GROZNI TRENUCI

Najteže javljanje za Dobro jutro, Hrvatska, reporter HRT-a svjedočio užasu: ‘Tako je i moj otac poginuo...‘

‘U cijelom tom nadrealnom trenutku, jer trebalo je vremena da shvatimo što se događa, stižu Hitna, vatrogasci i policija...‘

Šime Kovačević

 Screenshot/HRT

- Dvadeset i pet godina bavim se televizijskim novinarstvom, nešto manje od toga uključujem se u emisiju ‘Dobro jutro, Hrvatska‘ i moram priznati da mi je jutrošnje uključenje bilo jedno od najtežih - započeo je svoju priču reporter HRT-a, Šime Kovačević.

Naime, malo prije nego što se u utorak uživo uključio u program, na križanju Mažuranićevog šetališta i Ulice Slobode, odmah pokraj splitske zgrade HRT-a, došlo je do sudara dvaju kombi vozila u kojem je jedna osoba poginula.

- Iza mojih leđa na tek 15 metara udaljenosti ležao je mrtav čovjek pokriven plahtom. I kad vidite tu sliku, kako se ne upitati što je život, koliko je on krhak... Tko je taj čovjek, kamo je išao, tko je ostao iza njega? Kako je toj obitelji kad ih sad nazovu da im kažu da ga više nema i u svemu tome ostati pribran, odraditi svoj posao.

Upravo u to vrijeme trebao sam se s kolegom snimateljem Zdravkom Rušinovićem i tonskim tehničarem Borisom Pleštinom uključiti rano ujutro sa servisnim informacijama iz Splita i baš kad smo krenuli na zadatak, ispred našeg TV centra dogodila se ta prometna nesreća. Jedva sam odradio uključenje jer trenutak prije toga vidjeli smo kako se jedan život ugasio. Nismo se imali gdje pomaknuti jer ulica je jednosmjerna i zatvorena, a zapravo je trebalo reći građanima da je to u tom trenutku vijest, da su zamoljeni da zaobilaze križanja Ulice slobode i Mažuranićevog šetališta. U cijelom tom nekako nadrealnom trenutku, jer trebalo je vremena da shvatimo što se događa, stižu Hitna pomoć, vatrogasci i policija.

Došli su tako brzo da smo imali osjećaj da su bili tu iza ugla, a ono što me posebno radovalo jest to što su ljudi stali sa strane sa svojim automobilima i izašli pomoći unesrećenima. Svi grintamo kako smo se otuđili, ali nije istina - ističe Šime za Slobodnu Dalmaciju.

Dodatno ga je potreslo i to što je na isti način on izgubio voljenog oca.

- Moj tata poginuo je u automobilskoj nesreći prije 20 godina, također ujutro oko šest sati kad je išao na posao. Imao je infarkt i ostao mrtav na licu mjesta. Čitavo sam uključenje razmišljao samo o tome kako će sad policija morati nekome javiti da mu je umro voljeni član obitelji, isto kao što su mojoj familiji javili za tatu - rekao je.

Nažalost, Šime je na tužan način ostao i bez sestre, a više o tome pročitajte OVDJE.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:47