SPORTSKA AKCIJA

Na inicijativu Donne Vekić njezin Osijek dobio prvi javni teniski teren: ‘Nećemo stati na ovome‘

‘Želim se zahvaliti sportskoj ambasadorici Donni Vekić, koja već pune 3 godine promovira županiju i svoj rodni grad‘, rekao je župan
Donna Vekić
 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia

Na inicijativu naše uspješne tenisačice Donne Vekić, u njezinom je rodnom Osijeku, izgrađen prvi javni teniski teren u Hrvatskoj, dostupan za besplatno korištenje.

U realizaciji tog hvalevrijednog projekta i humanitarne akcije Donnu su svojim pokroviteljstvom podržali Osječko-baranjska županija, grad Osijek, ali i brojni sponzori. Premda se ove godine u travnju nije održao Premier Tennis Show, humanitarni cilj je, kao što su organizatori obećali, ostvaren. U Osijeku je izgrađen prekrasan teniski teren na kojem će, prvi put u Hrvatskoj, moći igrati svi zainteresirani i koristiti ga besplatno.

image
Samir Kurtagić

Njegovo postojanje će, tvrde nadležni, obogatiti zajednicu, a najviše djecu koja žele igrati tenis i razvijati motoričke sposobnosti. Donna Vekić i njezin tim s ovom su inicijativom imali jasnu viziju, a to je popularizacija sporta općenito, povećanje kvalitete života, usvajanje zdravih navika, kao što je sportska aktivnost, te da svako dijete ima priliku naučiti vrijednosti koje grade karakter.

image
Samir Kurtagić

Na otvorenju prvog javnog teniskog terena u Osijeku, prisustvovali su župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, predsjednik DTT-a Igor Vekić, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije Tatjana Roth te odgajatelj i voditelj sportskih aktivnosti Doma Klasje Darko Krstin.

image
Ivan Anušić
Samir Kurtagić

„Želim se zahvaliti našoj sportskoj ambasadorici Donni Vekić, koja već pune tri godine promovira Osječko – baranjsku županiju i svoj rodni grad Osijek. Obitelj Vekić, prije svega ima želju i svijest o tome da želi pomoći Osijeku i tada nastaju projekti poput ovog. Nećemo stati na ovom jednom javnom terenu, nastavljamo i svake godine ćemo napraviti barem jedan, zajedno sa Gradom Osijekom i županijom. Ove projekte radimo da bi generacijama iza nas, našim najmlađima, ostala prijeko potrebna infrastruktura, kako bi jednog dana mogli postati uspješni sportaši poput Donne, koja je jedini sportaš iz Osijeka i Osječko – baranjske županije s normom za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju“, dodao je župan Ivan Anušić.

image
Samir Kurtagić

„Na Donninu inicijativu, organizirali smo još prošle godine jedan humanitaran sportski događaj. Nastavili smo to i ove godine, ali nažalost radi epidemioloških uvjeta, nismo ga mogli realizirati. Obećali smo da ćemo humanitarni element i dio ove cijele priče, ostvariti. Ideja je bila napraviti prvi javni teniski teren koji će biti besplatan, slobodan na korištenje, prije svega djeci i mladima ali i svima ostalima, s ciljem popularizacije tenisa i sporta te u Osijeku stvoriti jedan dodatni sadržaj, koji će definitivno pridonijeti kvaliteti života u ovom gradu, na što smo posebno ponosni. Naše je srce puno. Hvala prije svega pokroviteljima, Osječko – baranjskoj županiji i Gradu Osijeku, hvala mnogim sponzorima koji su učestvovali u ovom projektu, posebno hvala cijelom Donninom timu i ljudima koji su ovo učinili mogućim, pogotovo u ovako kratkom roku. Stručnjaci smatraju da je ovo najbolji javni teniski teren u Europi. Od ovog trenutka želimo da što više korisnika uživa u ovom terenu. U devetom mjesecu nam je plan organizirati i egzibiciju s profesionalnim tenisačima, nakon povratka s US Opena i to na upravo ovom terenu“, rekao je Igor Vekić.

image
Igor Vekić
Samir Kurtagić

Za korištenje ovog terena postojat će sustav rezervacije, kako bi svi mogli neometano igrati u svom terminu, a svoj termin moći ćete rezervirati putem službene stranice www.premiertennisosijek.com, gdje ćete lako pronaći sve upute.

image
Samir Kurtagić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:24