EMOTIVNI PORTRETI

Nakon dugo vremena u Zagrebu se okupila društvena krema: Otvorena je izložba u čast glumicama

Glumice su se pred Pavlishevim objektivom našle tijekom prvog prošlogodišnjeg lockdowna, poziravši iz svojih domova pred web kamerom
Iva Mihalić, John Pavlish, Petra Kurtela
 Press

Uslijed epidemije koronavirusa, društvena krema više se ne okuplja kao nekada, na brojnim eventima, večerama, premijerama... Rijetki su događaji na kojima susrećemo slavne Hrvatice. No, jedan takav održao se u jučer u Galeriji Kranjčar, gdje se na otvaranju izložbe "Faces, Places, Spaces" okupilo mnoštvo poznatih glumačkih imena.

U elegantnom izdanju Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić predstavile su projekt fotografa Johna Pavlisha.

image
Iva Mihalić i John Pavlish
Press

Upravo su ove glumice odigrale ključnu ulogu u projektu, koji je rezultirao izložbom fotografija.

image
Izložba "Faces, Places, Spaces"
Press

Glumice su se pred Pavlishevim objektivom našle tijekom prvog prošlogodišnjeg lockdowna, kada su iz svojih domova emotivno pozirale pred web kamerom. Tada su ispričale svoje osobne priče potaknute teškim trenutcima izazovne 2020. Fotografirati na daljinu nije bilo lako jer su se ukućani glumica nerijetko slučajno prošetali pred kamerom računala.

image
Ivana Roščić
Press
image
Jelena Veljača
Press

- Meni je uvijek jako stresno sve ono što radim od doma, pa se trudim zakamuflirati taj svoj prostor jer smatram da je preintiman - za Gloriju je prokomentirala glumica Judita Franković.

image
Judita Franković
Press

- Već dugo ovako nešto imam na pameti, u planu, negdje spremljeno u ladici i nisam nikad mislio da će ovo biti jedini način da to napokon i organiziram. Za mene je izolacija bila dosta produktivna, imao sam više vremena i mogao sam se posvetiti svojim projektima – kazao je fotograf prošle godine prilikom otvaranja virtualne izložbe.

image
Lana Barić
Press
image
Nera Stipičević
Press

- Ni ne trepneš a prođe 10 godina u kojima se svašta desi a neki ljudi stoje kraj tebe u bezbroj situacija nisu više fotići ni modeli ni producenti ni... nego prijatelji. John Pavlish, čestitam ti na divnoj izložbi i kreativnom nervu u trenu kad smo gledali kako svijet kakav smo poznavali nestaje. Spasio si nam dan tada ljepotom i vjerom u umjetnost. I dao nadu da je moguće da opet postojimo i dišemo i stvaramo. I hvala ti – napisala je Jelena Veljača, producentica i aktivistica na Instagramu nakon jučerašnje izložbe na kojoj je izloženo i nekoliko fotografija na kojima ona pozira u svom donedavnom domu.

image
John Pavlish i Jelena Veljača
Press

Fotografija Ive Mihalić je pak snimljena na terasi apartmana u Dramlju, dok je Nataša Janjić Medančić, tad u petom mjesecu trudnoće, sa suprugom Nenadom Medančićem i jednogodišnjim sinom Tonijem tik prije snimanja napustila njihov potresom oštećen dom.

image
John Pavlish, fotograf
Press

- Fotografija je nastala u sobi u kojoj trenutačno boravim. Izolacija i distanciranje još su na snazi, što nam ne dopušta nikakve planove - ispričala je prošle godine za Gloriju tad trudna Nataša Janjić Medančić.

image
John Pavlish i Petra Kurtela
Press

Izložbom koja se u travnju prošle godine mogla pogledati virtualno, do 21. travnja možete prošetati uživo u Galeriji Kranjčar uz prošireni odabir od 30 fotografija glumica.

image
Tena Nemet Brankov
Press
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 17:17