SPEKTAKL U VELOJ LUCI

Na koncertu za Olivera i velika diva estrade koja godinama nije nastupala, sve je oduševila na generalnoj probi

Poseban trenutak na generalnoj probi bio je njezin nastup. Sjela je za klavir i otpjevala "Najlipše te jubi oni što te gubi"

Meri Cetinić na generalnoj probi ”Traga u beskraju”

 Tom Dubravec/Cropix

U Veloj Luci sve je spremno za večerašnji "Trag u beskraju". Otvorena je izložba "Oliver privatno", na kojoj su izložene privatne fotografije glazbenika iz raznih sfera njegova života. U četvrtak navečer veloluška glazbena škola nije mogla primiti sve koji su željeli doći na predstavljena knjige nota "Oliver i Zdenko – Pjesmarica" u kojoj je devet najljepših pjesama skladatelja Zdenka Runjića a koje je otpjevao naš glazbeni velikan. Izašla je pod etiketom nakladničke kuće Vuković & Runjić, a predstavio ju je autor Ante Gelo koji je potom note iz "Pjesmarice" demonstrirao uz gitaru kako bi je svi zainteresirani mogli koristiti. Velolučani i gosti koji su se našli na promociji uz Gelinu pratnju otpjevali su "Molitvu za Magdalenu" i "Galeba".

image

Meri Cetinić na generalnoj probi "Traga u beskraju"

Tom Dubravec/Cropix

Večeras na ponton koji će biti idealna pozornica na moru izaći će vokali koji će uveličati obilježavanje pete godišnjice od Oliverove smrti, pa će mu se pjesmom pokloniti Meri Cetinić, Danijela Martinović, Natali Dizdar, Lorena Bućan, Oliverovi Dupini, Hari Rončević, Goran Karan, Marko Tolja, jedna od najcjenjih klapa Šufit, Matija Cvek, Jure Brkljača i atrakcija s Novog Zelanda – The Shades.

image

Danijela Martinović

Tom Dubravec/Cropix
image

Natali Dizdar

Tom Dubravec/Cropix
image

Bend iz Novog Zelanda The Shades bit će posebna atrakcija "Traga u beskraju"

Tom Dubravec/Cropix

Generalna proba bila je dobro zagrijavanje za večerašnju veliku noć – na rivi se okupilo preko tisuću ljudi. Tonaliteti su uštimani, rasvjeta je postavljena, a već u svakoj noti osjetila se istinska ljubav prema Oliveru i njegovim pjesmama.

image

Meri Cetinić i Ante Gelo

Tom Dubravec/Cropix
image

Danijela Martinović i Marko Tolja

Tom Dubravec/Cropix

Poseban trenutak noći bio je dolazak velike Meri Cetinić, koja je sjela za klavir i otpjevala "Najlipše te jubi oni što te gubi", nakon više godina izostanka sa scene. S posebnom emocijom glazbenici su ispratili taj njen veličanstveni nastup.

image

Ponton u luci koji će biti idealna pozornica spektakla "Trag u beskraju"

Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 21:45