sam na svojoj svadbi u 5 sati, ne bih li goste potjerao doma. Četvrti put glas sam pustio na dodjeli Zlatnog Studija - kaže Frano koji se nada da će njegov mentor u emisiji “Zvijezde pjevaju” biti nježan, drag i ne previše kritičan.

Umjesto Tomčić

A mentori su: Pero Galić, pjevač grupe Opća opasnost, Jelena Radan, Žanamari Perčić, Bojan Jambrošić, Ivana Kindl...

Kindl je opasna mentorica, sa svojim izvođačima radi predano i sistematično, a Gorana Navojca i Nišku Kušelja svojedobno je dovela do pobjede. U ovom showu dosad je nastupala i s Marijem Petrekovićem i Duškom Modrinićem.

Jelena Radan u emisiji je dosad pjevala sa Zlatanom Zuhrićem Zuhrom, Pjerom Žardinom te Igorom Mešinom. Žanamari Lalić glas je u “Zvijezde pjevaju” dosad udružila s Davorom Meštrovićem Meštrom. Pero Galić i Bojan Jambrošić u ožujku će na HTV-u premijerno debitirati kao mentori pjevača amatera, a kako će se snaći, odlučivat će strogi i nepotkupljivi žiri na čelu s Miroslavom Škorom. Uz Škoru, u žiriju će biti i pjevačke parove ocjenjivati još i Danijela Martinović i Valentina Fijačko, a ne sumnjamo da u emisiji neće nedostajati smijeha, zabave i dobre glazbe.

Teško je, kažu nam upućeni, predvidjeti kako će žiri rasporediti svoje uloge, odnosno tko će biti “dobar”, a tko “loš policajac”. Škoro, koji je sklon humoru, bio je prilično nesmiljen u ocjenjivanju kandidata prije petnaestak godina kad je u žiriju sjedio s pokojnim Đorđem Novkovićem u showu u kojem je pobijedio Rafael Dropulić, a koji je iznjedrio zvijezde, poput Saše Lozara, Damira Kedže i Natali Dizdar. Danijela, koja djeluje bezazleno i uvijek veselo, pomno će paziti na interpretacije, jer upravo je nju pokojni Đorđe Novković okarakterizirao kao glasovno najdarovitiju našu pjevačicu. Natjecatelji se zasad, kažu nam, najviše boje sopranistice Valentine Fijačko i pitaju se kako će ona suditi amaterima.

Voditelji showa “Zvijezde pjevaju” prokušani su Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

- Mislim da se može reći kako nam je svima doista drago da se show ‘Zvijezde pjevaju’ vraća na HRT. Formu nećemo mijenjati, pa će se u prvoj emisiji koja je na programu 2. ožujka publici predstaviti pjevači amateri i njihovi mentori te članovi žirija.

Prva emisija

U prvoj emisiji pjevat će se pop i balade i nitko ne ispada, no u drugoj emisiji, u kojoj pjevamo rock i soul, već ćemo se oprostiti od jednog para. O tome će uz žiri odlučivati i publika svojim glasovima, a svatko tko daje glas, imat će mogućnost uključiti se u našu nagradnu igru i dobiti 10.000 kuna. U finalu showa, koji će biti 20. travnja, sretni gledatelj dobit će nagradu od 40.000 kuna - kaže Mario Sedmak, HRT-ov urednik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:50