ARSENAL LJETNE NOĆI

Na probi s glumcima i orkestrom u HNK: ‘Čini mi se da je Arsenov duh cijelo vrijeme s nama‘

Na ljetnoj pozornici ispred nacionalnog teatra 3. srpnja održat će se večer posvećena Arsenu uz njegove vječne pjesme i recitale
Proba s glumcima za Večer posvećenu Arsenu - Arsenal ljetne noći, koja će se odrzati 3. srpnja.
 CROPIX

Jedna posve neobična i jedinstvena večer. Posvećena Arsenu!

Na pozornici ispred nacionalnog teatra 3. srpnja dogodit će se noć u kojoj će eminentni glumci izvoditi recitale i pjesme posvećene velikom umjetniku u večeri nazvanoj "Arsenal". Goran Grgić, Ana Begić Tahiri i Nikša Kušelj samo su dio ekipe koja će zasjati u nekom drugačijem svjetlu, a oni će sami opisati događaj kojem se neizmjerno raduju.

Kako izabrati

- Toliko smo se razveselili temi i širini u koju možemo zaći da je najveći problem bio što izabrati iz toliko velikog opusa koji nam je Arsen Dedić ostavio. To je sve toliko kvalitetno i dobro da mi se čini kako je Arsenov duh cijelo vrijeme s nama na probama - govori nam Goran Grgić, prisjećajući da dana kada je s Arsenom radio večeri u sklopu Histriona koje su bile toliko lijepe da će ih zauvijek nositi u sjećanju.

image
CROPIX

- Sada ću, na ovoj ljetnoj večeri, izvesti 'Prijatelja', njegovu maestralnu stvar koja je u seriji 'Sve će biti dobro' bila poveznica, lajtmotiv uvodne špice. Riječ je o zahtjevnoj pjesmi, preda mnom je zahtjevan zadatak pa ako ga prebrodim, mislim da ću prijeći na jedan nivo više - kaže.

image
CROPIX

Nikša Kušelj je inicirao ovu priču u teatru zagrebačkog HNK, koja je vrlo zahtjevna, no cijeloj ekipi predstavlja izuzetno zadovoljstvo.

image
Ana Begic Tahiri
CROPIX

Intenzivne probe s orkestrom koji vodi Ante Gelo prolaze posljednjih dana Ana Begić, Dragan Despot, Goran Grgić, Igor Kovač, Iva Jerković, Ivan Colarić, Mirta Zečević, Nikša Kušelj, Slavko Juraga, Tesa Litvan i Zijad Gračić.

image
CROPIX

Raznovrsnost

Repertoar je raznovrstan, pomno odabran kako bi 3. srpnja uistinu bila večer za pamćenje koju priprema Jutarnji list u suradnji s nacionalnim teatrom. Skladbe poput "Rana", "Kud plovi ovaj brod", "S okusom soli", "Zagrli me", "Takvim sjajem može sjati", "Sanjam te", "Geste i grimase", "Život se troši kao kreda", "Da su me ukrali Cigani", "Dan kada se pišu razglednice", "Loše vino", "Zamijenit ću te gorim", "Bit ćeš uvijek moja", "Imam neku sklonost za te", "Otkako te ne volim", "Amigo", "Prijatelj", "Foliranti", "Razgovor s konobarom", "Paprena", "Popodnevna pjesma", "Odlazak" i "Kuća za ptice" samo su neki od velikih Arsenovih evergrina koji bude zanimanje svih generacija.

image
Gabi Novak.
CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:22