ZLATNI STUDIO 2022.

Najbolji glumci intervjuirali jedan drugog: Opada li talent s godinama? Koji je najbolji konj?

Goran Grgić, Živko Anočić i Filip Nola u finalu su Zlatnog Studija za najboljeg kazališnog glumca

Zlatni studio - najbolji kazališni glumci

Zahvaljujući čitateljima Studija koji već tjednima revno glasaju za svoje favorite, u drugom krugu izbora za najprestižniju hrvatsku medijsku nagradu, Zlatni Studio, imamo tri finalista u kategoriji najboljeg kazališnog muškog glumca. To su, kao što znamo, Goran Grgić, Živko Anočić i Filip Nola.

Glasajte za pobjednika u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Sva trojica prokušani su, nagrađivani glumci koji su nas oduševljavali svojim izvedbama protekle godine, kao i prije. O njihovu radu mnogo se zna, stoga smo im ovaj puta htjeli postaviti jedan, pomalo neuobičajen zadatak. Htjeli smo, naime, da svatko drugim kandidatima postavi neko pitanje, a usput i da doznamo čime se bave kad ne rade.

Ponovo u stand-up

- Dobra ideja - nasmijao se Grgić pa kao iz topa ispalio svoja pitanja. Tako ga zanima bi li Živko Anočić ponovno nastupio u nekoj stand-up predstavi poput “Muškarci.hr” na kojoj su zajedno radili. Kaže, bio je u tom, relativno novom formatu odličan i volio bi ,gaponovno imati u ekipi. Živko se malo iznenadio pa spremno odgovorio protupitanjem.

- Naravno da bih to volio. Pitajte ga kada je termin predstave, a kada počinju probe - rekao nam je kroz smijeh. Grgić je odgovorio da “to nije problem i da se već radi na tome”. - Ako baš i ne ‘Muškarci.hr’, smislit ćemo nešto drugo - dodao je.

Poznati radoholičar Grgić inače nam je otkrio kako u posljednje vrijeme, zahvaljujući pandemiji, i nema toliko posla kao inače. Stoga je otkrio da postoji i vrijeme za sebe.

- Puno sam radio i sada sam shvatio da mogu imati malo mira, vremena za obitelj kojoj sada pokušavam nadoknaditi ono vrijeme kada me nije bilo. Hodam, čitam, počeo sam se baviti i tenisom, a kada nemam partnera, igram protiv zida. Lupam teniskom lopticom u zid. Zapravo, moglo bi se reći da igram protiv sebe samog, a to je uvijek najteže - govori nam Grgić.

image

Goran Grgić s obiteji

Zeljko Puhovski/Cropix

Filipu Noli uputio je, pak, pitanje je li mu jednostavnije napisati ili odigrati kvalitetan monolog. Kaže nam da je čak i u struci manje poznato da je Filip izvrstan dramski pisac. - Moram reći da je lakše odigrati nego napisati. Uostalom, sebe uvijek smatram piscem hobistom, amaterom, mnoge stvari koje pišem u slobodno vrijeme uopće nisu za objavu ili izvedbu - skromno odgovara Nola.

Najveću zezanciju u našem mini kvizu stvara Živko Anočić. I on nam otkriva kako je u vrijeme pandemije i smanjenog opsega posla otkrio nove zanimacije. Kupio je dvije gitare, jednu za sebe, a drugu za sina Aleksandra koji ima deset godina. Zajedno, kad god uhvate slobodnog vremena, uče svirati. Otkriva nam da je u djetinjstvu svirao kratko vrijeme, pa ima određenu prednost, ali da ga sin Aleksandar dobro prati i prijeti da postane bolji gitarist od oca. Što se svira, zanima nas.

Svirka sa sinom

- Svu kvalitetnu glazbu. Krenuli smo od bluesa i sada lagano idemo prema rocku. Aleksandar inače sluša jako mnogo žanrova, od ozbiljne, klasične glazbe pa sve do popularne. Uglavnom sluša dobru glazbu, ali ja mu ne namećem svoj ukus, mora sve istražiti - govori nam ponosni otac, pa postavlja pitanja za našu malu anketu Filipu Noli.

image

Živko Anočić

Neja Markicevic/Cropix

- Koja ti je omiljena pasmina konja za jahanje?, iznenađuje nas pitanjem. Smije se i kaže da mu je cilj i bio zbuniti kolegu. A u tome je itekako i uspio. Kada smo ponovno ga nazvali, Nola je morao razmisliti što odgovoriti Anočiću. - Ne bavim se jahanjem. Ne razumijem se u konje. Hmmm, možda se misli na činjenicu da sam u jednom filmu igrao partizana koji jaše na bijelom konju. E, pa, s obzirom na to da i u bajkama princ uvijek dolazi na bijelom konju, onda bih najradije uvijek jahao bijelog konja - kaže poznati glumac, kojeg smo u telefonskom razgovoru zatekli dok je bio u dućanu i kupovao namirnice.

No, brzo je i on ispalio svoja zanimljiva pitanja kolegama. Prvo je bilo za Grgića, kojeg, kaže, zna desetljećima. Generacija su na Akademiji, no nisu se, na žalost, vidjeli godinama. Evo što je Nolu stoga zanimalo.

- Gorane, misliš li da talent s godinama raste ili pada? Ako pada, kako ga zadržati, a ako raste, je li to opasno po život - zanimljivo je pitanje koje je postavio Filip Nola.

image

Filip Nola

Srdjan Vrancic/cropix

- Mislim da talent, ona začetna energija, opada s vremenom, ali se iskustvom i ulaganjem u sebe, što je najteže, održava. Bitno je biti prisutan u stvarnosti i promatranjem oko sebe, pa se to može i poboljšati ili oplemeniti, tom svjesnošću da ne možemo ostati na izvornom talentu, nego pratiti što se događa s nama. Je li rast talenta opasan po život? Ha, može se živjeti na rubu, da, mislim da je opasno ako se ne može kontrolirati. Jako filozofsko pitanje i vrlo je teško na njega odgovoriti, ali je odlično - kaže Grgić.

Uloge u kazalištu

Anočića je, pak, Nola pitao kako ulazi u ulogu i kako iz nje izlazi, te koji mu je najdraži ultimate fight borac. - Znam da je veliki ljubitelj tih borbi, čak je navodno viđen i na nekima od njih, pa eto, neka nam to kaže - smijao se Nola. Anočić je prvo odgovorio kako su najbolji UFC borci Robert Whitaker i Rose Namajunas. - Kad jednom uđeš u ulogu iz nje nema izlaska, dragi moj Filipe - dodao je Anočić.

Čitatelji Jutarnjeg.hr i Studija upravo su svojim glasovima ovaj zabavni trojac odabrali da ulaze u finale Zlatnog Studija. Anočića su tako prepoznali zbog uloge Katuriana u predstavi kazališta Gavella “Čovjek Jastuk”. Grgić je u finale je glasovima čitatelja ušao zbog uloge Konrada u predstavi “Kad svijeće dogore”, nastale u suradnji HNK Zagreb i Teatra Erato. Nola je čitatelje oduševio u ulozi Susjeda u ZeKaeM-ovoj predstavi “Ja sam ona koja nisam”. Svi oni bore se za vašu naklonost, a vremena nema mnogo. Glasajte za svoje favorite.

image
Jutarnji.hr
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:24