StoryEditor
STIŽU NOVI NASTAVCI

NA MALE EKRANE VRAĆA SE SERIJA 'CRNO-BIJELI SVIJET', OTKRIVAMO ŠTO ČEKA GLAVNE JUNAKE U NOVOJ SEZONI 'Postali smo poput prave obitelji'

Serija, koju potpisuje Goran Kulenović, redatelj i scanarist, dobitnica je prve nagrade Zlatni Studio

Nakon više od godinu dana na male ekrane vraća se serija već kultnog statusa “Crno-bijeli svijet” sa svojom novom, trećom sezonom.

Odabrali čitatelji

Dugo se čekalo na nove nastavke, stoga ne čudi što je vijest objavljenu na službenoj Facebook stranici kako “Crno-bijeli svijet” kreće s emitiranjem u ponedjeljak 7. siječnja lajkalo gotovo tisuću ljudi. Nova sezona, koju kao glavni scenarist i redatelj potpisuje Goran Kulenović, imat će 12 epizoda, a radnja prati zbivanja tijekom 1983. i 1984. godine. Gotovo cijela ekipa, koju je okupila producentska kuća Interfilm, s nestrpljenjem čeka povratak svojih likova pred publiku.

 

- Jedino zapravo što mi u ovom poslu znači jest kad vas afirmira publika. Nema tih kritika, nema tih nagrada struke ako ste prošli nezamijećeno, nevoljeno kod gledatelja - kaže glavni glumac Filip Riđički koji tumači lik novinara Kipe.

A “Crno-bijeli svijet” se nakon reakcija na društvenim mrežama i interesa javnosti koji je izazvao definitivno može pohvaliti da je postao jedan od tih “miljenika”. Tome svjedoči i nagrada Zlatni Studio koju su osvojili za drugu sezonu kao najbolja domaća serija godine, i to prema izboru čitatelja.

- Ove godine nas nema u konkurenciji jer se nismo niti prikazivali, no odmah mogu najaviti da ćemo i za treću osvojiti nagradu jer je ovo najbolja sezona dosad - najavljuje Riđički, a njegovo mišljenje da je riječ “o najboljoj sezoni dosad” dijeli i njegov nerazdvojni prijatelj iz serije, Žungul ili glumac Slavko Sobin. - Ma, svi smo već postali poput prave obitelji, baš kao i naši likovi imaginarna, paralelna obitelji. Mi smo se vezali za svoje likove, a i publika se vezala za njih, što vidimo po reakcijama na društvenim mrežama - dodaje Sobin.

Kako su glumci već lijepo ušli u likove koje tumače, scenaristi se “razmahali” u priči, a svi na setu se međusobno zbližili, nije ni čudo što o ovoj trećoj govore kao o onoj boljoj sezoni “Crno-bijelog svijeta”.

 

Poznati junaci

Dobro poznate junake Kipa, Žungula, Žaca, Kseniju, Dominika, Jagodu, Juru, i Unu čekaju sada Zimske olimpijske igre u Sarajevu, izbor za Miss Jugoslavije, Mimarina izložba u Vili Zagorje, kao i era aerobika, kolinje, regrutacija, Hrelić, računalni tečaj i privredna kriza. Stalnu glumačku postavu, uz Riđičkog i Sobina, čine Jelena Miholjević, Franjo Kuhar, Sreten Mokrović, Anica Dobra, Karlo Maloča, Kaja Šišmanović, Elizabeta Kukić, Sara Stanić, Otokar Levaj, Biserka Ipša, Voja Brajović, Stojan Matavulj, Dora Polić Vitez, Hrvoje Kečkeš, Ozren Grabarić i drugi, a u trećoj sezoni pridružit će im se i Ksenija Marinković, Sanja Marin, Slavko Juraga, Krešimir Mikić, Kristijan Ugrina, Elvis Bošnjak, Bojan Navojec, Pjer Meničanin, Luka Dragić te Slaven Došlo.

Koscenarist je Igor Mirković, a po jednu epizodu koscenaristički potpisuju Renato Baretić i Ante Tomić. Serija je snimljena proljetos na lokacijama u Zagrebu i okolici. Anegdota sa seta ima puno, a glumci nam ih tek neke mogu otkriti. I to djelomično.

- Popeo sam se na jedan kip u Zagrebu, ne smijem otkriti koji, i sada svaki puta kad prođem pokraj njega sjetim se da sam ga “zajahao”. Mislim da ću to pamtiti zauvijek - smije se Riđički.

 

Sobin je, pak, otkrio kako je urnebesno smiješna “fudbalerka”, koju će ponosno imati u trećoj sezoni, zapravo bila njegova ideja.

- Zamolio sam našu majstoricu šminke da mi je napravi, a ona mi je odgovorila: ‘Ma neću, Slavko, izgledat ćeš kao kreten’. Na kraju smo zaključili da ona ipak odlično funkcionira u seriji - ispričao je Sobin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 06:30