SINGL ‘ZALJUBLJEN‘

Najveće iznenađenje Dore, CAMBI., snimili spot u režiji Mare Milin: ‘Ovo je prava bomba od pjesme‘

Grandiozan crno-bijeli video snimljen je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i na lokacijama Kraljičine plaže u okolici Zadra
CAMBI.
 Screenshot/PROMO

Visoko četvrto mjesto na ovogodišnjoj Dori osvojio je splitski vokalni sastav CAMBI., čija će pjesma "Zaljubljen", sudeći po prvim reakcijama publike i struke, osvojiti radijski eter.

- 'Zaljubljen' je prava bomba od pjesme! To je vjerojatno najbolja stvar koju smo dobili u ruke i jedva smo dočekali da je ljudi čuju. Pjesma je, naravno, ljubavna, ali nije balada, nego izuzetno energična. Glazbu i tekst napisala je Makica, kako od milja zovemo Mariju Mirković - članicu grupe The Frajle, i velika joj hvala što nam je iskazala povjerenje da je iznesemo - kaže CAMBI., inače članovi udruge "Klapa Cambi" iz Splita. U međuvremenu je pjesma dobila i svoju pripadajuću videopriču čiju režiju potpisuje poznata fotografkinja Mare Milin, a montažu Denis Golenja.

- Mare je bila idealan izbor za ovu priču jer smo htjeli pjesmi dati umjetničku notu, a to može napraviti samo Mare Milin.

Zaista grandiozan crno-bijeli spot snimljen je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu i na predivnim lokacijama Kraljičine plaže u okolici Zadra, a u njemu se uz dečke iz vokalnog sastava CAMBI., odjevene u Varteks, pojavljuje i mlada glumica Ana Uršula Najev s kojom su već imali priliku surađivati.

- Uršula se već pojavila u spotu za pjesmu 'Oceani ljubavi' u duetu s Nenom Belanom, a zapravo se radi o tome da je i ona jedan od naših prijatelja-suradnika koje sve okupljamo u priči prvog albuma pod nazivom 'Zovem prijatelje moje'.

Četvorica glavnih vokala - Sandro Gerbec, Joško Tranfić, Jure Nikolić i Luka Čulić - s opatijske pozornice ispraćeni su ovacijama, a iskreni komentari publike pjesmi "Zaljubljen" prognoziraju svijetlu budućnost. Statičar, kineziolog, solist u HNK i tehničar-laborant na Institutu za oceanografiju i ribarstvo četvorica su "običnih tipova" koje spaja ljubav prema glazbi i višeglasnom pjevanju i koji su dosad objavljenim singlovima kao i pjesmom "Zaljubljen" uspješno pokazali kako je hrvatska scena spremna za jedan pravi muški vokalni sastav.

Ovom pjesmom CAMBI. i Marija Mirković opjevali su profinjenost koju svaka žena nosi u sebi pa ni ne čudi što je stih "...i mila i vila" već pronašao put do srca brojnih slušateljica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:46