ZLATNI STUDIO

Najbolji trenuci TV spektakla: ‘Jasna Zlokić nasmijava do suza, Grašo spašava mikrofon, Jarak podbada Šprajca...‘

Sinoćnji prijenos još jednom je pokazao kako treba izgledati pravi TV show. U studiju ‘Anton Marti‘ okupile su se naše najveće zvijezde

Petar Grašo izazvao je ovacije svojim nastupom

 Goran Mehkek/Cropix

Spavaš li mirno, Petre? - upitao je s pozornice rekordera Zlatnog Studija Petra Grašu Zoran Šprajc koji je u subotu za svoju emisiju ‘Stanje nacije‘ osvojio još jedan Zlatni Studio. Šprajcu je to u šest godina, otkako je krenula najveća medijska nagrada u zemlji, već peta po redu nagrada čitatelja Jutarnjeg lista, pa se sada po broju priznanja izjednačio sa splitskim glazbenikom. Televizijskom uredniku i voditelju - koji je istaknuo kako je RTL-ovom hit emisijom u manje od godinu dana od nule stigao do Zlatnog Studija, što je dokaz kako je njegova mala televizijska disfunkcionalna obitelj uspjela - na ovom je priznanju među prvima u subotu čestitao Andrija Jarak, koji doma ima četiri Zlatna Studija. Jarak je odmah u šali komentirao da će sad cijelu 2023. godinu morati slušati kako Šprajc ima više nagrada od njega.

image
Goran Mehkek/Cropix

Kad smo već kod Jarka, spomenimo da se prekaljeni reporter koji prati politiku i crnu kroniku na subotnjoj dodjeli Zlatnog Studija iskazao i kao rasni showmen. Kolegici prezenterici Miji Kovačić na pitanje fali li mu malo Nova TV, kazao je: ‘Ne baš‘, voditelju Mirku Fodoru koji je dao do znanja kako navija da HTV-ova ‘Potjera‘ osvoji Zlatni Studio rekao je da je ‘pravi vojnik partije‘, ispričao je kako obožava gledati serije u kojima je, sukladno njegovom habitusu, dvadesetak mrtvih po sezoni, a priznao je da liniju održava ćevapima, šiš ćevapima, pljeskavicama...

Osim Jarka u ulozi prezentera istaknula se i uvijek duhovita Jasna Zlokić koja je, penjući se na binu zbog preduge haljine prvo skoro pala što je nije spriječilo da komplimentira voditeljima. ‘Ti znaš hodati u ovoj vešti, ja ne znam‘, kazala je Jeleni Glišić, dok je Mirku Fodoru rekla kako on još uvijek ima kosu, samo mu se nekako stisnula...

image

Izvedba u sjećanje na Massima Savića

Davor Pongracic/Cropix
image

Franka Batelić i Asim Ugljen.

Davor Pongracic/Cropix
image

Filip Rudan, Zorica Kondža i Alen Đuras zajedno su odradili sjajan nastup sinoć na Zlatnom Studiju

Goran Mehkek/Cropix

Uz mnogo smijeha, zabave i radosti, Zlatni Studio još jednom je pokazao kako treba izgledati pravi televizijski spektakl. Na svečanoj dodjeli najveće medijske nagrade, u HRT-ovom televizijskom studiju ‘Anton Marti‘ okupile su se najveće glumačke, televizijske, glazbene i radijske zvijezde, a kako Studio uvijek ide u korak s vremenom ove godine priključili su im se i najbolji hrvatski Tik-Tokeri, jer su ove godine i oni po prvi put primili nagradu za svoja ostvarenja.

Za ovaj događaj birale su se najbolje nikad dosad viđene toalete, pa se tako voditeljica Jelena Glišić pojavila u večernjoj metalik haljini, Ana Begić Tahiri u elegantnoj bijeloj opravi, dok je Severina na scenu izašla u dugoj crnoj haljini s golim leđima i američkim ovratnikom čiji se stražnji dio pretvara u pokrivalo za glavu. Nataša Janjić Medančić odlučila za prekrasnu dugu narančastu haljinu prizivajući duh starog Hollywooda, Mila Elegović pojavila se u bijelom sakou ispod kojeg je nosila samo grudnjak, Mia Dimšić privukla je pažnju u seksi crnoj i kratkoj čipkastoj haljinici... Andrija Jarak, Filip Šovagović, kao i voditelji Dore, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja, odjenuli su crna odijela, za razliku od Filipa Rudana koji se opredijelio za kožu: kožne hlače, kožni sako i crnu košulju.

image

Pobjednici Zlatnog Studija zajedno na pozornici

Davor Pongracic/Cropix

U dodjeli šeste po redu najveće medijske nagrade u Hrvatskoj, nastale na iznimno bogatoj tradiciji magazina Studio, danas priloga petkom Jutarnjeg lista i Hanza Medije. jednako su uživali i dobitnici nagrada, ali i publika pred televizijskim ekranima. Koliko im znači nagrada čitatelja Jutarnjeg lista, njih gotovo milijun koji su svoje glasove dali za one najbolje, jasno i glasno kazali su i dobitnici Zlatnog Studija. Duško Čurlić koji je svoj prvi Zlatni Studio primio na svoj pedeset i peti rođendan, sa suzama u očima i ‘knedlom‘ u grlu istaknuo je:

- Nama je bilo lakše prije 30 godina, kada smo tek počeli raditi ovaj posao. Jer, na današnji dan rođena je Helga Vlahović, od koje smo mi svi mogli učiti. Mogli smo učiti od nje, od Olivera Mlakara, Ksenije Urličić, Saše Zalepugina... od jedne zaista sjajne generacije - rekao je Čurlić koji je primio nagradu za najboljeg televizijskog voditelja.

image

Vlado Kalember

Davor Pongracic/Cropix
image

Glazbenim programom ‘dirigirao‘ je Ante Gelo sa svojim sjajnim bendom

Goran Mehkek/Cropix
image

Severinin nastup oduševio je publiku u studiju

Goran Mehkek/Cropix

- Kažu da se čovjek navikne na nagrade, ali ne navikneš se. Ja stvarno nikad ne uzimam stvari zdravo za gotovo i nisam očekivao da će se dvaput za redom dogoditi, ali lijepo je - priznao je najbolji radijski voditelj Mario Lipovšek Battifiaca.

Lovro Juraga, dobitnik nagrade za novo lice u kazalištu, otkrio je kako bi se volio okušati u mjuziklu, a sudeći po onom što smo u subotu vidjeli na HTV-u, kada je s kolegicom Tarom Thaller izveo stari hit Beti Jurković, pjesmu ‘Nogometna utakmica‘, i u tome će biti sjajan.

Kad smo već kod glazbe spomenimo kako Zlatni Studio, već standardno, ostaje upamćen i po sjajnim nastupima naših glazbenika koji se potom godinama emitiraju na You Tube i društvenim mrežama. Da će tako biti i ove godine pokazalo se u subotu odmah na početku showa kada je na velikoj pozornici što ju je scenografski osmislio majstor svog zanata Dragutin Broz stupio orkestar koji je moćno odsvirao ‘Apokalipso‘ Darka Rundeka, u instrumentalnom izdanju, ali uz pratnju plesača čiju je koreografiju osmislila Paula Tonković. Podsjetimo, ovaj veliki Rundekov hit nastao je točno prije četvrt stoljeća, u vrijeme kada je izašao i prvi broj Jutarnjeg lista.

image

Matija Cvek i Eni Jurišić odnijeli su nagradu za hit godine

Davor Pongracic/Cropix
image

Mila Elegović i Lovro Juraga

Darko Tomas/Cropix
image

Zoran Šprajc i Andrija Jarak nasmijali su prisutne svojim međusobnim podbadanjem

Davor Pongracic/Cropix
image

Grupi Pavel su se na pozornici pridružili Vladimir Kočiš Zec, Sanja Doležal i Marinko Colnago

Davor Pongracic/Cropix

Osim ove numere svojim nastupima ove godine ionako sjajnu atmosferu dodatno su svojim performansima podigli Severina sa svojim novom pjesmom ‘Vjerujem u Boga‘, svojevrsnom odom svim jakim i neustrašivim ženama, Eni Jurišić i Matija Cvek koji su otpjevali najveći hit 2022. godine, ‘Trebaš li me‘, grupa Pavel ft. Marinko, Sanja i Zec pjesmom ‘Dani koji sjaje‘, Petar Grašo (koji je maaestralno riješio problem s mikrofonom koji mu se na početku pjesme nije htio upaliti), Zorica Kondža... Posebno emotivna bio je glazbeni broj izveden u čast pokojnog Massima Savića, te zajednička izvedba pjesme ‘Srebrnih krila‘ ‘Nek živi ljubav‘ što su je predvođeni Vladom Kalemberom otpjevali svi prezenteri, dobitnici i nominirani.

image

Mario Petreković u kostimu Pika Bodljića

Darko Tomas/Cropix/Cropix
image

U kategoriji ‘Koncert godine‘ pobijedio je Parni Valjak za svoje koncerte posvećene preminulom Akiju Rahimovskom

Goran Mehkek/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix
image
Davor Pongracic/Cropix

Za zabavu je bio zadužen i naš Piko Bodljić koji je bio presretan jer se ove godine po prvi puta i sam pojavio na dodjeli Zlatnog Studija. Najdugovječnijem Studijevom kolumnistu koji voli i hvaliti ali i bockati, bodlje su sjajile od sreće što se napokon i on može pojaviti u biranom društvu Jasne Zlokić, Zrinke Cvitešić, Nataše Janjić-Medančić, Mije Kovačić, Andrije Jarka i ostalih naših prezentera.

image

Severina

Biljana Blivajs/Cropix
image

Jasna Zlokić bila je apsolutna zvijezda prijenosa

Biljana Blivajs/Cropix
image

Nina Violić

Davor Pongracic/Cropix
image

Zlatni Studio 2023.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:38