‘GLUPA FORA‘

Nakon neprimjerene reakcije, HRT-ov voditelj posuo se pepelom: ‘Bila je to obrana od loših vijesti‘

Na Šostarovu izjavu kako covid i gripa vode do Mirogoja, Ognjen Golubić je rekao: ‘Malo crnog humora - i Nastavni zavod je na tom putu‘

Maja Ciglenečki i Ognjen Golubić

 HRT

- Žao mi je. Nisam htio nikoga povrijediti. Bila je to glupa fora na krivom mjestu. Ispričavam se našim gledateljima - iskreno kaže Ognjen Golubić koji je, kako sam ističe, skupa s kolegicom voditeljicom Majom Ciglenečki neprimjereno reagirao u današnjoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" u kojoj je gostovao Zvonimir Šostar, savjetnik ravnateljice Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Šostar je u emisiji, osim o stanju s koronavirusom, govorio i o gripi, naglasivši kako je važno cijepiti se protiv obje bolesti.

- Covid u kombinaciji s gripom sasvim sigurno vodi do Mirogoja - rekao je Šostar, a kamera je na to snimila televizijske voditelje koji su se tome nasmijali.

- Malo crnog humora, kad smo kod tog Mirogoja - i Nastavni zavod je na tom putu, ali dobro, ovo je bila šala - rekao je kroz smijeh Golubić, a nasmijala se i Maja Ciglenečki. Premda im je kolegica Regina Zubanović, koja se nakon Šostara s lošim korona vijestima javila iz Splita, rekla kako je rano ujutro i kako im je zbog toga sve oprošteno, Golubić ističe da samome sebi ne može oprostiti ovakav gaf.

- I Maja i ja svjesni smo ozbiljnosti situacije po pitanju korone. Vjerujte, zadnje smo osobe koje bi se smijale bolesnim ljudima, kao i naporima koje svakodnevno ulažu naši liječnici. Evo, neki dan sam na novinarskom zadatku prošao kraj zagrebačke Zarazne bolnice i pomislio na sve to što se tamo zbiva. A nažalost, ne zbiva se ništa dobro - ističe Golubić, koji, priznaje, ni sam ne zna zašto mu se onda dogodio smijeh.

- Pretpostavljam da sam se nasmijao iskoristivši smijeh kao neku vrstu obrane od loših vijesti kojima smo svakoga dana bombardirani. No to nije opravdanje za to što sam se nasmijao. Jedino što sad mogu učiniti jest da se još jednom iskreno ispričam našim gledateljima - kaže televizijski voditelj koji je s kolegicom Ciglenečki zbog ispada u emisiji pozvan na sastanak kod urednika Bruna Kovačevića. Kako doznajemo, HRT će se o svemu što se zbilo oglasiti do kraja dana.

Stigla je i reakcija HRT-a u vezi ovog događaja. "Hrvatska televizija se ispričava gledateljima zbog neumjesnog komentara i neprimjerene reakcije voditelja Ognjena Golubića i Maje Ciglenečki u studiju jutrošnje emisije 'Dobro jutro, Hrvatska' nakon uključenja uživo Zvonimira Šostara i njegove rečenice da 'Covid u kombinaciji s gripom vodi do Mirogoja'. Reakcija voditelja nije bila profesionalana s obzirom na trenutak i ozbiljnost situacije u kojoj se Hrvatska nalazi u borbi s Covid pandemijom", navode za Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:05