LUKA NIŽETIĆ

‘Na mojim koncertima dopušteno je sve osim dosade i statičnosti, naoružajte se osmijehom i pozitivom‘

Uz pratnju 14 glazbenika, koncert u Tvornici kulture 28. listopada na neki način predstavit će krunu svih Lukinih dosadašnjih uspjeha

Luka Nižetić

 PROMO

"Vrijeme je za zagrebački koncert!", najavljuje Luka Nižetić, popularni splitski glazbenik koji već godinama oduševljava publiku svojim pjesmama šireći optimizam, vedrinu i veselje. Rijetki se iz njegove generacije mogu pohvaliti tolikim brojem hitova i suvremenih klasika koji su postali neizostavno glazbeno štivo svih uzrasta. "Proljeće", "Prava ljubav", "Ponekad poželim", "Samo mi reci da (Ljepotice mala)", "Jugo", "Vječno", "Amsterdam" - samo su neki od naslova koji su ovom karizmatičnom Splićaninu osigurali veliku bazu fanova.

Zvuk Dalmacije, fuzija etna i južnjačkog popa, moderno s tradicionalnim, klapa i romski orkestar, ritam i melankolija, nespojivo sa spojivim - sve je to Luka uspješno ujedinio u jedinstvenu zvučnu sliku. Posljednje dvije godine njegovi novi hit singlovi "Ludilo brale", "Ae", "Ostani dite", "Ne ne ne da da da" i "Zagrli život" osvojili su top liste zabilježivši i milijunske preglede na Youtubeu. Koncert pred zagrebačkom publikom na neki će način predstavljati krunu svih Lukinih dosadašnjih uspjeha pa će tako 28. listopada u Tvornici kulture publika moći uživati u jedinstvenom glazbeno-scenskom doživljaju.

Uz pratnju 14 glazbenika uz posebno pripremljene aranžmane za koje će biti zadužen producent Branimir Mihaljević, Luka će predstaviti svoj impresivan opus te istovremeno koncertno najaviti i svoj šesti studijski album koji će pod imenom "Ludilo brale" izaći sredinom rujna.

image

Luka Nižetić u Tvornici kulture nastupa 28. listopada

PROMO

"Na mojim koncertima dopušteno je sve osim dosade i statičnosti", poručuje Luka tražeći od svih da se za njegov zagrebački koncert naoružaju osmijehom i pozitivom jer namjera mu je publiku provesti kroz razne osjećaje i atmosfere sa željom da tu večer svi guštaju i plešu i da Tvornica kulture postane mjesto dobre energije i zabave.

Iza njega su skoro dvadeset godina uspješnog rada, pet studijskih albuma, jedno live izdanje te brojna sudjelovanja i nagrade na vodećim domaćim festivalskim pozornicama. Njegovu karijeru obilježile su i suradnje s velikim autorima kao što su Dino Šaran (Letu štuke), Arsen Dedić, Dino Merlin, Saša Lošić, Neno Belan, Aljoša Šerić, Branimir i Mario Mihaljević, David Vurdelja Babydooks, a uz klapu Nostalgija i klapu Kampanel vokal je udružio s makedonskom etno senzacijom Kočani orkestar, a tu su i dueti s Lanom Jurčević, Ivanom Kindl i hrvatskom divom Radojkom Šverko.

Ulaznice za koncert Luke Nižetića u Tvornici kulture mogu se nabaviti u sustavu Eventim.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2022 05:26