GLAZBENI ZAOKRET

Nakon 4 godine razišli se grupa Detour i pjevačica Gina Victorija Damjanović. Otkrivamo pozadinu!

Umjesto Gine Victrije, za mikrofonom će sada biti čak dvije pjevačice...
Detour, emisija Garaža
 HRT

Nakon četiri i pol godine suradnje, grupa Detour razišla se s pjevačicom Ginom Victorijom Damjanović. Proteklog vikenda, bend je trebao održati oproštajni, posljednji koncert u tom sastavu u zagrebačkom klubu Katran, međutim zbog epidemiološke situacije, on je otkazan. Damjanović je Detour napustila zbog želje za samostalnom karijerom, a kako nije došlo ni do kakve svađe s grupom, ta tranzicija pripremana je dugo i objavljena tek kada je Detour pripremio zamjenu za svoju dosadašnju pjevačicu.

image
grupa Detour
Promo

- Gina je bila s nama više od četiri godine, a sada dolazi faza s novim vokalima. Vjerujem da smo publiku naviknuli na promjenu pjevačica u našem bendu, od Ivane Babić, koja je bila još za vrijeme Yammata, do Maje Posavec i Ines Tričković. Sada smo odlučili kako više nećemo stavljati u fokus pjevačicu, već će akcent biti na bendu, on će biti u središtu, a vokal tek jedan od članova benda. Ovaj put doskočili smo s dvije pjevačice - Dorom i Karlom, koje su sjajne vokalne instrumentalistice. Sve ide dalje kako treba ići, s nekim prirodnim razvojem i promjenama koje se događaju, a uskoro slijede prvi nastupi uživo - govori frontmen Detoura Nenad Borgudan Chagi, autor gotovo svih hitova grupe, pa tako i pjesme "Zaljubila sam se", koja se i dalje intenzivno vrti, posebno jer je postala dio reklame za jednu veliku kompaniju.

image
Detour - Šarena
Promo

- Došlo je vrijeme za nova putovanja. Hvala na svim divnim notama, prilikama i uspomenama koje smo podijelili. Nikada neću zaboraviti ovaj naš tour detour, i zauvijek ću čuvati neprocjenjivo iskustvo koje ste mi dali. Glazba ide dalje. A ja ću, za pozdrav, do nekog novog slušanja, citirati našeg Nenada: "Nešto odlazi, nešto dođe, to je krug. Ništa posebno, zar ne? Jer mi smo putnici, mi smo putnici kroz vrijeme, tu nema stanica. Opet osjećam u zraku miris novog putovanja..." - poetično nam je, kao oproštaj od Detourove publike kazala Gina.

image
Gina Viktorija Damjanović, Detour, glazbenica, voditeljica, RTL
RTL

Došlo je vrijeme za nova putovanja. Hvala na svim divnim notama, kazala je Gina za oproštaj

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 07:03