ARIJANA ČULINA

Nakon 7 godina opet glumi u seriji, a ima i novi look: ‘Dosadila mi je duga kosa, ali puštam je‘

Gledat ćemo je kao Dalmatinku Ivanku u novom sitcomu "Minus i plus" na HTV-u, a otkrila nam je čime se sve bavi u pandemiji

Arijana Čulina

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Nakon sedam godina, koliko je prošlo od "Ruže vjetrova", publika će napokon dobiti priliku ponovno gledati splitsku glumicu Arijanu Čulinu u nekoj domaćoj seriji. Točnije, Čulina je dobila angažman u sitcomu "Minus i plus" koji se početkom tjedna u produkciji Maxima Filma počeo snimati za HTV.

Imate jednu od glavnih uloga, o kakvom je liku riječ?

- Igram lik Ivanke, Dalmatinke čijeg supruga igra Filip Radoš. Njihova kći se udala za Zagrepčanina. Dakle, tijekom serije pratit ćemo događaje i odnose između dviju obitelji s našeg sjevera i juga. Ja se ekipi tek trebam pridružiti i u subotu stižem na set.

Kako je došlo do angažmana? Je li vas iznenadio poziv?

- Nazvao me gospodin Žarković koji je režirao pilot-emisiju. Da, moram priznati da me ugodno iznenadio, a igrom slučaja baš sam tada bila u Zagrebu jer sam radila "Menopauzu". Volim sitcom kao formu, i to mi je baš simpatično raditi.

Zašto vas publika češće nema priliku vidjeti?

- Živim u Splitu, a većina projekata radi se u Zagrebu. Cijelo vrijeme ovdje nešto radim, ali naravno da se najveća popularnost stječe ako vas publika ima priliku vidjeti na malim ekranima. Inače, angažmani ne ovise o glumcima. Mi smo na tržištu i ovisni o tome tko će nas pozvati.

Kolegama na setu tek se trebate pridružiti. Bez obzira na vaše iskustvo, imate li tremu?

- Već sam imala probu s kolegama i sve je u najboljem redu. Trema je uvijek prisutna prije izvedbi, bilo kazališnih ili filmskih, ali snimanje je lakše jer uvijek imate priliku za repeticiju.

image

Arijana Čulina

Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Poznati ste kako glumica koja sebi uvijek nađe posla. Tako ste u ova pandemijska vremena krenuli s humorističnom rubrikom u "IN magazinu" - "Neću van sve reć". Kako vam je ona pala na pamet i kakve su reakcije?

- Na Novoj TV imam kolumnu "Neću van sve reć" koja ide četvrtkom u sklopu "IN magazina". Prvu sezonu sam sve pisala sama, a sada mi je ispomoć Saša Ljubičić koji piše kolumne, a ja interveniram. Još uvijek se malo tražimo u smislu likova. Ovu sezonu smo išli na to da ja kao Arijana igram više likova u različitim situacijama, što nije uvijek najlakše. Posao ne tražim, ne zivkam nikoga. Nađe me sam, a tako je bilo i u ovom slučaju. U vrijeme prve izolacije dobili smo zadatak da kao zaposlenici HNK Split snimimo mali video. Smatrala sam da je ljudima najpotrebniji humor u tim trenucima. Samo prvi video imao je više od 45 tisuća pregleda u dva dana, što je i mene iznenadilo. Nakon toga bila sam gošća "IN magazina" i tako je sve krenulo.

Nedavno ste odlučili skratiti dugu plavu kosu, koja je vaš zaštitni znak. Kako to?

- Malko mi je dosadila duga kosa koju sam najčešće vezala u rep pa sam mislila ako je već stalno skupljam, idem je malo odsjeći. Nakon tog malo, krenulo je, ajmo još malo i evo rezultata. Sada krećem s puštanjem kose pomalo (smijeh). Da bar mijenjam frizuru kad ne mogu neke druge stvari. Reakcije okoline su dobre, sviđa im se, kažu podmladilo te.

Koliko se korona odrazila na vaš posao, ali i na vas osobno?

- Svim glumcima ovo je jako teška situacija. Navikli smo i uvijek priželjkujemo što veći broj publike, a sada se moramo zadovoljiti s minimalnim brojem ljudi, ali radimo, koliko možemo. Većina gostovanja je otkazana tako da smo uglavnom orijentirani na predstave u matičnoj kući. A privatno korona me nije nešto promijenila. Osim toga što nisam fobičan tip, ne spadam u prestrašene ljude, ja sam ionako zatvorena osoba, što znam da iznenadi ljude. Ne odlazim ni inače u velika društva, slikam, pišem, učim tekst, a to su sve samotne aktivnosti. Upisala sam sada u ovo vrijeme korone i tečaj francuskog jer pjevam francuske šansone, imam ga dva puta tjedno, no i on je online. Meni se privatno, dakle, nije puno toga promijenilo i nije me situacija isprepadala. Što bude, bit će.

Izrazito ste umjetnički nadarena osoba - glumite, pišete, slikate, pjevate. Nadopunite me ako sam nešto zaboravila... A vaša 30-godišnja kći Karla odabrala je nešto posve suprotno, postala je policajka. Djeluje mi to poput sukoba svjetova...

- Nadarenost dolazi s radom. Ne mislim da sam neki bogomdan talent. Imam ga, naravno, ali samo uz rad. Kako rekoh, živim u Splitu gdje sam u kazališnom angažmanu više od 30 godina. Kada nemam obaveza ili mislim da mogu još nekako korisno upotpuniti vrijeme, slikam, pišem, radim nove predstave. A kći i ja nismo baš sukob svjetova jer ipak je išla pet godina na solo pjevanje, imala je i druge umjetničke afinitete. Svašta ju je zanimalo, naučila je finski jezik, završila informatički menadžment i na kraju se odlučila postati policajka. To je dijametralno suprotno od mene, ne mogu razumjeti, mogu samo poštovati njezine želje. Usmjeravala sam je na ples i pjevanje, haljinice, a ona došla do pištolja (smijeh). Istina, uvijek sam je odgajala i da bude poštena, cijeni pravdu pa je, eto, možda i to imalo neki utjecaj na njezin odabir tog izuzetno zahtjevnog, teškog posla.

I za kraj, uz seriju i TV rubriku, što još možemo očekivati od vas u ovoj godini?

- Dakle, kao što sam navela, i dalje ću igrati kolumne na Novoj TV, radim seriju "Minus i plus", izdajem novu knjigu "Pet minuta". Ovo ljeto ću u sklopu Splitskih ljetnih igara izvesti predstavu "Varaš ga, ne ostavljaš ga" u kojoj s kolegicom pjevam 12 francuskih šansona. Također ću u sklopu Splitskog ljeta imati otvaranje izložbe slika u Muzeju grada Splita. Izložbu ću imati i u Omišu gdje ću također igrati predstavu "Varaš ga, ne ostavljaš ga". Igram i svoj monocabaret "Disco baba", a očekujem i premijeru predstave "Men‘ se čini da je meni najgore" koju sam napisala za glumicu Anu Gruicu i Nadu Prodan Kovačević. "Menopauzu" zasad ipak nećemo igrati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 21:50